suszona wołowina - 1161 przepisów (strona:12/78)

Spaghetti alla bolognese. 149

rozgniecione ząbki czosnku 1 obrana marchew i starta na tarce 1 posiekana łodyga selera naciowego 5 dag pancetty lub innego boczku 35 dag mielonej wołowiny 400 ml posiekanych pomidorów  z puszki 2 łyżeczki suszonego oregano 125 ml czerwonego wina 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, cukier i pieprz do smaku 2-3  łyżki oliwy ser parmezan

Radość kipiąca uśmiechem.
Jajni (ormiańska zupa z wołowiną) 179

nasze poznawanie kuchni się nie kończy...Diana Volokhova Sargsyan zapodała rewelacyjną w smaku zupę. Kolejną kuchnię pragniemy poznać!   Składniki 500 g wołowiny 2 cebule 4 średniej wielkości ziemniaki 150 g suszonych moreli 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy z oliwek natka pietruszki natka kolendry ( u nas nie ) sól, pieprz   Przygotowanie   Normal

R'n'G Kitchen
Charquican- tradycyjna chilijska potrawa 255

Charquican to chilijski gulasz przygotowywany z mielonej wołowiny, dyni, ziemniaków i kukurydzy. Pierwotnie używano do niego suszonego mięsa z lamy. Ja zrobiłam go na bazie wieprzowiny z dodatkiem sadzonego jajka. … Czytaj dalej Charquican- tradycyjna chilijska potrawa

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Bitki wołowe w sosie grzybowo-śliwkowym 220

Składniki: 500 g wołowiny (antrykot) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki suszonych grzybów 6 śliwek suszonych olej do smażenia zioła: listek laurowy, świeży tymianek i rozmaryn - związane nitką sól, pieprz Grzyby namoczyć w gorącej wodzie przez 30 minut. Cebule pokroić w pióra, czosnek posiekać. Antrykot podzielić na kotlety, rozbić. Mięso doprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na patelni

Moja Galeria Smaku
Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) czyli Niedzielne Mielenie doc.31 205

oryginale własnie powinny być na patykach.  Przepis podpatrzony w "Kipi Kasza", zmodyfikowałam według rodzinnych upodobań. Kotlety wolowo-jaglane (Kebabcze) 600 g mielonej wołowiny 1 szkl. ugotowanej na sypko kaszy jaglanej 10 suszonych moreli (namoczonych we wrzątku) 1 cebula 1 ząbek czosnku olej po pół łyżeczki kurkumy, mielonego imbiru, słodkiej papryki, cynamonu 1 duże jajko do podania u mnie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Palcem po mapie: Ostróda, Trattoria La Riva 210

były wędzone, ale smak ryby sprawiał, że ten szczegół można było pominąć ;); koszt: 36 zł   Dania mięsne  Krwisty sycylijski burger z wołowiny podany z serem Lazur, soczystym pomidorem, rukolą, kaparami, suszonymi pomidorami, parmezanem, anchois i sosem Cesar - o ile w paru przypadkach można było powiedzieć, że potrawy są niedoprawione, to w tym przypadku przesadzono w drugą stronę

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
POLICZKI WOŁOWE Z BOROWIKAMI 289

nabyć jedynie u dobrego rzeźnika.A szkoda. Bo to cudowne w smaku mięsko, odpowiednio przyrządzone, duszone w czerwonym winie jest o niebo lepsze od ... wołowiny! Składniki:2 kg policzków wołowychcebula100g borowików (świeżych lub suszonych w zależności od posiadania)ziele angielskieliść laurowybulion wołowyolejsól, pieprzsproszkowany czosnektymianekpół szklanki czerwonego winaWykonanie:Policzki wołowe oczyścić z błon. Pokroić w dużą kostkę. Na patelni

Walijskie Pichcenie
Jeśli Twój facet szuka obrączek, nie oznacza to ślubu – rzecz o utuleniu żalu 186

Gotujemy porządny bulion drobiowy bądź warzywny mała szalotka ząbek czosnku kieliszek białego wina (ja nie używałam, nie lubię smaku wina w potrawie innej niż wołowina po burgundzku) grzyby leśne, świeże – lub krewetki, groszek, suszone pomidory, kurczak, lub dowolny składnik, na który macie ochotę masło parmezan – ale prawdziwy, nie te trociny w torebkach, wystarczy wam 10 -15 dkg świeża pietruszka

ladykitchen
BIGOS 174

zimowe dni smakuje najlepiej. Gorący aromatyczny i jak dla mnie, najlepiej z bardzo kwaśnej kapusty J SKAŁDNIKI 1,5 kg kapusty kiszonej 70 dag wołowiny 80 dag łopatki 1 duża cebula garści grzybów suszonych 3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 5 ziaren pieprzu pieprz sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mięso pokroić w małe kawałki i podsmaży aby się zarumieniło

RAROSSA
Włoskie Pierożki Agnolotti 241

Pierożki Agnolotti  Składniki: Ciasto: 300 g mąki 4 żółtka 1 jajko 4-5 łyżki wody (opcjonalnie) sól Farsz: 200 g wieprzowiny lub wołowiny (użyłam karczku) 3 ząbki czosnku około 6-7 suszonych pomidorów 1 liść laurowy 1 pierś z kurczaka 80 g szpinaku 50 g szynki dojrzewającej 1 jajko sól, pieprz, gałka muszkatołowa, oregano, bazylia, przyprawa d kuchni

Mania Gotowania
Bigos 324

można ją zastąpić dodatkową kapustą kiszoną, ok. 1,5-2 kg) mięso – 1,5-2kg (mieszane, np. w równych proporcjach wołowina i wieprzowina, można też dodać drób i boczek) cebula – 2 sztuki suszone grzyby – garść tłuszcz do smażenia (smalec, masło klarowane, oliwa…) przyprawy do smaku (sól, pieprz, kminek, majeranek…) opcjonalnie przecier pomidorowy(...)gotującej się kapusty białej. Cebulę pokrój, zeszklij na patelni i dodaj do garnka. Mięso krój w kostkę, podsmażaj i dodawaj razem z tłuszczem do gotującego się bigosu. Najlepiej najpierw wołowinę, potem wieprzowinę i boczek, a na końcu drób. Nie musisz się spieszyć, mięso możesz dodać nawet po ponad godzinie od podstawienia garnka na gazie. Całość będzie się gotować około

PaleoSMAK
Bigos 142

zastąpić dodatkową kapustą kiszoną, ok. 1,5-2 kg) mięso – 1,5-2 kg (mieszane, np. w równych proporcjach wołowina i wieprzowina, można też dodać drób i boczek) cebula – 2 sztuki suszone grzyby – garść tłuszcz do smażenia : smalec, oliwa z oliwek , masło klarowane … przyprawy do smaku: sól ( kłodawska lub himalajska ), pieprz, kminek, majeranek(...)gotującej się kapusty białej. Cebulę pokrój, zeszklij na patelni i dodaj do garnka. Mięso krój w kostkę, podsmażaj i dodawaj razem z tłuszczem do gotującego się bigosu. Najlepiej najpierw wołowinę, potem wieprzowinę i boczek, a na końcu drób. Nie musisz się spieszyć, mięso możesz dodać nawet po ponad godzinie od postawienia garnka na gazie. Całość będzie się gotować około

PaleoSMAK
Krupnik 153

przygotowuję go również na mięsie z kurczaka      z odrobiną wołowiny. SKŁADNIKI: 40 dkg żeberek wieprzowych lub 2 udka z kurczaka, 4 skrzydełka, kawałek wołowiny 3 średnie  marchewki 2 małe pietruszki, kawałek selera 1duża cebula, 3 ząbki czosnku, garść suszonych grzybów 2 - 3 ziemniaki 15-20 dkg kaszy jęczmiennej 1 spora łyżka masła sól

Kuchnia Beaty
Domowe hamburgery 142

potrafię pochłonąć dwa i resztę dnia leżeć do góry brzuchem. Pysznie smakują, zwłaszcza, gdy mam do nich domowy chutney.  Składniki : ___________________ 500 g wołowiny b/k 1 łyżka sosu ostrygowego 2 ząbki czosnku 1 jajko 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka musztardy dijon sól i pieprz do smaku Dodatkowo: _______________________ liście sałaty i pietruszki 1 papryczka chili 1 ogórek 1 czerwona(...)cebula ketchup chutney jabłkowy 6  bułęk  do hamburgerów Przygotowanie: _______________________ Wołowinę zmielić, doprawić solą, pieprzem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem, oregano, sosem ostrygowym i musztardą. Wbić jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Uformować z mięsa 6 okrągłych kotletów. Rozgrzać mocno patelnię grillową, spłaszczyć kotlety i grillować  do zrumienienia po około 4-5 minut z każdej strony. Na tej samej patelni

Gosia gotuje