Włoskie Pierożki Agnolotti
Włoskie Pierożki Agnolotti
Pierożki podpatrzyłam oglądając amerykańska edycję Masterchefa. Sposób ich wykonania zaprezentowała w jednym z odcinków mama Joe Bastianicha.
Jest to wspaniała alternatywa dla naszych tradycyjnych pierogów. Danie jest czasochłonne i wymaga sporo pracy ale naprawdę warto. Moim zdaniem przebiły nawet pierogi z kapustą i grzybami.
Włoskie Pierożki Agnolotti
Składniki:
Ciasto:
300 g mąki
4 żółtka
1 jajko
4-5 łyżki wody (opcjonalnie)
sól
Farsz:
200 g wieprzowiny lub wołowi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mania Gotowania
Autor
anekbu
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
włoska, ciasto, sosy, pomidor, zupa pomidorowa, czosnek, mięso, sos pomidorowy, cebula, mąka, szpinak, pierogi przepis, pierogi, susz, jajko, suszone pomidory, do pracy, makaron, grzyby, mielone, makarony, duszone, szynka, tarta, karczek, kurczak, kulki w cieście, pierś kurczaka, siekane, mięso mielone
Inne przepisy z Mania Gotowania
Dodaj komentarz