Kapusta pekińska w jesiennej odsłonie, duszona z papryką i boczniakami. Zazwyczaj z kapusty pekińskiej przygotowujemy surówkę, a podana na gorąco jest jeszcze smaczniejsza. Nie wymaga długiego duszenia, prostsza w obsłudze niż jej pękata, głowiasta koleżanka. Idealny dodatek do każdego mięsnego lub rybnego dania i równie smaczna solo z bagietką lub np. kopytkami. Rozgrzewająca, aromatyczna, po prostu pyszna! Gościła
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!mieszamy. Zalecam użycie rękawiczek, aby dokładnie wmasować sos w warzywa. Odstawiamy ją na około pół godziny, żeby składniki się przegryzły. Można serwować zaraz po upływie tego czasu, np. jako surówkę do obiadu. Jeśli coś od obiadu zostanie albo wolicie tę sałatkę w formie kimchi, to wystarczy pozostawić ją w zamkniętym pojemniku w temperaturze pokojowej na około 24 godziny (lub więcej
Lamarida.plPyszne kotleciki siekane z piersi kurczaka..do tego ziemniaki, jakaś surówka i obiadek gotowy..Na blogu już jest kilka przepisów na takie kotlety,ale tym razem dla odmiany dodałam sos meksykański Kielecki..Pyszne były..polecam. 1 pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 3 plasterki żółtego sera cebula 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej
Moje domowe kucharzeniezioła. W niewielkiej ilości zimnej wody rozprowadzić mąkę ze śmietanką. Wlać do gotującego mięsa, energicznie mieszając, zagotować. Po zagotowaniu przyprawić solą i pieprzem. Podawać z kaszą i dowolną surówką
Czerwień i błękitGołąbki to jedno z moich ulubionych dań. Podaję je z ziemniakami i warzywami, surówką. Kilkanaście razy w roku po prostu nie może ich zabraknąć na naszym stole, są wspaniałe! Gołąbki przygotowuję także: z mięsem mielonym i kaszą jaglaną lub gryczaną z ziemniakami i twarogiem z kaszą w jogurtowym sosie z warzywami i ryżem z kaszą gryczaną i pieczarkami, grzybami
Zasmakuj Kuchniprzyprawą do ryb, czosnkiem i posypujemy posiekaną pietruszką. Przykładamy papierem. Układamy na grillu kontaktowym i pieczemy przez kilka minut. Rybę podajemy z przygotowanymi frytkami ( polecam dodatkowo kapustę kiszoną na surówkę ). SAMCZNEGO. Wartość kaloryczna: 1 porcji ok. 300 kcal (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function
Smaki Ewyukładamy na natłuszczonej blasze. Zapiekamy w 200 st. C / 15-20 min. Pięć minut przed końcem zapiekania posypujemy serem. Gotowe ziemniaki serwujemy na gorąco... same, z sosem, z surówkami czy do sałatki. Podajemy posypane zieleniną. Smacznego
chleba naszegoCałość zyskuje bardzo „mięsny” kolor i zamienia się w fantastyczne, zwarte, miękkie w środku burgery, które genialnie smakują tak pomiędzy połówkami dobrej bułki, jak i w towarzystwie ziemniaczków i surówki, w klasycznej obiadowej scenerii. Składniki na 4 duże burgery lub 6 mniejszych kotletów: 1/2 szklanki suchego czerwonego ryżu + 1 szklanka wody około 250 – 300 g różyczek kalafiora 1/2 niedużej czerwonej
Even Better Fooddzieci kapryszą przy jedzeniu. Rodzicom nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwość i czekać, aż ten okres kulinarnego buntu minie. Nie pomoże podsuwanie pod nos zdrowych warzyw, surówek, zup itd. Maluch nie ma na nie ochoty i już!;) Osobiście jestem zdania, że „NIC NA SIŁĘ”:) Kiedy więc moje dziecko chce jeść suchy makaron (w sensie ugotowany
Smaki Na Talerzużadnej w sumie. Doprawiam pieprzem i smażę. Taki filecik nie potrzebuje zbyt wiele czasu, w przeciwieństwie do ugotowania surowego brokuła. Oczywiście możecie go zastąpić dowolnym dodatkiem lub surówką, którą lubicie podawać z rybą. Ugotowany wcześniej kalafior lub taki z wczorajszego dnia, jaki akurat miałam przeciskam przez praskę do ziemniaków lub zwyczajnie rozgniatam widelcem. Wrzucam do rondelka i dolewam
Karczma HonoriettyPieczone warzywa seler i pietruszka Tak przygotowane warzywa na pewno sprawdzą się w roli przekąski jak także smacznego dodatku do obiadu, np ziemniaczków z surówką. W moim przepisie są seler i pietruszka, gdyż akurat takie warzywa miałam w domku, ale można dodać również marchewkę. Do warzyw dodałam pyszną przyprawę ''zioła Małgorzatki'' , zakupioną podczas wakacji w Wiśle, skusiłam się
Mój pomysł nazgrabne kotlety. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony, na umiarkowanym ogniu, aż przyrumienią się z zewnątrz i dobrze wysmażą w środku. Podajemy np. z ziemniaczkami puree i surówką z kalafiora
cool and mintysłoiki i zalewamy ciepłą wodą do 3/4 ich wysokości, od zagotowania wody gotujemy około 25 minut. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Takie buraczki idealnie pasują do drugiego dania zamiast surówki a sok można wykorzystać np: do zupy. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilikukurydzianym. Są smażone w gorącym oleju i najczęściej podawane na długim patyku, choć bez niego także. Idealnie nadają się na przekąskę czy szybki obiad. Możecie je podać z zestawem surówek lub ulubionym sosem. Taki fast food nie jest zdrowy, ale od czasu do czasu można sobie pozwolić na taką pyyyyszną kiełbaskę. Polecam! 7 parówek (u mnie z szynki Henryka Kani
Di gotujewyciągami z piekarnika, odkrywamy i pozostawiamy na 5-8 minut, żeby odpoczęła. Po tym czasie kroimy ją na plasterki. Ja najczęściej podaję polędwiczkę na puree z ziemniaków z dodatkiem surówki ze świeżych warzyw. Świetnym dodatkiem będzie także sos grzybowy. Smacznego Artykuł Polędwiczka w pieprzu z szałwią i rozmarynem pochodzi z serwisu PatiGotuje
PatiGotuje