Dziś na obiad były roladki z kurczaka nafaszerowane cukinią i papryką konserwową. Były mięciutkie, soczyste i bardzo pyszne. Podałam je z ryżem i surówka z kapusty . Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 mała cukinia papryka konserwowa olej do smażenia mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, osuszyć, przekroić wzdłuż. Każdy kawałek rozbić cienko, oprószyć
magiczna kuchnia Kasigładkie, lejące ciasto. Każdy nadziany kwiatek obsypujemy mąką i obtaczamy w cieście, następnie smażymy na rozgrzanym oleju, kilka minut na złoto. Wykładamy na talerz i podajemy z ulubioną surówką. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolimałym ogniu, często mieszając, aż sos się delikatnie zagęści. Gotowy sos przyprawić majerankiem, solą i pieprzem. Kotlety podawać na ciepło, polane sosem, z ziemniakami/kaszą/ryżem i ulubioną surówką. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi, w zależności od apetytów, porcja dla 4 - 5 osób. Świeże kurki można zastąpić puszką kurek w zalewie lub słoikiem duszonych kurek
Gospodyni MiejskaGdańska murale na ścianach bloków (Zaspa) w Hewelianum , ciekawie i interaktywnie, zdecydowanie warto odwiedzić starówka Awokado (wegańskie bistro), smaczne jedzenie, też na wynos ogórkowa (kiszone) kotlet meksykański, majonez, pure, surówka red velvet , trochę mdłe, wygląda lepiej Europejskie Centrum Solidarności, zdecydowanie warto odwiedzić, dużo ciekawych informacji, nawet dla osób nieinteresujących się historią, bardzo interaktywnie i nowocześnie Sunflower cream with fruit
Qlinarnie i Qlinarniesię zrumienią z obu stron, układamy na papierowym ręczniku aby osączyć z nadmiaru tłuszczu. Niby nic, ale to zawsze kilka kalorii mniej. 😉 Podajemy z czym kto lubi, sosem, surówką albo same. Ja najbardziej lubię z serkiem i górą warzyw na ostro. Takie odsączone ciasto to same plusy, nie pryska na patelni, a placki są jak marzenie, pulchniutkie i chrupiące
Dieta moja pasjaprzygotowanie całego zestawu, ale ostatecznie zdecydowałam się tylko na rzepę z groszkiem. Okazało się, że świetnie do siebie pasują i z całą pewnością są idealnym dodatkiem do smażonego kurczaka. Surówkę przygotowałam z myślą o dzisiejszym obiedzie, na który podawałam rybę. I muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę :) Składniki: biała rzepa (można zastąpić kalarepą) szkl. groszku zielonego (świeżego
zadanie-gotowanieznienawidzić trzeba najpierw spróbować. Warzywa strączkowe, a więc także bób, w procesie kiszenia tracą właściwości rozdymające i stają się lżej strawne. Taki ukiszony bób można dodawać do sałatek i surówek, ale chyba najlepiej zjeść go tak po prostu bez niczego. To co, kto odważy się zakisić bób? Czekam na wieści jak Wam smakuje! Z bobu można zrobić pyszna pastę
Smaczna Pyzakawałki. Do naczynia żaroodpornego wkładam ubite sznycle. Dodaję pomidorki, fenkuł, ser. Podlewam 50 ml wody. Piekę przykryty w 180 stopniach ok 35 min. Podaję z ziemniakami lub kaszą i surówką
Gotowanie PatkiWymieszać z powstałym podczas pieczenia sosem, a także (opcjonalnie) z sosem barbecue. Podawać z bułkami, na kawałkach chleba, z naleśnikami lub plackami tortilli. Jako dodatki świetnie się sprawdzają surówki z kapusty białej lub czerwonej, plastry pomidorów, pikle, czerwona i zwykła cebula. Wiem, że wygląda to strasznie pracochłonnie, ale uwierzcie, że to tylko tak się wydaje 😊 Efekt jest niesamowity
Codzienna kuchnia niecodziennablogu mięsa. Dzisiaj mam dla Was prosty i szybki przepis na rumiane i chrupiące mięsko. Można podawać z ziemniakami, frytkami, ryżem lub kaszą. Do tego polecam surówkę z ogórków małosolnych i kukurydzy . Więcej przepisów na dania mięsne znajdziecie w zakładce MIĘSA. Jeśli wypróbowaliście jakiś przepis z mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią, a może też
O kuchni z uczuciemgotowa, wtedy możemy ją wykorzystać, albo przełożyć do słoika, zakręcić pokrywką i odstawić w chłodne miejsce np. do lodówki, albo wynieść piwnicy. Z młodej kiszonej kapusty można zrobić np. surówkę do ryby lub mięsa, albo pyszny kapuśniak z młodej kiszonej kapusty . Smacznego! The post Młoda kapusta kiszona appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięUsmażone boczniaki układać na papierowych ręcznikach w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Boczniaki podawać ciepłe, bezpośrednio po przygotowaniu, tak jak kotlety schabowe - z ziemniakami/ryżem/kaszą i ulubioną surówką, lub z pieczywem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 osób. Boczniaki należy bardzo szybko umyć pod bieżącą wodą, gdyż podczas długiego mycia tracą swój
Gospodyni Miejskapieprzem. Mokrymi rękoma uformować z mięsnej masy malutkie (ok. 2 cm średnicy) klopsiki. Odstawić je na ok. 15 minut do lodówki. W tym czasie można zająć się przygotowaniem surówki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć klopsiki z różnych stron tak, by nabrały koloru. Podlać klopsiki połową szklanki wrzątku, by zebrać smak z patelni. Do sosu dodać kminek, konfiturę i śmietanę
Weekendy w domu i ogrodzieniej mowa to moja propozycja na pyszny obiad. Co prawda samo jej pieczenie zajmuje trochę czasu, ale przygotowanie to tylko chwila. Podana tradycyjnie z ziemniaczkami i buraczkami bądź ulubioną surówką to po prostu niebo w gębie :) Do przygotowania mojej karkówki wykorzystałam dość duże i grube steki z karkówki, jednak piekąc cały kawał mięcha to około kilogramowy kawałek piekę niecałe półtora
Zrób to smaczniemiękkie. Zdejmujemy pokrywkę i gotujemy żołądki jeszcze chwilę aż płyny odparują. Doprawiamy danie jeszcze do smaku i co jakiś czas mieszamy. Danie jest gotowe. Podajemy z kaszą i ulubioną surówką. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioli