tylko za smak, ale i za prostotę wykonania i cenę :-). To danie udowadnia, że kuchnia wegańska nie musi być droga i skomplikowana. Dwa takie kotlety plus ulubiona surówka to dla mnie obiad idealny. Nawet córeczka się przekonała do smaku selera w takiej postaci. O właściwościach odżywczo-zdrowotnych selera bulwowego pisałam już przy okazji przepisu na frytki z tegoż warzywa
Jeść, by żyć w zdrowiublachę z wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C. Piec przez ok 20 minut, aż ciasto się przyrumieni. Można podawać np z ziemniakami i surówką. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: ciasto francuskie , kurczak , marynata
https:KKuchniaMniammocy ok. kwadransa - przez pierwsze 5 minut pod przykryciem, a potem bez pokrywki, by alkohol odparował. Podawać z ryżem (u mnie niedoprawiany ryż z czarną fasolą - przepis wkrótce) i surówką, np. kimslaw . Wkrótce na ekrany kin wchodzi film pt. "Chata" nakręcony na podstawie książki Williama Paula Younga pod tym samym tytułem. Po obejrzeniu trailera wiedziałam, że chcę go zobaczyć
Weekendy w domu i ogrodzieTeraz dodajemy ketchup, szczypiorek, paprykę słodka, całe jajko, ostrą oraz sól, pieprz do smaku. Formujemy kotleciki, obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ziemniaczkami i surówką :) Smacznego
Gotowanie...to proste !połączenie. Kotlety dzięki temu nie są mdłe i nabierają fajnego smaczku. Polecam z całego serca nie tylko wegetarianom ale wszystkim wielbicielom roślin strączkowych :) Takie kotleciki w połączeniu z ulubioną surówką będą doskonałą propozycją na postny obiad. Na ok 8-9 kotlecików: 200 g suchej fasoli Piękny Jaś Cenos 200 g kapusty kiszonej jajko ok 2 łyżki mąki pszennej sól świeżo
Smakołyki Asiświeżą kolendr ą , ale możecie również użyć świeżej natki pietruszki, która również bardzo dobrze się komponuje z kurczakiem i sosem. Udka podałam z pieczonymi ziemniaczkami i dodatkowo ze świeżą surówką. M ó j m ą ż bardzo lubi to połączenie. Wy również spróbujcie może i Wam posmakują. Zapraszam :-) Składniki: Udka kurczaka 2 szt, marchew
kulinarne odsłony patiminut. Upieczone mięso wyjąć z brytfanki/naczynia żaroodpornego i przy pomocy dwóch widelców podzielić na włókna. Mięso podawać ciepłe, polane powstałymi podczas pieczenia sokami, z ziemniakami/ryżem i ulubioną surówką, lub jak u mnie w postaci kanapki na ciepło. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 6 - 8 porcji mięsa. Mięso można podawać od razu
Gospodyni Miejskadoprawiamy solą oraz pieprzem wedle uznania. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju rzepakowym. Podajemy z ziemniakami, sosem- u mnie najczęściej koperkowym i surówką
Kuchnia w czekoladzieMakarony * Kluski * Knedle * Pierogi * Kasza * Ryż * Jajka * Grzyby * Mięso * Wołowina * Wieprzowina * Cielęcina * Dziczyzna * Drób * Baranina * Pasztety * Ryby * Sosy * Sałatki * Surówki * Desery * Ciasta * Baby, babki, babeczki * Ciasta i ciastka bezowe * Ciasta bez pieczenia * Ciasta i ciastka biszkoptowe * Ciasta i ciastka czekoladowe * Ciasta i ciastka drożdżowe
Zrób to smacznieprzepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub przez blender z przystawką do puree .... Formujemy kotlety, obtaczamy w mące i chwilę smażymy :) ...na złoto brązowy kolor... Obiad gotowy... dodajemy coś jeszcze, surówkę, sałatkę lub jakieś specjały ze spiżarni :) Smacznego
chleba naszegomusiała już trafić na stół :) Kalarepa to świetne warzywo, które możemy spożywać na różne sposoby: na surowo, gotowaną, marynowaną... Po dodaniu soli, pieprzu, jogurtu lub śmietany jest super surówką do każdego obiadu :) Jeżeli chcemy jeść kalarepę zimą, to możemy ją zamrozić uprzednio blanszując lub zamarynować na słodko kwaśno do słoików. Po obraniu kroimy, gotujemy
chleba naszegoNiedawno robiłem kalarepę marynowaną i surówki :) teraz kolejne zbiory z naszego ogródka... no i tak dzisiaj powstały placki z kalarepy :) -- -- -- -- -- -- -- -- -- Placki z kalarepy robimy tak samo jak placki ziemniaczane :) Po utarciu dodajemy sól, pieprz, jajko, mąkę i smażymy na rumiano :) Można dodać np. kiełbasę...Podajemy ze śmietaną :) Smacznego
chleba naszegotyle możliwości, a obiad dzięki temu nigdy nie jest nudny! Co więcej - jest to świetna propozycja dla dzieci! Można je podać na obiad z ziemniakami, ryżem czy kaszą i surówką lub jako przekąskę imprezową (wtedy dobrze podać z sosem/dipem). I co ważne - jest to danie z typu oszczędnych ;) zwykłych kotlecików z piersi kurczaka (takich wiesz-po prostu w panierce
Kolorowy Przepisownikpewne na stole każdego z nas pojawiła się, jako dodatek do obiadu, marchewka pod różnymi postaciami. Gotowana z masłem, gotowana z groszkiem, surowa tarta lub jaki składnik innej obiadowej surówki ale czy próbowaliście już marchewki w glazurze pomarańczowej? Och, jest wspaniała! Słodkawa, lekko pikantna o cudownym aromacie i posmaku pomarańczy będzie świetnym dodatkiem do dań mięsnych. Pomarańczowa glazura wynosi smak
Kuchnia w Słońcu Skąpananagrzanego do 180s na około 15 minut, aby dopiekły sie w środku. Równie dobrze, możemy podlać je bulionem i dusić na małym ogniu. Podawać z ziemniakami , buraczkami lub ulubioną surówką
Walijskie Pichcenie