sezamu Dodatki: 100g gotowanej kaszy gryczanej niepalonej wymieszanej z 50g orzechów włoskich podprażonych na suchej patelni i 2 łyżkami posiekanej natki pietruszki. 2 gotowane buraki starte na tarce (jako surówka). Buraki można ugotować i zetrzeć, albo skorzystać z wersji już ugotowanej, pakowanej po 3 buraki, z reguły jest to 500g). Łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na 4 podłużne
Dietologrybę wyjąć ostrożnie na talerze, uważając by nie połamać brzegów kapusty. Brzegi mogą się trochę przypiec, co nada im dodatkowo mocno orzechowego posmaku. Podawać gorące z ulubioną sałatką czy surówką. U mnie mizeria z ogórków gruntowych, sałaty lodowej i jogurtu naturalnego. 1 porcja to ok. 325 kcal , węglowodany: 20g, białko: 27g, tłuszcz: 15g Informacja dla diabetyków: w porcji
Dietologjaglanej, w sam raz na piątkowy bezmięsny obiad. Mimo tego, że są proste w wykonaniu, mają bardzo dobry smak a do tego niedrogie. Podane z ziemniakami i ulubioną surówką to idealny obiad. Najlepsze na ciepło, ale i na zimno smakują równie dobrze. Jako dodatek obiadowy bądź jako samodzielna przekąska. Koniecznie spróbujcie, bo warto :) Składniki na około
Zrób to smacznieniej kotlety na które kładziemy po plastrze pomidora, ananasa i posypujemy pokruszonym serem bluee. Zapiekamy 15 minut aż ser się rozpuści. Kotlety podajemy z ryżem i dowolną surówką. Smacznego
Kulinarne Fantazje Mariolismażyć z obu stron na rozgrzanej patelni z niezbyt dużą ilością oleju, do czasu delikatnego przyrumienienia się kotletów. Kotlety schabowe po indyjsku świetnie smakują podane z ryżem i surówką z pomidora i papryki
Kuchcik gotujepatelni i podsmażyć krótko polędwiczki z obu stron. Dodać śmietanę, grzyby, musztardę, doprawić do smaku i zagotować. Gdy sos zgęstnieje obiad będzie gotowy. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Artykuł Polędwiczki w sosie śmietanowo-grzybowym pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchnianieco przeszło przyprawami po czym obsmażyć na złoty kolor. Podlać wodą, dodać por i marchewkę, majeranek, namoczone grzyby i dusić do miękkości. Zagęścić sos mąką i śmietaną. Najsmaczniejsza z surówką z czerwonej kapusty. Smacznego Artykuł Kaczka duszona z grzybami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa Kuchniakońcu moje zmysły powróciły do formy. Na obiad przygotowałam świetną karkówkę, pracy przy niej nie za wiele a efekt zadowolił moich wybrednych domowników :). Podałam ją w towarzystwie surówki z marchewki i jabłka oraz ziemniaków. Duszona karkówka 1 kg karkówki 2 średnie cebule 5 średnich pieczarek przyprawa do karkówki lub do mięsa wieprzowego żółty ser 4 łyżki keczupu majonez Karkówkę pokroić
Pieguskowa Kuchniaplacki do których nie potrzeba gotować oddzielnie ryżu, ani ziemniaków. Placki jaglane świetnie smakują same! Ale można oczywiście podawać je z gęstym sosem lub surówką Czas wykonania: 30 min (+ 1 godzina oczekiwania) Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: ½ szklanki kaszy jaglanej (100 g) 250 g fileta z kurczaka lub indyka 50 g świeżego szpinaku
KuchniaWeDwoje.plrobiąc dookoła rant. Ułożyć na cieście przecięte wzdłuż na pół marchewki. Zalać masą jajeczną i piec w 200`C około 40 minut do zrumienienia brzegów ciasta. Podawać z ulubioną surówką lub sosem jogurtowym
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!robienia koktajli, do past kanapkowych lub na ćwikłę z chrzanem. Możliwości jest wiele! A Wy, robicie buraczki tarte na zimę? Często piekę buraki na bieżąco i robię z nich surówkę obiadową z cebulą albo z jabłkiem . Buraczki tarte do słoików na zimę , składniki: 2,5 kg buraków 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki octu jabłkowego 6% lub soku z cytryny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięolej. Smażymy z dwóch stron na rumiano. Po czym wykładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Posypujemy ulubionymi ziołami i przyprawami. Podajemy solo lub w połączeniu z surówkami, ziemniakami czy też ulubioną kaszą z dowolnym sosem
Kulinarne przemysleniaMoja propozycja na dzisiejszy obiad to krucha i aromatyczna szynka. Podana z młodymi ziemniaczkami i pyszną surówką to idealna propozycja na niedzielny obiad. Polecam! Pieczona szynka Składniki: 1,5 kg szynki wieprzowej, 4 ząbki czosnku, sól, pieprz, 2 łyżeczki majeranku, 2 łyżeczki tymianku, 2 łyżeczki ostrej papryki, 2 łyżeczki słodkiej papryki, 3 łyżeczki ziół prowansalskich, 1/2 szklanki oliwy z oliwek
paapilotkaaodsączonego z zalewy tuńczyka, koperek i pietruszkę, przyprawić do smaku pieprzem i solą, chwilę jeszcze podsmażyć. Tuńczyk z selerem naciowym najlepiej smakuje podany z makaronem pełnoziarnistym. Zobacz również: surówka z pora i selera naciowego
Kuchcik gotujemamy ochotę na ciężkie, tłuste czy mięsne potrawy. Chętniej sięgamy po chłodniki, barszcze ukraińskie, zsiadłe mleko. Z radością patrzymy na kolorowe wystawy warzywne. Pełno tu pyszności na sałatki, surówki, zupy. Cukinia – w pierwotnym planie miały być placuszki. A co wyszło? Zupa – krem z cukinii. Robi się ją prosto i szybko. Oto składniki
Niunioki