opisując, sam nie wie, co robić ;) Dodatki obiadowe to będzie nasze kolejne zadanie kulinarne. Chodzi mi o te wszystkie potrawy, które stanowią uzupełnienie do dania głównego. Niech to będą surówki, sałatki, warzywa gotowane na parze, marynowane itp., itd. Na blogu jest już trochę przepisów, pasujących do tej definicji. Jednak szczególnie polecam Wam Maćka sałatkę z buraczków . Jest najlepsza
zadanie-gotowanieSchabowe to nie zawsze musi być usmażony w panierce kotlet do ziemniaków z surówką. Można go zacnie nadziać i uzyskamy w ten sposób zupełnie nową jakość. Kotlet wówczas jest delikatny, soczysty, przełamany smacznymi dodatkami i choć usmażony jak tradycyjny schabowy - różnica jest diametralna. Pomysł mojego Taty :) Nie będę pisała czego ile dokładnie należy użyć, ponieważ zależy to głównie od Waszych
MamaOskarkaPulpety lubię bardzo i często je przygotowuję. Zwłaszcza jeśli mam ochotę na mięso, ale niekoniecznie to smażone. Do tego aromatyczny sos lub kasza, ryż, jakiś makaron, surówka lub na przykład ogórek kiszony i niczego więcej nie potrzeba, pyszny obiad skompletowany. Wersji tego dania jest bez liku. Ja dzisiaj proponuję mięsko doprawione podduszonymi suszonymi pomidorami i cebulką, otulone pysznym pomidorowym sosem
Pichceniomaniaobtaczaj w bułce tartej i formuj nieduże kotlety. Smaż na rozgrzanym oleju, najlepiej na nierzywierajacej patelni, przez około 3-4 minuty z każdej strony - na złoty kolor. Podawaj z surówkami i sosem pomidorowym lub keczupem
Lejdi of the houseWymieszaj dokładnie i zostaw w lodówce na 30-60 minut. Z masy formuj niewielkie kotlety, panieruj w bułce. Obsmażaj na złoto, na nieprzywierajacej patelni. Podawaj z sałatą lub ulubiona surówką
Lejdi of the houseSzybki, domowy obiad. Najlepiej smakuje z ziemniaczkami i gotowaną marchewką. Pulpety można też zapakować na wynos do pracy i zjeść razem z surówką. Składniki: 500 g mięsa wieprzowo - wołowego, 2 łyżki bułki tartej, jajko, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki mąki, 3 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz Liści laurowy i ziele angielskie Przygotowanie: Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajko mieszamy dokładnie
Lena GotujeRolada upieczona z ziemniaków pokrojonych w plasterki i mięsa mielonego. Rewelacyjna w smaku i łatwa do przygotowania. Podałam ją z surówką z kapusty kiszonej i sosem czosnkowo-ketchupowym. Petarda! Koniecznie wypróbujcie i napiszcie w komentarzach jak Wam smakowało. Do mięsa można dodać pieczarki, oliwki lub inne dodatki. Za każdym razem inny smak. Więcej przepisów na mięsne dania znajdziecie na moim
O kuchni z uczuciemPrzesmażyć. Doprawić wg smaku. W wodzie rozpuścić mąkę ziemniaczaną i wlać do sosu. Gotować do zagęszczenia. Roladę, po upieczeniu kroić na plastry i podawać z przygotowanym sosem i ulubioną surówką. Smacznego! *pomysł na potrawę znalazłam
CookYourselfrumiano. Podsmażone roladki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 25 minut. Gotowe! Roladki świetnie smakują z domowymi frytkami i surówką z papryki i ogórka kiszonego
Dieta bez mlekaSzybkie, zdrowe, pyszne kotlety z płatków owsianych. Naprawdę robi się je błyskawicznie i zajda z surówką, pomidorkami, chlebem, ziemniakami czy frytkami. Możliwości mnóstwo. Polecam gorąco na takie dni gdy na nic nie mamy czasu. Kotlety z płatków owsianych. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniecioci i przepis przekazuję Wam, abyście i Wy mogli przygotować sobie takie smakołyki do obiadu. Więcej przepisów na sałatki znajdziecie na moim blogu w zakładce Sałatki oraz w zakładce Surówki. Jeśli przygotujecie danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Składniki 2 średnie pory 1 puszka kukurydzy 4 jajka 1 jabłko 3 łyżki majonezu sól pieprz
O kuchni z uczuciemmieszając, aż sos się delikatnie zagęści. Gotowy sos przyprawić solą i pieprzem. Zestawić z ognia. Plastry wołowiny podawać na ciepło, polane sosem, z ziemniakami/kaszą/ryżem i ulubioną surówką. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 8 niedużych plastrów wołowiny w sosie. Wołowina przygotowana w ten sposób jest aromatyczna, krucha i miękka. Do sosu można dodać
Gospodyni Miejskachwilę gotować aby ser się rozpuścił a sos odparował i nieco zgęstniał. Po przestudzeniu sos też jeszcze zgęstnieje. Na ciepło roladę podałam z sosem serowym, kaszą orkiszową oraz surówką z marcheki i kapusty z koperkiem
Monia miesza i gotujednia z obiadu, lecz nic nie szkodzi ugotować go specjalnie, nadziane ciągnącym się serem to świetna propozycja na codzienny „inny” obiad podane z gotowanymi ziemniakami i bukietem ulubionych surówek tworzą danie „palce lizać „ Najlepsze na gorąco prosto z patelni gdy ser w środku się ciągnie. Na około 7 sztuk: 2 torebki ugotowanego ryżu na kleisto ½ kg fileta z kurczaka
Wanilia i KardamonPiec w nagrzanym piekarniku 180 C ( bez tłuszczu ) przez około 2 godziny, aż mięso będzie miękkie. Po upieczeniu usuń folię , mięso pokrój na grube plastry. Podawaj z ziemniakami i surówką. Smacznego
Przepisy i porady kulinarne