surówka - 20359 przepisów (strona:559/1358)

Stripsy Rybne 251

wersja popularnych stripsów.  Stripsy rybne idealnie nadają się jako przekąska lub dodatek do obiadu. Możemy je podawać jako odrębną przystawkę lub jako danie obiadowe wraz z ziemniakami i surówkami - w obu wersjach smakują wyśmienicie, a przypadną do gusty w szczególności dzieciom. Stripsy Rybne - Składniki : 3-4 filety z białej ryby (mintaj, morszczuk, dorsz) słodka papryka w proszku pieprz, sól

Słodka Strona
Pieczona brukselka – w miodzie i balsamico 269

listków i tak naszykowane kapustki przekrójcie wzdłuż na połowy. Wrzucamy je do miski, dodajemy do nich dwie łyżki oleju, sól i pieprz – soli i pieprzu tyle, jakbyśmy mocno przyprawiali surówkę. Wszystko dokładnie razem mieszamy – najlepiej ręką – żeby kapustki równomiernie otoczyły się w przyprawach i tłuszczu. Wyrzucamy brukselkę jedną warstwą na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i wkładamy na środkowy poziom

Karo in the Kitchen
Smażone kulki z ziemniaków. 230

Takie kulki to doskonały dodatek do drugiego dania, moje podać z mięsnym sosem i ulubioną surówką. Będzie to miłe urozmaicenie od zwykłych ziemniaków. Można nimi zaskoczyć gości. Dodam że, można je również podjadać bez żadnych dodatków. Z wierzchu jest chrupiąca skorupka, a środek mięciutki. Do usmażenia kulek wybrałam #OlejWielkopolski tłoczony tylko raz. Jeżeli macie dość tradycyjnych tłuczonych ziemniaków to bardzo

Izabelawkuchni
Klopsy z kalafiora 183

złoty kolor z obydwu stron. Ja przysmażyłam je trochę mocniej, ponieważ tak wolę. Po usmażeniu położyć klopsy na papierowym ręczniczku do odsączenia nadmiaru tłuszczu. Podawać z upieczonymi ziemniakami lub surówką. Wykonanie w thermimix do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć sitko, do sitka włożyć kwiatki kalafiora. Wodę osolić do smaku. Gotować kalafior, czas 20 minut, obroty 2 wyjąć koszyk z kalafiorem

Kuchnia Pokoleń
Zapiekanka ziemniaczana i pstrąg z patelni 192

ziemniaków 1 szkl śmietany 100 g żółtego sera 1 jajko sól pieprz oregano 2 łyżki posiekanego koperku pstrąg mąka do panierowania tłuszcz do smażenia sól pieprz surówka dowolna Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Wystudzone obieramy, kroimy w plasterki i układamy w naczyniu żaroodpornym. W blenderze miksujemy śmietanę ser i jajko, doprawiamy do smaku i dodajemy posiekany koperek, zalewamy ziemniaki

Gotowanie jest łatwe
Kotlety z wędzonej ryby 177

Kotlety z wędzonej ryby. Ja wykorzystałam makrelę wędzoną, ale można dać każdą inną rybę. Podałam je z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Wszystkie przepisy znajdziecie na blogu. Idealna propozycja na bezmięsny smaczny obiad. W zakładce RYBY znajdziecie więcej przepisów z rybami w roli głównej. Szczególnie polecam rybę po genueńsku  lub rybę po indiańsku Składniki 2 średnie wędzone makrele

O kuchni z uczuciem
Soczyste kotlety mielone 354

stron, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 15 minut. Gotowe! Jako dodatek do kotletów mielonych możecie podać: domowe frytki , surówkę coleslaw z kremowym sosem , ogórki małosolne albo zasmażane buraczki

Dieta bez mleka
Pałki miodowo-musztardowe 205

Soczyste i słodkawe pałki z kurczaka z musztardą i ulubiona surówką znajda uznanie w każdego smakosza. Składniki: 8 pałek z kurczaka 3 łyżki płynnego miodu 3 łyżki musztardy ząbek czosnku tymianek, rozmaryn, sól, czarny pieprz Sposób wykonania: Pałki z kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i oprószamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowujemy marynatę: miód i musztardę łączymy z przeciśniętym ząbkiem

Pyry na Gaz
Ossobuco, czyli gicz cielęca z warzywami 145

pół szklanki gorącego bulionu (z reguły jednak płynu wystarcza do końca gotowania). Ossobuco podawać z szafranowym risotto albo bardziej swojsko - z ugotowaną na sypko kaszą lub ziemniakami, z ulubioną surówką. Ossobuco można przygotować również tradycyjnym sposobem. Składniki po obsmażeniu umieszczamy w garnku żeliwnym, dusimy na małym ogniu lub w piekarniku. W obu przypadkach należy pilnować, żeby potrawa się nie przypaliła

Obiad gotowy
Pieczone Ziemniaczki Z Kurkumą I Kuminem / Recenzja Książki "Persiana" 165

dokładnie całość mieszamy, aż wszystkie ziemniaki będą oblepione. Następnie wkładamy je do piekarnika i pieczemy przez około 40-45 minut. Gotowe, upieczone ziemniaczki posypujemy koperkiem. Zajadamy z dodatkiem surówki, mięska lub sosu na bazie jogurtu. Smacznego ! Jak widać nie potrzeba zbyt wiele by stworzyć i poczuć smak Bliskiego Wschodu. Zatem do dzieła, zakupcie potrzebne składniki, zaszyjcie się w swojej kuchni

Gotowanie...to proste !
MIELONE ZRAZY Z WARZYWAMI 156

gotujemy na wolnym ogniu 10 minut. Po tym czasie zagęszczamy wywar za pomocą mąki i śmietany, chwilkę podgotowujemy, sosik zacznie gęstnieć. Zrazy podajemy z sosem, z ziemniaczkami i ulubioną surówką

Z Majeczką w kuchni
Kotlety z bakłażana z serem żółtym 155

również ser żółty mozzarella, ale myślę że były by jeszcze bardziej smaczniejsze z parmezanem, następnym razem wypróbuję... Kotlety polecam podać z sosem pomidorowym, a do tego ziemniaczki i pyszna surówka...pyszny obiad wegetariański.  Składniki: bakłażan 1 szt, czosnek 2 ząbki, ser żółty starty 6 łyżek, jajko 1 szt, bułka czerstwa 1 szt, mleko lub woda do namoczenia bułki, majeranek

kulinarne odsłony pati
BURAKI NA 101 SPOSOBÓW 212

Burak to nie tylko ćwikła, barszcz i surówki. Warzywa te... Artykuł BURAKI NA 101 SPOSOBÓW pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Placki ziemniaczane 107

gorące w środku. Podane najczęściej ze śmietaną i jogurtem lub posypane cukrem. Można nimi zastąpić tłuczone ziemniaki do obiadu i podać do duszonych warzyw lub gulaszu z dodatkiem surówki. Składniki: 1 kg ziemniaków 3 łyżki mąki pszennej 2 jajka 2 średnie cebule sól i świeżo zmielony pieprz olej do smażenia Przygotowanie: Obierz ziemniaki i cebule. Zetrzyj na tarce o drobnych

Zasmakuj Kuchni
Bitki schabowe z gruszkami 215

każdym kotlecie ułóż połówkę świeżo obranej gruszki śmietankę połącz z winem, dopraw do smaku, dodaj zioła i zalej mięso potrawę zapiekaj w piekarniku 20 minut pod przykryciem podawaj z surówką i ziemniakami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!