Prosta w przygotowaniu, lekka i smaczna. Idealna jako dodatek do dań :-) SURÓWKA COLESLAW - 1/4 główki białej kapusty - pół małej cebuli - 1 marchew składniki na sos: - 3 łyżki jogurtu naturalnego - 1 łyżka majonezu - łyżeczka soku z cytryny - szczypta cukru pudru - sól, pieprz Kapustę drobno pokroić lub poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę. Warzywa
Zgrabne Gotowanienajlepsza jest ta surówka. Wczoraj (dzięki mojemu tacie) jadłam jedną ze smaczniejszych kapust kiszonych ever. Dziś zrobiłam z niej klasyczną surówkę. Jest tak smaczna, że chyba nie doczeka obiadu. Składniki: 300 g kiszonej kapusty 1 szalotka 1 duża marchewka 1 jabłko pół łyżeczki cukru sól (opcjonalnie) pieprz 2 łyżki oliwy extra virgin (można dać olej rzepakowy) Kapustę odciskamy z soku
Kardamonovytylko z szybkim postem, bo za chwilę zbieramy się w góry. Dobra surówka, nie tylko do potraw z gilla. Łapcie. Składniki: mała kapusta pekińska 8 suszonych pomidorów z zalewy 1 marchewka pęczek szczypiorku 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka soku z cytryny sól pieprz Sałatę szatkujemy i wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w paski pomidory, startą
KardamonovyNajprostsza surówka do obiadu, szybka do zrobienia i z zaledwie kilku składników. Kapustę drobno posiekać. Przełożyć do dużej miski. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać
BullioDressing jogurtowy od Folwark , znakomicie komponuje się z młodą kapustą. Wyjątkowy smak zawdzięcza starannie wyselekcjonowanymi ziołami. Surówkę robi się w oka mgnieniu. Zapewniamy, doprawiać nie trzeba. Składniki 1/2 małej główki młodej kapusty 2 młode marchewki 1 mała cebula czerwona 1 saszetka dressingu jogurtowego z ziołami od Folwark (opcjonalnie 2 szt) Przygotowanie K . Kapustę cienko szatkujemy. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy
R'n'G KitchenCoraz więcej młodych warzyw na straganach, chętnie po nie sięgamy by urozmaicić nimi nasze menu po zimie. Uwielbiam surówkę z młodą kapustą i jak tylko pojawia się na straganach to chętnie po nią sięgam. Z dodatkiem marchewki i koperku smakuje wyśmienicie Składniki: główka młodej kapusty 2 marchewki pęczek koperku sól Wykonanie: Kapustę drobno szatkujemy. Marchewkę ścieramy na tarce. Kapustę
Z Majeczką w kuchniWarzywa korzeniowe z patelni mogą zastąpić nam obiadową surówkę (sałatkę) lub ziemniaki, mogą być zarówno dodatkiem do mięsa oraz samodzielnym … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerHej! Dzisiaj przepis na samo zdrowie, a mianowicie surówkę z dodatkiem kiszonego buraka. Kiszonki to polska specjalność, szeroko znane są nasze ogórki czy kapusta. Buraki natomiast
Tylko pyszniesuszonymi warzywami. Polewamy oliwą i dokładnie mieszamy. Cebulę kroimy w plastry. Układamy kolejno w parowarze: plastry mięsa, ziemniaki z cebulą, marchewkę. Następnie nastawiamy parowar na 30 minut. Gotowe danie przyprawiamy ewentualnie solą, pieprzem, sproszkowaną papryką. Podajemy z sezonową surówka lub ( tak jak ja ) z konserwowym ogórkiem
Kulinarne przemysleniaCześć ! Dziś mam Was przepis na spaghetti z marchewki z tahini i pieczonym kalafiorem z kuminem. Te smaki wyrażają mnie. Kocham tahini i kumin. Mam nadzieję
Moja pasja smakuMoże nie powinniśmy się przyznawać, ale dokładnie pamiętamy wysyp kuchni „azjatyckiej” w Polsce. Budki na placu Konstytucji w centrum Warszawy i licytacje wśród znajomych
slodkokwasnaplSkładniki: 1/2 główki białej kapusty 1 marchewka 1 średnia cebula 4 czubate łyżki gęstego majonezu 4 łyżki mleka 2 łyżki cukru pudru 1 i 1/2 łyżki
Przepisy kulinarne babci AntoninySkładniki: 1/2 główki małej kapusty czerwonej 1 marchewka 1 mała cebula 1 jabłko (szara reneta) 20 dag kukurydzy z puszki sól Sos: 3 łyżki majonezu 2
Qchnia po prostuSkładniki : kilka świeżych marchewek Sposób wykonania : M archewki obierz, umyj pod bieżącą wodą. Zetrzyj na tarce o małych oczkach. Podawaj jako surówkę do obiadu. J eśli chcesz możesz dodać trochę cukru i śmietany 18 %, ale zdrowsza jest bez tych dodatków
Przepisy i porady kulinarneSkładniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej papryki kawałek pora 1 marchewka 1 pomidor 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz siekany koperek Sposób przygotowania: 1. Kapustę pokroić
Kuchnia domowa Ani