dużo. Zresztą nie tylko na to mięso. Jak pewnie zauważyliście, mięsnych przepisów jest najwięcej. Jednak nie tylko takie przepisy znajdziecie, ale wiele innych. Polecam Wam do tego mięska surówkę z kapusty pekińskiej z rzodkiewką , którą ja przygotowałam również do tego dania. Oczywiście ziemniaczki pieczone lub takie z wody. Pyszny obiadek. Składniki 700 g karkówki wieprzowej bez kości
O kuchni z uczuciemFrykadelki rybne to fajna alternatywa dla zwykłych panierowanych filetów. Mojej rodzinie bardzo smakowały, dlatego częściej będę je robić na piątkowy obiad. Pysznie smakują podane z ziemniaczkami surówką z kapusty. Składniki: 700 g filetów rybnych czerstwa mała bułka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej + do panierowania kilka gałązek koperku sól biały pieprz olej do smażenia Filety rybne zmielić
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego szczypta mięty szczypta bazylii pół łyżeczki słodkiej papryczki 300 g marchewki (drobnej) 2 łyżki miodu 2 łyżki nalewki lub wina na surówkę biała kapusta marchewka cebula cukier sól sok z cytryny oliwa Piersi z kurczaka zamarynować w roztworze przygotowanym z oliwy, octu balsamicznego i przypraw. Marchewki oczyścić i ugotować na półmiękko
Gotowanie jest łatweJesienny czas sprzyja jedzeniu kiszonek wszelkiej maści...będę propagowała to zdanie zawsze i wszędzie. Kiedy plucha i chłód za oknem łapią nas wszelkiego rodzaju wirusy, a
kawawszklanceproszku. Gotować na małym ogniu, aż mięso będzie zupełnie miękkie. Można dodać oliwki, ale to już według uznania, ja czasami dodaję Podawać z ziemniakami lub kaszą z dodatkiem surówki z kapusty kiszonej lub innej. Bardzo smaczny gulasz, polecam
Kuchnia Pokoleńminut w 180 stopniach. Po tym czasie zdjąć pokrywę i piec jeszcze 5 minut, by mięso jeszcze bardziej się zarumieniło. Swoją wersję podałam z leśnymi grzybami, kopytkami i surówką z kapusty pekińskiej. Polecam i życzę smacznego
Kuchnia w opałachserem, kiełbasą i jajkiem to doskonałe danie na bardzo pyszny i apetyczny obiad. Polecam podawać go np. z sosem koperkowym, czosnkowym bądź grzybowym. Najlepiej do krokietów smakuje surówka z kapusty peki ń skiej. Składniki: 1 kg. ugotowanych ziemniaków 250gr. mąki pszennej 4 jajka 1 pętko kiełbasy 10 dkg. sera żółtego przyprawy: sól, świeżo mielony czarny pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Ziemniaki
Smaczne PotrawyRybę panierować kolejno w mące kukurydzianej jajku i na końcu w porowo-kukurydzianej panierce.Smażyć na rozgrzanym oleju ryżowym lub roślinnym z obu stron na rumiano. podawać z surówką z kapusty kiszonej. Smacznego
Na Ciasteczkowych PapierachWiększość z nas ma swój wypróbowany, domowy sposób na surówkę z kapusty kiszonej. Ja dziś proponuję w nieco odmiennej formie- z chrzanem. Wyszła pyszna! Składniki: ½ kg kiszonej kapusty, 1 cebula, 1 jabłko, 2 łyżki startego chrzanu ( może być ze słoiczka), 4 łyżki majonezu, sól do smaku, cukier do smaku. Wykonanie: Kapustę lekko przepłukać, pokroić i połączyć z startym na grubej
Tradycyjna KuchniaSkładniki: 1/2 kapusty pekińskiej 1 czerwona cebula 1 czerwona papryka zielona cebulka 2 marchewki majonez + gęsty jogurt naturalny sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kapustę oczyszczamy, drobno
Kuchnia domowa Anibardzo polecam tak przygotowany schab, bo nam bardzo smakował. Mięso nie było za suche a śmietana wraz z pozostałymi dodatkami utworzyłam aromatyczny sos. Mięso podałam z ziemniakami i surówką z kapusty. Pychota :) 4 porcje: Składniki: 4 plastry schabu 3 marchewki 1 pietruszka 3 cebule 200 g śmietany 18% 200 g śmietany 30% musztarda miodowa Dijon - Maille ( De Care ) sól, pieprz
My simple kitchenobrusami ale rodowici Wietnamczycy potrafią tam przygotować cuda dla podniebienia. Wietnamska zupa ze smażoną rybą, ziołami, pomidorem, makaronem pszennym. Sajgonki wegetariańskie i z mięsem. Ryż z warzywami i surówką z kapusty. Tajska zupa z krewetkami i pieczarkami. Tajska zupa z krewetkami i pieczarkami i chilli na mleku kokosowym. Raj dla podniebienia :) POLECAM POLECAM
Jemy Pijemylekko się pomarszczyły. Wtedy wyjęłam, posypałam serem i zapiekałam kolejne 10-15 minut aż ser się dokładnie roztopił, ale nie podpiekł. Ja podałam z surówką z kapusty pekińskiej z sosem koperkowo-czosnkowym. Wypróbujcie koniecznie
Kuchnia Prezydentowejłyżki), następnie jeszcze 2-3 minuty - uwaga na ogień, nie powinny wrzeć tylko lekko bulgotać. Wyciągać łyżką cedzakową na duży talerz, polewać smażoną cebulą. Można podawać ze śmietaną, surówką z kapusty lub polane sosem grzybowym
Kuchnia Prezydentowejmoim blogu. Pora na zmianę. Żeby jednak nie była to zbyt gwałtowna zmiana pozostanę w słodkawym klimacie. Będzie za to zdecydowanie mniej kalorycznie i trochę kwaskowato czyli pomarańczowa surówka z kapusty pekińskiej i marchewki. Pasuje doskonale do ryb gotowanych na parze i delikatnych dań z drobiu. Chrupiąca marchewka dobrze współgra z pomarańczą , a cytrynowy ocet dodaje ostrości delikatnej kapuście
Wiem co jem