Chorwacji i kolejnej wycieczki czyli wyspy Hvar i Brać gdzie czas się zatrzymał i robi to piorunujące wrażenie. Na statku czekał na nas również obiad w postaci surówki z kapusty oraz grillowanej makreli: Ryba była bardzo dobra, mięso delikatne - palce lizać ;) W drugiej części pokaże wam co jedliśmy na co dzień oraz pewien śmieszny napis nad jedną z chorwackich restauracji
Kolejny blog o gotowaniuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne paluszki rybne w chrupiącej panierce. Podane z kaszą bulgur i surówką z kapusty. Są świetnym pomysłem na obiad szczególnie polecanym dla dzieci. Do mojej potrawy użyłam kaszy bulgur, która stała się moim odkryciem kulinarnym. Dowiedziałam się o niej dzięki sklepowi internetowemu Piątnica , z którym jakiś czas
Marta Gotujerosołowej 1/4 w 1/3 szklanki wody) z 1 łyżką śmietany. Na koniec dodajemy sok z połowy cytryny. Rybę podałam z marynowaną papryką. Świętnie będzie też pasował ogórek czy surówka z kapusty. Ciekawa jestem czy Ty często jesz ryby? :) A jakie są Twoje kuchenne dziwactwa? :) Piszcie, komentujcie, czekam z niecierpliwością
Mój Smak na Życiezłoty kolor. Następnie nałożyć pieczarki i na każdym filecie plaster sera korycińskiego, przykryć pokrywką, dosmażyć na wolnym ogniu, do rozpuszczenia sera. Podawać z kluskami śląskimi i surówką z kapusty pekińskiej Napiszę tu trochę o tym smacznym serku korycińskim http://www.ser-korycinski.pl/ Ser jest w pełni naturalny, bez żadnych konserwantów i bez żadnych chemicznych polepszaczy. Produkowany jest z najwyższej
Kuchnia Danusiskładniki * 1/2 główki małej czerwonej kapusty * 3 łyżki śmietany 18% * 3 łyżeczki chrzanu * sól, pieprz Sposób przygotowania Kapustę poszatkować, włożyć do miski. Śmietanę wymieszać z chrzanem
Mix smakuprzylegać, lecz tylko luźno leżeć na szaszłykach. W ten sposób szaszłyki będą soczyste, a nie wyschnięte na wiór ;)Podawać z ulubionymi dodatkami. Ja podałam z najprostszą surówką z kapusty pekińskiej, chrupiąca bułką i czosnkowym sosem jogurtowo-pomidorowym.Smacznego
Codzienna kuchnia niecodziennaBardzo pyszny pomysł na pierś z kurczaka inaczej. Przepis podaję z moimi zmianami. Takie danie smakuje i na ciepło i na zimno. Na ciepło zjedliśmy na obiad z surówką z kapusty , a na zimno pokrojone w plasterki podałam jako przekąskę :) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka 1 płat ciasta francuskiego 2 plastry sera żółtego 25 dag pieczarek 1 mała cebulka
Kuchnia domowa AniPrzyszła pora na podstawowe kotlety mielone. Niegdyś były zmorą, jako dziecko bardzo ich nie lubiłam, teraz robię raz na jakiś czas i mi smakują :) Najlepiej z ziemniakami i surówką z kapusty kiszonej . Składniki: 50 dag mielonego mięsa wieprzowego 1 jajko 1 sucha kajzerka mleko lub woda do namoczenia kajzerki 1 cebulka 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka soli pieprz
Kuchnia domowa Aniszaszłyków nałożyć mięso i warzywa oraz suszone morele. 4. Smażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni grillowej lub grillu. 5. Bardzo dobrze smakuje z surówkami. Podałam z surówką z kapusty pekińskiej z kaki . Smacznego
Kuchnia domowa AniSzybka surówka...z kapusty pekińskiej i papryki i z dodatkiem sosu czosnkowo-ziołowego Develey.kapusta pekińskapapryka żółtapapryka czerwonasos czosnkowo-ziołowy Develeysól Kapustę i papryki pokroić.Wymieszać z solą i sosem czosnkow-ziołowym
Moje domowe kucharzenieprzykryciem około 1,5 godziny,aż mięso będzie miękkie,tak miekkie,by odstawało od kostek podawać na goraco z ziemniakami lub kaszą na sypko i odpowiednimi surówkami,kiszoną kapustą lub buraczkami SMACZNEGO
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!prostu zdrowa i smaczna surówka z kapusty. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnikolor. Pod koniec smażenia podlewamy pozostałą zalewą i posypujemy pokrojonym chili. Odrobinę solimy. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Podajemy np. z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej. Smacznego
Ostra na Słodkoczęścią bułki i...można zajadać. To jest moja, skromna wersja hamburgera. Powinnam dodać jeszcze ogórek konserwowy i sałatę, ale dodałam to, co miałam pod ręką :) Podałam z surówką z kapusty białej, marchwi i szczypioru oraz z kawałkami marynowanej papryki. Smacznego
Codzienna kuchnia niecodzienna