zapraszam na kluski śląskie ze stekiem i sosem . Do obiadu podałam pyszną sałatkę Szwedzką od firmy Ogródek Dziadunia , Do mięsa użyłam przypraw od firmy Skworcu . Zapraszam :) Składniki : 2 steki wołowe po 300 g 1 duża cebula 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka mielonego liścia laurowego od Skworcu 1 łyżeczka marynaty staropolskiej od Skworcu 1 łyżka zió ł prowansalskich
Sama słodycz i szczypta chilichili con carne also, but not today – now it’s time for cheese. Have fun cooking! SKŁADNIKI (na 12 kawałków): 4 pszenne tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu
Martyna Cookschili con carne also, but not today – now it’s time for cheese. Have fun cooking! SKŁADNIKI (na 12 kawałków): 4 pszenne tortille 1 pierś kurczaka 1 stek wołowy 1 średnia cebula 1 średnia papryka żółta 1 średnia papryka czerwona 1/2 sporej cukinii 10 pieczarek 1/2 puszki kukurydzy 200 g żółtego sera, np.: gouda 100 g sera typu
Martyna Cookswydawał mi się bardzo wykwintny a najbardziej podobał mi się jego kolor. Smakiem pasował do fileta z kurczaka, szef kuchni Knorra poleca go także do mięs z grilla i steków wołowych. Składniki: 4 płaty z fileta z kurczaka ząbek czosnku sól pieprz słodka papryka 2 łyżki oleju na sos: pęczek włoszczyzny 3 łyżki oleju łyżeczka cukru 400 ml czerwonego
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaBlueberry Corner by "jagodzianka" Ziemniaki pieczone można jeść solo. Można też je podać jako dodatek do steków wołowych lub innego mięsa bez sosu. Kartofle … Przeczytaj cały artykuł Post Ziemniaki pieczone z masłem i serem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry CornerKilkukrotnie we wcześniejszych wpisach wspominałam o maśle czosnkowym - chociażby w przepisie na steki wołowe lub dawno już nieużywanym tatowym pomyśle na obiad . Takie masełko przydaje się w kuchni do bardzo różnych celów. Chociażby do najzwyklejszych zapiekanek, przyprawienia szpinaku czy pieczonych ziemniaków. Nie wspomnę już o zwykłym posmarowaniu bułki w przypadku przeziębienia. Wiadomo przecież, że czosnek jest naturalnym antybiotykiem o silnym
Kuchnia po mojemugotuj jeszcze 1-2 minuty. Pan Piotr Muranowski poleca również dodanie do sosu 2 łyżki śmietany. Wtedy sos idealnie nadaje się do drobiu pieczonego i grillowanego oraz do steków wołowych. Smacznego
Niezły MłynekPrzepis inspirowany jest jedną z potraw Jamiego Olivera. Drodzy mięsożercy: zamiast batatów, możemy przygotować stek wołowy, karkówkę wieprzową, lub wymieszać naszą fasolkę z mięsem mielonym. Danie posmakuje również weganom - wystarczy pominąć dodatek jogurtu naturalnego :) Zapraszam w podróż do Meksyku! Składniki dla dwóch osób: 1 duży batat 1/2 marchewki 1/2 cebuli czerwonej 1/2 cebuli białej 2 ząbki czosnku 1/4 papryczki
My Culinary Artczosnku 2 łyżki świeżego soku pomarańczowego ½ łyżeczki pieprzu ¼ łyżeczki soli Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Marynować w niej wieprzowinę około 4-6 godzin. Marynata Hawajska Wyspa Idealna do marynowania steków wołowych, drobiu, ryb lub mięsa wieprzowego. Pasuje idealnie również do fastrygowania mięsa podczas grillowania/wędzenia. Składniki: 1/3 szklanki sosu sojowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka miodu 2 łyżki
naRuszcieJeżeli tylko odpowiednio wcześnie zamarynujemy mięso, to przygotowanie tego smacznego dania zajmie nam parę minut. Polecam!Przepis z książki "Wok i dania z patelni"składniki250
Stare Garybyło kolorowe, pełne aromatu, różnych struktur, konsystencji. Udało się danie jest bardzo aromatyczne zjada się jedną porcję i zaraz się chce następną.....Jedną z moich ulubionych potraw jest stek wołowy medium zajadany najczęściej z frytkami a ja szukałam czegoś innego. Oto moja propozycja podania steka :)SKŁADNIKI : danie na 2-3 osoby przepis autorskibułka ciabata 2 sztpolędwica wołowa 2 porcję
Basia w kuchniszałwia. v Lodówka informuje, że tu się jada: jogurty, sery bardziej lub mniej dojrzale, jaja, mleko, sezonowe owoce i warzywa. v W zamrażarce: porcje kurczaka, krwiste wołowe steki, pare żeberek i kiełbasek na grilla, oraz niesmiertelne frytki! Moja kuchnia/spiżarnia na pewno różni się od kuchni mojej Mamy czy Babci. Świat się zmienia, a z nim nasze nawyki
Mia Cucina Sofietadominuje mięso sprawiane na rozmaite sposoby i przygotowane na żywym ogniu lub żarze. Urugwajczycy jedzą bardzo duże ilości mięsa. Potrawy. Popularny jest także churrasco , czyli ogromny, krwisty stek wołowy serwowany z kolorową sałatą, do której oprócz ziół dodaje się również sporą ilość oliwy z oliwek i octu balsamico. Buseca, czyli prosta i smaczna zupa z ogonów
W kuchni Karmel-itkiKopciuszku... i zakupiłam pakiecik kolorowego, a i chętny kopciuszek też się znalazł :) Posegregował różnokolorowe ziarenka i teraz już mam biały pieprz do ryb, zielony do sosów, marynat i wołowych steków męża oraz czerwony (różowy) o szczególnych walorach dekoracyjnych :) mam nadzieję, że wkrótce pojawi się na moim blogu coś, w czym ten ostatni będzie głównym bohaterem
Delicious Titbits