spaghetti - 5367 przepisów (strona:150/358)

Wegetariańska carbonara z porem 123

część 1 większy ząbek czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego 50 g tartego parmezanu lub grana padano 1 jajko 1 łyżka listków świeżego tymianku lub łyżeczka suszonego 150 g makaronu spaghetti Pora kroimy na cienkie plastry. Czosnek siekamy drobno. W rondelku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy czosnek i tymianek. Krótko smażymy. Następnie dodajemy pora i smażymy jeszcze chwilę, mieszając. Dolewamy

Kucharzyca
WEGAŃSKIE SPAGHETTI BOLOGNESE (Z CZERWONĄ SOCZEWICĄ) 162

się, a soczewica będzie zupełnie miękka.  W połowie gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki i mleko, jeśli używamy. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy z makaronem spaghetti. Przed podaniem posypujemy tartym parmezanem, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i listkami bazylii

cool and minty
Spaghetti z indykiem 246

indyka 2 cebule 1 większa marchewka 4 łodygi selra naciowego 250 g pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych 200 g cukinii jarzynka 2 papryczki mini chili … Czytaj dalej Spaghetti z indykiem

czarrna od kuchni
SPAGHETTI Z ORZECHOWYM PESTO I BATATEM 115

wapnia oraz witamin. Podobnie olej z orzechów włoskich, obfituje w nienasycone kwasy tłuszczowe i witaminy. Czas przygotowania: 25 min. Czas gotowania: 25 min. Porcja dla 4 osób: ● 400 g spaghetti ● ½ batata ● 1 pęczek natki pietruszki ● 1 ząbek czosnku ● 40 g orzechów włoskich + kilka orzechów do podania ● 8 łyżek oleju z orzechów włoskich ● sól, pieprz Przygotowanie: Batata obierz. Pokrój w drobną

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Meksyk - Spaghetti pomidorowe z awokado i kwaśną śmietaną (Sopa seca de fideo) 124

skrócie: makaron, awokado i kwaśna śmietana! Składniki (4 porcje):  - łyżka oleju - 250 g makaronu spaghetti właściwie nada się również makaron nitki  - 1 cebula - 1 ząbek czosnku - szklanka wody - pół kostki rosołowej lub zamiast wody szklanka bulionu - 2 puszki pomidorów - sól, pieprz, szczypta słodkiej papryki - 4 łyżki kwaśnej śmietany - 50 g startego sera (najlepiej mozzarella) - awokado

Roślinożerni urlopowicze
Przepyszne spaghetti a la chili con carne 122

Wyszło przepyszne, mogę bez strachu Wam polecić. Bardzo aromatyczne i smaczne. Dla mojego wnusia oczywiście odłożyłam przed dodaniem chili. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, czosnek

Kuchnia Pokoleń
Przepis dnia: Sycylijska pasta z kalafiorem, rodzynkami i orzechami 130

anchois, też nietania przyprawa. Jeśli ich nie lubicie możecie pominąć. Przepis pożyczyliśmy od Marthy Rose Shulman. Składniki: Średniej wielkości kalafior, umyty, podzielony na różyczki 1/2 opakowania makaronu bucatini lub spaghetti 4 łyżki rodzynek 4 łyżki pokruszonych migdałów lub orzechów laskowych 3 filety anchois (opcjonalnie) Puszka pomidorów, posiekanych, razem z sokiem lub 4 pomidory malinowe posiekane i pozbawione gniazd nasiennych

Niedzielny kucharz
Spaghetti z grzybami w smietanie 101

mnie na talerzu grzyby nazbierane przez męża w pobliskim lesie, trochę pogrzebów, kilka borowików i parę kozaków. Nie było tego dużo, dlatego postanowiłam zrobić szybki i prosty makaron - spaghetti z sosem śmietanowym i grzybami. Pyszny, jesienny obiad. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Spaghetti pełnoziarniste z kurczakiem w sosie serowym 184

Składniki 1 filet z kurczaka 250 g makaronu pełnoziarnistego 1 kulka mozzarelli 1 kostka serka topionego śmietankowego 1 cebula 2 ząbki czosnku tarty parmezan papryczka chili … Czytaj dalej Spaghetti pełnoziarniste z kurczakiem w sosie serowym

czarrna od kuchni
Czosnkowe spaghetti z cukinii 108

świeża cukinia, pomidory, bazylia, parmezan i mnóstwo czosnku - które, jak być może już wiecie, uwielbiamy. Najlepsza rzecz w tym przepisie? Zajmuje on około 20 minut. The post Czosnkowe spaghetti z cukinii appeared first on CRAVEmonkey

CRAVEmonkey
Pełnoziarniste spaghetti 168

cebula 1/2 cukinii 100 g szpinaku baby 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka sosu chili 1 mini papryczka chili zioła prowansalskie słodka papryka jarzynka … Czytaj dalej Pełnoziarniste spaghetti

czarrna od kuchni
Włoski sos bolognese 171

Bardzo smaczny… gęsty… sycący pomidorowo-mięsny sos W naszym kraju popularne stało się podawanie go do spaghetti, choć niektórzy twierdzą, że bardziej pasuje do tagliatelle. Ja polecam go nie tylko do makaronów, ale również do …ryżu …kasz …placków …klusków …lasagne. W składzie jest mleko, jednak jeśli masz alergię lub nietolerancję pokarmową, zastąp

Kulinarny S.O.S.
Włoski sos bolognese 171

Bardzo smaczny… gęsty… sycący pomidorowo-mięsny sos W naszym kraju popularne stało się podawanie go do spaghetti, choć niektórzy twierdzą, że bardziej pasuje do tagliatelle. Ja polecam go nie tylko do makaronów, ale również do …ryżu …kasz …placków …klusków …lasagne. W składzie jest mleko, jednak jeśli masz alergię lub nietolerancję pokarmową, zastąp

Kulinarne S.O.S.

Proponowane wyszukiwania