ząbki czosnku 30 – 40 g parmezanu garść orzechów włoskich 1 łyżka soku z cytryny 6-7 łyżek oliwy szczypta soli i pieprzu Dodatkowo: 300 g makaronu spaghetti 1 łyżka oliwy 1 filet z kurczaka lub indyka kilka pomidorków koktajlowych Wykonanie: Makaron gotować zgonie z instrukcją na opakowaniu. Rukolę opłukać, przełożyć do blendera, dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładkie pesto
Healthy food explorerczęsto pojawiają się na naszym stole w różnej postaci. Łączę je z zupami, gulaszem, sałatkami, makaronem, czy warzywami. Dzisiejszą wersję stworzyła córka, a zrobiła klopsiki w sosie śmietanowym ze spaghetti. Wyszedł szybki, prosty i pyszny obiad. Sos był kremowy, delikatny, świetnie się komponował z makaronem i mięsem. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 150 g ulubionego makaronu, u mnie bucatini, takie spaghetti puste w środku 🙂 1 puszka krojonych pomidorów 1 opakowanie kotletów sojowych 4-5 suszonych pomidorów bez oleju 150 g pieczarek … Czytaj dalej Sojowe bucatini
czarrna od kuchniplusem jest to, że rzeczywiście nie pryska przy smażeniu, nawet w wysokiej temperaturze. Ta pozytywna informacja na pewno ucieszy większość z Was. 4 porcje Składniki: 500 g makaronu spaghetti 300 g całych pomidorów (wcześniej sparzonych i bez skórki lub z puszki) 100 g zielonych oliwek 260 g tuńczyka (użyłam z puszki w oleju) 1 mały bakłażan 2 ząbki
Niezły Młynekskorzystacie z przepisu. Na prawdę jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu. Porcja na 2 osoby Składniki: 170 g cukinii 100 g wędzonego boczku 150 g makaronu spaghetti 50 g tartego parmezanu sos 2 żółtka 3 łyżko śmietany 30% 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku Przygotowanie: cukinię należy zetrzeć na tarce
Niezły MłynekGłosów: 5 Average: 5 /5] składniki: 200 g makaronu spaghetti 200 g boczku wędzonego 2-3 jajka ok. 60 g sera np. grana padano natka pietruszki sól, pieprz opcjonalnie: 50 ml śmietanki kremówki wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazań na opakowaniu. Boczek kroimy w kostkę, średniej wielkości i podsmażamy na patelni, stopień wysmażenia wg własnego podniebienia. Jajka
Domowy Smak JedzeniaGłosów: 5 Average: 5 /5] składniki: 300 g makaronu spaghetti 300 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 -2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki oliwy lub oleju po 1-2 łyżeczki suszonego oregano, bazylii, tymianku sól, pieprz dodatkowo: starty ser np. grana padano świeże listki bazylii wykonanie: Makaron gotujemy wg wskazań
Domowy Smak JedzeniaDziś postawiłam na cukinię w połączeniu z makaronem i przygotowałam pyszną zapiekankę na obiad. Zapiekanka makaronowa z cukinią - przepis na 4 porcje Do przygotowania zapiekanki będziesz potrzebować: 300g makaronu spaghetti, 2 małe cukinie, cebulę, 2 kulki mozzarelli, 2 łyżki masła, sól i pieprz do smaku. 1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, po czym odcedź. 2. Cukinię pokrój w półplastry
Z notatnika dietetykaszybko można przygotować domowy obiad. Odpowiednio dobrane przyprawy sprawią, że danie będzie aromatyczne i wyjątkowe w smaku. Przeczytaj również: Makaron z mięsem mielonym i pomidorami Składniki makaron do spaghetti 15 pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku mała szalotka oregano sól pieprz oliwa Sprawdź przepis na: Makaron razowy z pesto bazyliowym Dodatkowe składniki parmezan Prosty makaron z pomidorkami – przepis Zaczynamy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!prostu sam makaron i warzywa. Wyszło smacznie i kolorowo, choć ta początkowa, dosyć duża ilość warzyw, po zmieszaniu z makaronem, gdzieś mi się straciła. 400-500 g makaronu spaghetti 2 cienkie cukinie 2 marchewki 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 mały bakłażan 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 pomidory olej/masło klarowane sól, pieprz ulubione zioła świeża kolendra
Smaki Na TalerzuZnudziło się wam już tradycyjne spaghetti z mięsem? Jeśli tak to polecam inną wersję, równie smaczną, równie łatwą do przygotowania, ale o zdecydowanie wyraźniejszym smaku. Jakiś czas temu odkryłam, że pomidory kochają masło orzechowe. Robiłam już kilka razy zupę pomidorową z masłem orzechowym, dlatego teraz postanowiłam wzbogacić zwykły sos pomidorowy o smak własnie masła orzechowego. Do tego klopsiki gotowane
Bernika - moj kulinarny pamietnikmnie eksplozja przyjemności, radości i wtedy czuję, że jestem we właściwym miejscu, czasie, położeniu. Spróbujcie koniecznie tej potrawy. Prosta a smak przynosi odczucia o których napisałam wyżej. Składniki: makaron spaghetti ugotowany aldente oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku prosciutto (200g) pomidorki koktajlowe 1 żółtko – z jajka ściółkowego, najlepiej wiejskiego 1/2 szkl. śmietanki 30% 3 łyżki parmezanu – świeżo startego
MojaQchnia.plsmakiem i prostotą wykonania tego dania. Jeśli jesteście miłośnikami kuchni włoskiej, to tym bardziej zachęcam do przygotowania tego dania. Makaron z zielonymi szparagami – składniki (4 porcje): makaron typu spaghetti, około 300g, 10 zielonych szparagów, 1 czerwona papryka, 1/2 czerwonej cebulki, 4 plastry szynki parmeńskiej, 1 łyżka masła klarowanego, 2 łyżki oliwy z oliwek, 2 łyżki sera mascarpone, sól, pieprz
Natka Pietruszkistoisku z tymi słodkimi owocami. To danie może być podane zarówno na obiad, jak również idealnie sprawdzi się jako deser. Możecie wykorzystać dowolny makaron jaki lubicie – makaron do spaghetti, rurki, świderki itd. Mi najbardziej smakuje z makaronem – wstążki. Szukajcie polskich truskawek z pola , a nie spod foli. Te pierwsze są znacznie smaczniejsze i o wiele słodsze bo dojrzewają
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!