Black Carbonara

Black Carbonara

Black Carbonara

Black Carbonara… Carbonara to klasyczne włoskie danie z makaronem, jajkami, serem i peklowaną wieprzowiną- guanciale. U mnie niestety tym razem, wędzony bekon 😪 Oczywiście dokładne pochodzenie jest niepewne, ale powszechnie uważa się, że Carbonara powstał w Rzymie w połowie XX wieku. Istnieje kilka teorii na temat nazwy i pochodzenia potrawy. Według jednej z teorii carbonara została wynaleziona przez węglarzy — carbonari – w Apeninach. Którzy gotowali makaron i mieszali go z dostępnymi składnik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję