spaghetti - 5367 przepisów (strona:156/358)

Spaghetti z krewetkami 211

mrożonych (225 g) 1 cebula 1/2 papryki 1/2 papryczki chili 2 ząbki czosnku 1/2 słoika kiełków fasoli mung 1 łyżka grzybów mun w paseczkach 1 łyżeczki … Czytaj dalej Spaghetti z krewetkami

czarrna od kuchni
Zielone spaghetti 112

przepisie dodać również świeżą kolendrę. Dodatkowo pesto wzbogacone jest owocem awokado, które jest bogate w potas, witaminy i zdrowe tłuszcze. Nic tylko zajadać:) Na 4 porcje: 1/2 op. makaronu spaghetti Lubella 1 awokado pół pęczka/doniczki liści bazylii pół pęczka/doniczki świeżej kolendry 1-2 małe ząbki czosnku 30 g parmezanu lub Grana Padano + dodatkowo do posypania 1/4 szkl. oliwy

Smaki Na Talerzu
Spaghetti z dynią i parmezanem 153

Spaghetti z dynią i parmezanem, doprawione natką pietruszki, odrobiną chili i estragonem. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Parmezan utrzeć na tarce o małych oczkach. Miąższ dyni pokroić

Bullio
Spaghetti z cukinii 139

oleju, jednak zabrakło tym razem. Możesz do całości dołożyć mięso, najlepiej filet z kurczaka, jeśli chcesz uzyskać bardziej treściwe danie. Dodatkowo możesz również wymieszać z cukinią ugotowany wcześniej makaron spaghetti.  Wykonanie: Jeśli nie posiadasz spiralnej krajalnicy lub mandoliny, najprościej będzie pokroić cukinię w cienkie plastry i następnie na małe niteczki. Najlepiej sprawdzi się temperówka do krojenia warzyw julienne

Garniec Magalie
spaghetti bez smażenia 1146

Danie przygotowane dla tych którzy z powodów zdrowotnych nie mogą jeść potraw smażonych. Sos jest lekki. Przepis bardzo dobry dla osób na diecie ponieważ nie zawiera zbędnego tłuszczu. Spaghetti to jest też bardzo smaczne, więc osobom bez żadnych przeciwskazań żywieniowych także powinno przypaść do gustu. 250 g mięsa mielonego woda do jego gotowania + sól 2-3 pomidory obrane ze skórki

cukrem pudrem posypane
Obiad na szybko czyli naleśniki bolognese 189

lubię eksperymenty w kuchni od razu postanowiłam to połączyć i od tamtej pory takie danie dosyć często pojawia się u nas na stole.  Składniki: naleśniki  Knorr fix spaghetti bolognese 2 szt.  pierś z kurczaka 2 szt. (czyli 4 połówki) sól, pieprz oliwa z oliwek lub olej 500 ml zimej wody ser w kawałku 100 g Zaczynam

Kuchnia Viki
Makaron z fasolką szparagową w sosie pomidorowym - danie bez mięsa 193

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszny makron z fasolką szparagową, zaczyna się sezon na fasolkę więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania makaronu będziemy potrzebować: 500 g makaronu spaghetti na sos: około 800 g pomidorów 1 cebula 3 duże ząbki czosnku garść listków bazylii sól, pieprz oraz: około 800 g fasolki szparagowej żółtej lub zielonej kostka sra feta olej

Uwaga Babcia Gotuje
Spaghetti bolognese 159

Prosty, szybki, pożywny makaron z sosem mięsno-pomidorowym. Uwielbiają go także dzieci :) Składniki na 4 porcje: 400 g makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego mieszanego 1 l passaty pomidorowej 1 duża cebula 2 marchewki 3 ząbki czosnku oregano, bazylia (świeże lub suszone) pieprz, sól do smaku 1 płaska łyżka ksylitolu lub cukru opcjonalnie 1 łyżka czerwonego pesto  oliwa

Ze smakiem i z pasją
Makaron z aksamitnym sosem 140

soczewicy i pomidora gwarantuje pyszny smak, który podkreślają zioła. Do sosu dodałam również kukurydzę. Przygotowanie tego dania to zaledwie 30 minut! // Składniki: 250 g makaronu – najlepiej wstążki lub spaghetti 150 g czerwonej soczewicy + 400 ml wody do ugotowania 1 duży pomidor (lub 2 małe) kilka łyżek kukurydzy konserwowej oliwa przyprawy i zioła: sól, pieprz, curry, bazylia, lubczyk Sposób przygotowania

Via Gusto
Makaron z tuńczykiem 150

łyżki oliwy z oliwek 0,5 cebuli 1 duży ząbek czosnku 1 garść liści świeżej bazylii 1 łyżeczka suszonego tymianku sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: 200 g makaronu spaghetti parmezan do podania Przygotowanie: 1) Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. 2) Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę lub posiekać i delikatnie zeszklić na rozgrzanej patelni

Fitsweet.me
Makaron z serkiem ziołowym, pieczarkami i boczkiem 163

Składniki: 250 g makaronu spaghetti; 100 g surowego, wędzonego boczku w plasterkach; 150 g pieczarek; 170 g serka śmietankowego z ziołami (u mnie Almette z ziołami ); 3 łyżki mleka; 60 g startego parmezanu; 1 czubata łyżka masła klarowanego; 1 łyżka oleju; Sól; Pieprz.   Sposób przygotowania: Makaron ugotować w posolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić (zostawić szklankę wody

Gospodyni Miejska
Spaghetti z kukurydzą 188

łopatki wieprzowej 1 puszka kukurydzy konserwowej 1/2 cukinii 1/2 bakłażana 2 cebule 1 słoik krojonych pomidorów 3 ząbki czosnku sól, pieprz słodka papryka zioła prowansalskie Sposób … Czytaj dalej Spaghetti z kukurydzą

czarrna od kuchni
Polędwiczki w sosie kurkowym 141

miękkie. Wlać śmietanę i resztę koperku, wymieszać. Serwować z ugotowanym makaronem lub ryżem. Obsypać potartym serem. Nie jest to konieczne. Możecie ugotować makaron nitki i potraktować to danie jako spaghetti z sosem grzybowym. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Spaghetti z suszonymi pomidorami i serem typu rokpol 131

osoby) - porcja spaghetti - 6 kawałków suszonych pomidorów - 75 g sera pleśniowego typu rokpol - 0,5 papryczki chili - 1 łyżka oliwy - 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu - 0,5 łyżeczki soli - kilka gałązek bazylii S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: makaron gotujemy al dente w osolonej

Gocha gotuje!
Spaghetti z dynią, szpinakiem i suszonymi pomidorami 80

osób) - 2 porcje spaghetti - 0,5 średniej dyni (około 1 kg nieoczyszczonej) - 200 ml mleka kokosowego - 2 garści świeżego szpinaku - 10 kawałków suszonych pomidorów - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka soli S p o s ó b   p r z y g o t o w a n i a: Makaron gotujemy al dente

Gocha gotuje!