sosy - 72734 przepisów (strona:3817/4849)

57.Słonecznie i lekko: czyli wytrawne ciasto z fasoli w nieco pikantnej wersji! 249

ciasta, którą to również oprószamy świeżo zmielonym pieprzem i zapiekamy je jeszcze 10 minut w temperaturze190*C. Przed podaniem ciasto przyozdabiamy świeżą natką lub kolendrą. Idealnym połączeniem byłby również sos czosnkowy lub inny ulubiony dip. Smacznego! (: W przepisie została wykorzystana biała fasola firmy Lestello - serdecznie polecamy! (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Symfonia Smaków
Ślimaczki z tortilli 227

Jeśli lubicie kebaby, to na pewno posmakuje Wam także to danie;) Jest o wiele zdrowsze i mniej kaloryczne, bez gęstego, tłustego sosu. Do tego idealne na jeden kęs. Świetnie sprawdzi się podczas spotkania ze znajomymi. Ja podałam je z dipem czosnkowym Prymat. Tortille: 350g mąki pszennej, łyżeczka czosnku granulowanego, ok. 1 szklanki przegotowanej zimnej wody. Mąkę przesiać, dodać czosnek, stale

Z miłości do słodkości
Roladki z kurczaka ze śliwkami opasane boczkiem 220

zwinąć. Roladkę opasać plasterkiem boczku, spiąć wykałaczką. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie zalać śmietanką i dusić ok. 8 minut na małym ogniu.  Podawać z wytworzonym sosem oraz pieczonymi ziemniakami.                                  Smacznego:) Przepis dodaję do akcji

Z miłości do słodkości
Oszukane gołąbki 226

Następnie przełożyć do garnka, zalać gorącą wodą tak, by były całe przykryte. Dusić ok. 20 min na małym ogniu.  Po tym czasie gołąbki wyjąć a do powstałego sosu dodać przecier pomidorowy oraz mąkę rozrobioną ze śmietaną. Zagotować. Doprawić do smaku

Z miłości do słodkości
Mielone zraziki 300

szkl. wody. Dodać pokrojoną w kostkę resztę cebuli, resztę boczku pokrojonego w kostkę i ogórki. Wkruszyć suszone grzyby.  Dusić ok. 15 minut na małym ogniu. Wyjąć zrazy, zaciągnąć sos wodą rozrobioną z mąką.                                       Smacznego

Z miłości do słodkości
Tarta z kiełbasą 271

kostkę. Na cieście układać na przemian, grzyby z cebulą, kiełbasę pokrojoną w półplasterki i paprykę. Posypać odsączoną kukurydzą. Śmietanę połączyć z rozkłóconymi jajkami, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Sosem polać tartę.  Piec ok. 35-40minut w temp. 190st

Z miłości do słodkości
Tradycyjne zrazy wołowe 242

kolor. Następnie zalać wodą tak, by całe mięso było zakryte i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez około 80minut, w razie potrzeby dolewając wody. Następnie wyjąć zrazy, doprawić sos, można zaciągnąć łyżeczką mąki rozrobioną z odrobiną wody

Z miłości do słodkości
Fasolka szparagowa z orzechami włoskimi 277

Dressing:  łyżka octu balsamicznego,  łyżeczka musztardy Dijon (użyłam Kamis),  2 łyżeczki oleju z pestek winogron,  sól morska z pieprzem (użyłam Kamis).   Wszystkie składniki sosu dokładnie połączyć. Sałatkę ułożyć na talerzu, polać przygotowanym dressingiem

Z miłości do słodkości
Zbiór deserów i ciast na zimno z truskawkami 297

białą czekoladą      Grysikowe z kremem czekoladowym i truskawkami       Jogurt z truskawkami i otrębami     Deser lodowy z czekoladą i sosem owocowym    Deser kokosowy z truskawkami A już jutro zbiór przepisów na ciasta z truskawkami

Z miłości do słodkości
SZASZLYKI Z RYBY 216

patelnie grillowa. Zarowno tacki aluminiowe jak i patelnie smarujemy odrobina oleju. Rybe grillujemy po okolo 3 minuty z kazdej strony. Szaszlyki doskonale pasuja do pieczonych ziemniakow i sosu czosnkowego. Smacznego

Przysmaki Karolki