ściągamy papier, przewracamy na drugą stronę i smażymy na złoto. Drugi sposób powoduje, że mamy większy wpływ na uformowanie pożądanych kształtów. Gotowe przekąski oprószamy cukrem pudrem. Podajemy z sosem czekoladowym lub innym ulubionym, np. toffi, truskawkowym lub nawet z Nutellą. Moje posty
Słodka StronaRozgrzewamy lekko natłuszczoną patelnię. Smażymy małe placuszki (1 łyżeczka = 1 placuszek) po kilka minut z każdej strony. Gotowe placki przekładamy na talerz, podajemy z dowolnymi dodatkami np. jogurtem, owocami sosami
Kuchenny Skrawek Niebazmiękł. Jabłka obieramy, kroimy w cieniutkie talarki, skrapiamy cytryną. Wszystkie składniki łączymy z sobą dodajemy, śmietanę oraz jogurt. Mieszamy razem dodajemy sok z limonki, cukier, imbir oraz żurawinę polewamy sosem surówkę delikatnie mieszamy. Smacznego
kgwjanczewokształt pyzy.. - usmażyć z obu stron na gorącej oliwie przez 2-3 minuty na złoty kolor. Pychota! Bardzo sycące, więc można do nich podać tylko sałatkę.lub sos jogurtowy z czosnkiem... Smacznego
w mojej kuchniSos ten ma wszechstronne zastosowanie: nadaje się jako dodatek na kanapki, do pieczonych i grillowanych mięs i warzyw i czego jeszcze dusza zapragnie ;) ----AJVAR ------ 3kg czerwonej papryki, 1 duży bakłażan, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 2 dojrzałe pomidory, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki octu balsamico, sól i pieprz, ewentualnie chili w proszku Cebulę obrać, papryki i bakłażana umyć. Wszystko
w mojej kuchnipieczone gołąbki z pieczarkami,ryżem i z kurczakiem 2 piersi z kurczaka koło 500 g pieczarek średnia cebula 2 torebki ryżu przyprawy ,pieprz, sól 1 główka kapusty Do sosu : 1 koperek - u mnie ze slłoika dzialkowy, zasolony świeży. 1 puszka pomidorów krojonych 3 łyżki koncentratu pomidorowego-swojego z cukini 2 ząbki czosnku 1,5 litr bulionu Sól, pieprz, zioła prowansalskie
w mojej kuchniłyżki farszu (w zależności od wielkości liścia). Zawijac jak gołąbki mięsne Gotowe gołąbki układać ciasno w garnku.Polac bulionem i dusić około 40 minut pod przykryciem . uwagi: Można podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym. Gołąbki nie przywrą do dna rondla, kiedy na dnie umieścimy liście kapusty. Do nadzienia można dodac nieco startego żółtego sera.Przepis wzorowany na przepisie Gessler.SMACZNEGO
w mojej kuchniroladki masla i pietruszki i tu je wykorzystałam-posypujemy startym serem -u mnie parmezan- ,tniemy paski i składamy na pół i skrecomy... .Gotowe,Smacznego...ja je jem z sosem salsa
w mojej kuchniSos ten ma wszechstronne zastosowanie: nadaje się jako dodatek na kanapki, do pieczonych i grillowanych mięs i warzyw i czego jeszcze dusza zapragnie ;) ----AJVAR ------ 3kg czerwonej papryki, 1 duży bakłażan, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, 2 dojrzałe pomidory, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki octu balsamico, sól i pieprz, ewentualnie chili w proszku Cebulę obrać, papryki i bakłażana umyć. Wszystko
w mojej kuchnikształt pyzy.. - usmażyć z obu stron na gorącej oliwie przez 2-3 minuty na złoty kolor. Pychota! Bardzo sycące, więc można do nich podać tylko sałatkę.lub sos jogurtowy z czosnkiem... Smacznego
w mojej kuchniwegety lub kucharka zawinąć i zalać 1 litrem wrzącej wody z 1 łyżką kucharka. Smażyć w piekarniku 1 ½ godz. w 200 C Do gołąbków sos kurkowy
w mojej kuchnicebulę i drobno posiekany czosnek.Zeszkloną cebulkę i czosnek łączymy z mięsem.Zalewamy wodą Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i pieprz w ziarenkach. Dusimy do miękkości . Jeśli pod koniec sos jest za rzadki, to dodajemy mąkę wymieszana z wodą , a jeśli za gęsty to delikatnie podlewamy wodą
w mojej kuchniziemniaków i powoli mieszamy. Całość wlewamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia ,spryskujemy wierz olejem i do pieca w temp 180 do zarumienienia :)--na okolo 1-1,5 godz. SOS do babki biały ser wymieszać z joguretem/ smietana
w mojej kuchnimyjemy, kroimy wzdłuż na pół. Ze środka przy pomocy łyżeczki usuwamy gniazda nasienne Posiekany miąższ ze środka można dodać do nadzienia.Mielone mięso mieszamy z odrobiną soli, cukru, sosu sojowego, siekanej cebuli i pieprzu. Napełnić wydrążone cukinie farszem, spryskać wierzch olejem . Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika i zapiekamy przez
w mojej kuchnikroimy je w talarki. Warzywa układamy na sitku od garnka-na parze- i wszystko razem dusimy . Kiedy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je . Mąkę mieszamy ze śmietaną i wlewamy do sosu powstałego przy duszeniu mięsa i warzyw.. Zagotowujemy, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem i ziolami.Wkładamy mięso i posypujemy posiekaną natką pietruszki
w mojej kuchni