razie potrzeby doprawić jes zcz e raz. Kiedy por zmięknie skropić wszystko kilkoma kroplami cytryny, wymieszać , wyłączyć ogień. Kurczaka podałam na sałacie lodowej z sosem..... Pół kubka jogurtu wymieszałam z solą, piepr zem, kilkoma kroplami cytryn y , zmiażdżonym czosnkiem , a na koniec dodałam pół łyżeczki cukru.... Smacznego
Gaździnka warzyśmietaną ( na gładką masę ) dodać do boczku. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Jeśli śmietana za bardzo zgęstnieje dodać kilka łyżek wody s pod makaronu. Sos wymieszać z makaronem, nalać sobie kieliszek wina i...... Smacznego
Gaździnka warzyobracają c. Na końcu wmieszać natkę i skropić sokiem z cytryny ( do smaku ). Awokado obrać pokroić , uło żyć na talerzu razem z sała tą, skropić ulubionym sosem , położyć na nią krewetki i..... Smacznego
Gaździnka warzygodz , do miękkości. Jeśli będzie potrzeba to w międzyczasie dolać odrobinę wody lub przyprawić do smaku. Miękkie mięso wyciągnąć i po kilku minutach jak odpoczn ie pokroić . Sos zmiksować polać nim mięso i...... Smacznego
Gaździnka warzysmażyć , a ż alkohol odpar uje i dolać bulion. Trzy mać na ogniu do 5 min. Mięso pstrąga będzie już białe ( gotowe ) . Zdjąć go na tale rz yk, a sos zmiksować na gł adko. Przeło żyć znów wszystko na pate l nię , dodać drobno posiekaną pietruszkę, del ikatnie wymieszać. Podawać z ryżem lub świe żym pieczywem.... Smacznego
Gaździnka warzySkładniki: 630g karczku bez kości łyżka miodu łyżka musztardy z ziarenkami gorczycy sól, pieprz, tymianek, rozmaryn chilli, sos sojowy 3 łyżki oliwy pó ł łyżeczki cząbru 3 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) Bracki e do podlani a Przygotowanie: Mięso pokroić , lekko wyklepać i przyprawić. Wło żyć do lodówki na noc. Przełożyć na tackę do grillowani a, dodać pokrojoną cebulę, podlać
Gaździnka warzykurczaka 2 ząbki czosnku 150 g pora 80 g suszonych pomidorów kilka kaparów pół pęczka natki pietruszki 200 g zielonej fasolki sól, pieprz, imbir, papryka słodka, tymianek kilka kropel sosu sojowego kilka kropel cytryny Przygotowanie: Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 4 min (niech będzie chrupka) odcedzić i zahartować zimną wodą. Mięso umyć, osuszyć pokroić na kawałki i przyprawić
Gaździnka warzySkładniki: 100 g mielonej łopatki 6 większych cebul kilka pieczarek kilka suszonych pomidorów ser feta 2 łyżki masła szklanka bulionu warzywnego łyżka oleju sól, pieprz, imbir, tymianek łyżka sosu sojowego ząbek czosnku Przygotowanie: Cebulę obrać, włożyć do garnka z solą i masłem. Gotować do miękkości (tak, aby się nie rozgotowała). Mięso z grzybami i pomidorami podsmażyć na łyżce oleju
Gaździnka warzydrobno pokrojoną papryką, pomidorami i ugotowaną - ostudzoną fasolką. Przyprawić, dodać posiekany szczypiorek i nadziać pieczarki. Grillować w 180st C ok 10 min. Ja podałam na sałacie z sosem winegret i oczywiście lampką białego winka :-) ............... Smacznego
Gaździnka warzykrewetki dodać do woka i trzymać ze dwie - trzy minuty, przemieszać, skopić sokiem z cytryny, posolić do smaku. Dosypać natki i ............................. Smacznego ja podałam z sałatą lodową w sosie vinegrette...... i wineczko, które dostałam od koleżanki:-) smaczniusio
Gaździnka warzygodz. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażyć drobno posiekaną cebulę z listkami laurowymi. Marynatę z kurczakiem przelać na patelnię i trzymać na ogniu, aż sos zgęstnieje. Po wyłączeniu ognia wmieszać posiekaną natkę i...... Smacznego
Gaździnka warzydodać do buraków. Szczelnie zawinąć w sreberko i włożyć do pieca na 30 min nagrzanego do 180 st C. Dobrze smakują z pieczoną rybą i sałatą pekińską polaną sosem winegret..... Smacznego
Gaździnka warzyUwielbiam gotować na winie, oczywiście mój czołgista śmieje się ze mnie, że raczej co się nawinie :-) Łobuz !! Tym razem do sosu dodałam piweczko i jogurt :-) a zapach goździków w całym domu... bezcenny :-) Składniki: 250 g piersi kurczaka 1 cebula pęczek natki pietruszki 2-3 goździki (opcjonalnie) kilka pieczarek 2 spore łyżki naturalnego jogurtu szczypta kardamonu, imbiru sól, pieprz, chilli
Gaździnka warzySkładniki: 100 g kaszy jaglanej 1 cebula pół czerwonej papryki średni bakłażan groszek (opcjonalnie) 2 ząbki czosnku łyżka śmietany bulion warzywny sól, pieprz, kilka kropel sosu sojowego szczypta ziół prowansalskich i oregano 1-2 śliwki węgierki Przygotowanie: Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Warzywa pokroić w kostkę lub paski. Na łyżce lub dwóch oleju, wszystkie razem podsmażyć. Przyprawić do smaku
Gaździnka warzySkładniki: ziemniaki mąka ziemniaczana kilka ziarenek kminku czerwona cebula żółta cebula natka pietruszki 250 g białego sera 450 g mrożonego szpinaku ząbek czosnku sól, pieprz, tymianek, kilka kropel sosu sojowego (opcjonalnie) Przygotowanie: Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie z kminkiem. Odcedzić, zmielić. Po wystygnięciu dodać mąkę ziemniaczaną (podzielić ziemniaki na 4 części, jedną wyciągnąć i w to miejsce wsypać mąkę
Gaździnka warzy