wrzątek (nabierać troszkę ciasta, zanużyć we wrzątku i delikatnie zsunąć ciasto, nie mieszać bo kluseczki się porozwalają). 5. Gotować ok 30 sek od wypłynięcia. Od razu podawać polane ulubionym sosem lub np. jogurtem. Pysznie smakują również później odsmażone
Kto ugości moich gości?zalewamy gorącym rosołem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 30 minut. Wyłączamy piekarnik i naczynie pozostawiamy jeszcze na 10-15 minut. Najlepiej smakują z sosem grzybowym lub pomidorowym. Smacznego
Maminek kulinarnymiejsce przy miejscu nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy i studzimy. Na podpieczonym spodzie układamy kawałki rabarbaru. Polewamy sosem i pieczemy około 40 minut w 180 stopniach. Po przestygnięciu posypujemy cukrem pudrem. My jednak taką tartę jemy jeszcze lekko ciepłą, gdyż taka jest najsmaczniejsza :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze
Marder&Marder ManufactureDorsz przygotowany na indyjską nutę, a żeby danie było bardziej pożywne dołożyłam pokrojoną w grubą kostę cukinię. Przyprawy i sos dokładnie jak z dania tutaj, które nam wyjątkowo smakowało. Skoro imbir, czosnek i mleko kokosowe sprawdziło się z delikatnym mięsem piersi z kurczaka, spróbowałam z dorszem. Jest wyśmienity, polecam! Prosto i dietetycznie. Składniki: 400-500 g filetu z dorsza
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Kurczak w wyrazistym sosie chrzanowym z dodatkiem pieczarek. Doskonale smakuje z pieczonymi młodymi ziemniaczkami i kalafiorem. Syty i bardzo prosty obiad! 600 g filetu z kurczaka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa Skworcu (tu kupisz) 1 łyżka przyprawy do kurczaka po lubelsku RAFEX (tu kupisz) 200 g pieczarek 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka chrzanu
VioletoweKucharzenieposiekanej cebuli 3 łyżki jogurtu naturalnego z czosnkiem niedźwiedzim PRZYGOTOWANIE: Tortille rozłożyć. Każdą wysmarować jogurtem i nakładać składniki w dowodnej kolejności :) SKŁADNIKI: 2 woreczki ryżu 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 średnia cebula sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Ryż ugotować według zaleceń producenta. Zostawić aż do całkowitego wystygnięcia. Przełożyć do miski, dodać tuńczyka (odsączonego), posiekana cebulę. Doprawić
ClauditteMissCookingprzykryciem - po tym czasie dodajemy pomidory z puszki, dusimy kolejne 10 minut bez pokrywki - dodajemy świeże zioła, dusimy około 3-4 minut. - jeśli lubicie bardzo gęste dania to możecie sos zagęścić łyżką mąki (ale uważam to totalnie za zbędne!) Ośmiornica po tym czasie będzie mięciutka i rozpływająca się w ustach. Życzę Wam smacznego! I zachęcam do podróży kulinarnych
SMYKWKUCHNIsałatek zawsze przemycam bogactwo różnych smaków i składników odżywczych. Bazą tej sałatki jest mięso z piersi kaczki i wędzone tofu. Do tego szeroka gama warzyw, orzechy i pyszne azjatyckie sosu - hoisin i słodki chilli. Pycha
Milion Smakówsmażyliśmy mięso, usmażyć bardzo krótko umyty i osuszony szpinak. Układamy go na warstwie kurczaka. W kubeczku wymieszać śmietanę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,jajkami, cząbrem, solą i pieprzem. Polać sosem zapiekankę . Posypać parmezanem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. zapiekanka makaronowa z kurczakiem i szpinakiem
O kuchni z uczuciemkukurydziane rozgniatamy, obtaczamy w nich roladki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20 minut. Roladki możemy podać z sosem czosnkowym lub jogurtem. Smacznego
Symfonia smakowasię pielmieni, rosyjskie pierogi. Na początek zamówiłem ukraińskie piwo. Od razu do piwa dostałem paluszki, a chwilę później dwa kawałki ciemnego chleba i grubo krojony ząbek czosnku. I jakiś sos do maczania chleba chyba. Chleb z czosnkiem był tak pyszny, że od razu pochłonąłem. Dostałem więc kolejne dwa kawałki chleba. Wszystko w cenie jednego piwa. Jak popiłem
Marder&Marder Manufacturesałatek. SKŁADNIKI: 50 g sera kefalotyri lub innego sera owczego, może być też ser kozi 250 g szpinaku 1 duża cebula 1 duży pomidor 1 garść suszonych czarnych oliwek sos: oliwa, ocet jabłkowy i miód PRZYGOTOWANIE: Ser owczy pokroić w kostkę. Cebule pokroić w piórka lub pół krążki. Pomidora pokroić w kostkę. Szpinak umyć. Sery owcze i ich właściwości: Sery
ClauditteMissCookingpiekarnika pod przykryciem na 60 minut w temperaturze 180 stopni w funkcji góra - dół. Po tym czasie ściągamy pokrywę i podlewając co jakiś czas mięso z góry wytworzonym sosem trzymamy jeszcze około 30 minut w piekarniku. Puree z bobu: -1kg bobu ugotowanego w osolonej wodzie, obranego z łupin -1/4 szklanki bulionu -sezam uprażony około 2 łyżek -łyżka masła
BaRepasczasie przygotowujemy farsz. Ser rozkruszamy. Dodajemy do niego drobno pokrojone pomidory suszone, porwaną na małe części szynkę parmeńską oraz posiekaną rukolę (lub szpinak). Przygotowujemy sos: jogurt blendujemy z wyciśniętym ząbkiem czosnku oraz liśćmi kolendry. Przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu. Gdy bataty się upieką wydrążamy łyżką miąższ ze środka (zostawiając trochę na brzegach). Rozgniatamy go lekko widelcem. Dodajemy miąższ do farszu
Poezja smakuszybka do przygotowania. Ładnie się prezentuje i świetnie smakuje. Na pewno każdy z Was jadł taką sałatkę - niektórzy nie łączą ketchupu i majonezu, a jeszcze inny łączą poszczególne warstwy sosem czosnkowym. Poniżej prezentuje Wam moją wariację na temat sałatki gyros. Składniki: 1/2 kapusty pekińskiej (0,5 kg) 3 pojedyncze piersi z kurczaka (niecały kilogram) 3 czerwone cebule 3/4 słoika
Ugotować