być jak najbardziej odsączone od wody i nie rozgotowane! Jeżeli chcesz uzyskać efekt "bardziej chrupkich" placuszków, zrób je cieńsze lub posmaruj wierz oliwą z oliwek. Placuszki można podawać z sosem jogurtowym lub keczupem Smacznego
Pland based fillesurowe, więc oddają nam pełnię smaku i tego co w nich najlepsze. Bazą jest jarmuż z ogórkiem, ostrości nadają rzodkiewki, a specyficznego smaku kozi ser. Całość dopełnia lekki sos na bazie oliwy i soku z cytryny
Milion Smakówrukolą Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową
Moja smaczna kuchniafetą, polską bryndzą i włoską mozzarellą. Polecam jednak dodać jeszcze jeden mocno ciągnący się podczas pieczenia ser. Chaczapuri możemy traktować jako osobne danie, podobnie jak pizzę i podać z sosem adżika albo właśnie z adżapasandali, czyli rodzajem leczo z bakłażanów, pomidorów, papryki i ziemniaków. Wersji jest mnóstwo i pewnie w każdym gruzińskim domostwie przyrządza je się inaczej. Danie gorąco polecam
Food Squarestolnicę podsypaną mąką pszenną wyjmujemy partiami ciasto, rolujemy w wałek i odcinamy końcówkę wałka- kopytko! Kopytka gotujemy we wrzątku od momentu wypłynięcia 4-5 minut na małym ogniu. - KORZENNY SOS DO KOPYTEK: - 4 łyżki masła - 1- 2 łyżki oliwy z oliwek - 3 łyżki miodu - laska cynamonu - gruszka dojrzała - hlust białego wytrawnego wina W rondlu klarujemy masło, dodajemy oliwę, gruszki, przyprawy
SMYKWKUCHNIprzed pokrojeniem. Ostrożnie usuwamy wykałaczki. Tak upieczony schab wieprzowy wykorzystaliśmy tym razem jako wędlinę do kanapek krojąc w dość grube plastry. Tym razem nic nie zostało na przygotowanie obiadu, sos z pieczenia przełożyłam do silikonowego naczynia i zamroziłam, zostanie wykorzystany innym razem. Smacznego! The post Schab pieczony z boczkiem. Schab szpikowany boczkiem. appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępracy, z czego potem jestem bardzo zła, bo wydaje pieniądze na niesmaczne jedzenie ;/ Ale dziś mam dla Was coś pysznego - lahmacun - rodzaj tureckiej pizzy z jagnięciną, do tego sos czosnkowy i surówką z czerwonej kapusty - polecam! Smacznego
Codzienne Gotowaniepoczątkowej, co jakiś czas odlewając nadmiar wody. Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy, papryczkę kroimy na małe kawałeczki i dodajemy do zawartości patelni. Całość zalewamy śmietanką, doprawiamy i mieszamy. Sos możemy wymieszać z ugotowanym makaronem, bądź podać osobno. Posypujemy parmezanem (np. wegańskim). Smacznego
Be Fit Be StrongRodzina Grzegorza jest zaprzyjaźniona z moją, więc w przeddzień mojego wylotu do Wielkiej Brytanii zrobiliśmy sobie prawdziwą ucztę. Raczyliśmy się różnymi specjałami, między innymi niesamowicie smacznymi pieczonymi ziemniaczkami z sosem czosnkowym i kotletami drobiowymi z pieczarkami i żółtym serem. Pozdrowienia dla Anny, Grzegorza, Izy, Kamili, Łukasza i małej Wiktorii :). Przed wylotem jest zawsze dużo bieganiny, załatwiania ostatnich spraw, więc zdjęcia
Przepisy Aleksandrybyło smaczne. Te pulpety są tego doskonałym przykładem. Idealnie smakują z surówką z selera oraz brązowym ryżem. Pozostają wilgotne i soczyste. Można pokusić się o zrobienie do nich sosu, choć nam smakowały w takiej formie, zupełnie bez niczego. 1/2 kg mięsa mielonego 1 duża cebula 200g mrożonego szpinaku pół szklanki bułki tartej dwie łyżki masła 2 kostki bulionu warzywnego litr
Szefowa kuchniminut w temperaturze 200 stopni C. W połowie przewrócić na drugą stronę. Polecam posmarować je z wierzchu niewielką ilością oleju rzepakowego - ładnie się zezłocą. ;) Najlepiej smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym i sałatką. Smacznego
Kuchnia Ellieciasto wałkujemy na placek o średnicy 15-20 cm i grubości 3-5 mm. Boki robimy lekko grubsze. Placek przekładamy na blachę do pieczenia. Po tym powierzchnię pizzy smarujemy sosem i na nim umieszczamy ulubione dodatki. Pizzę pieczemy w rozgrzanym na 250-270 stopni piekarniku (max) przez ok. 7-9 min, aż brzegi pizzy znacznie zbrązowieją. Smacznego
Kuchnia Łukaszamoich ulubionych "jedzeniowych" świąt. Z tej okazji mam dla Was konkurs. Zadanie może nie będzie super, extra proste...bo poproszę Was o wykorzystanie makaronów - na słodko ! Róbcie ciasta, zapiekanki, sosy do makaronu i co tam Wam jeszcze przyjdzie do głowy, byle by SŁODKO było ! Możecie korzystać z makaronów tradycyjnych, albo pełnoziarnistych. Może zaskoczycie mnie daniem słodkim, ale zdrowym
kolorowotorcikowoDruga połowę szczypiorku łączymy z jogurtem naturalnym. Placki łyżką wykładamy na rozgrzany olej rzepakowy na patelni. Smażymy na niedużym ogniu z obu stron do zarumienienia. Zjadamy na ciepło z sosem jogurtowym. Smacznego
ChilliJemyformy o dł ok 30 cm, następnie ułożyć na masie ugotowane jajka i przykryć dokładnie resztą mięsa, dokładnie docisnąć, wygładzić powierzchnię wstawić do piekarnika piec ok 70 min. SOS HOLENDERSKI SKŁADNIKI: 250 g masła (pokroić na kawałki) 50 g wody 1 łyżka soku z cytryny 3 żółtka 1/2 łyżeczki soli świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE: Do naczynia miksującego włożyć masło
ClauditteMissCooking