sosy - 72734 przepisów (strona:3358/4849)

Pieczone kotlety z sosem z chili
 162

jagodzianka" Wreszcie wykorzystałam kupione w Miami suszone papryki chili Poblano o wdzięcznej nazwie Ancho Chili. Długo szukałam inspiracji, trafiającej w gusta … Przeczytaj cały artykuł Post Pieczone kotlety z sosem z chili pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Ryż w sosie pomidorowym z indykiem. 168

złoty dodajemy cebulkę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy pomidory z zalewą i doprawiamy bazylią, oregano, papryką oraz solą. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do naszego sosu, mieszamy i jeszcze chwilkę podgrzewamy.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Pizza z patelni 608

wyrabiamy ciasto i formujemy placek wielkości naszej patelni. Placek smażymy na rozgrzanej i suchej patelni po około 3 minuty z każdej strony. Placek zdejmujemy z patelni na deskę, smarujemy sosem i obkładamy ulubionymi dodatkami (u mnie tym razem ser pleśniowy, szynka pokrojona w paseczki i połówki koktajlowych pomidorów). Pizzę ponownie układamy na gorącej patelni i smażymy na małym ogniu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczarki – obieracie czy myjecie? 205

kiedy obieram, więc oczyszczanie za pomocą pędzelka lub płukanie pod bierzącą wodą wydaje mi się jak najbardziej na miejscu. Pieczarki – przepisy Nadziewane kapelusze Jajka faszerowane grzybami Pieczarka faszerowana Sos pieczarkowy     The post Pieczarki – obieracie czy myjecie? appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Puree ziemniaczane z sosem czosnkowym 143

miękkości. Odcedzamy i przeciskamy przez praskę. Czosnek przeciskamy przez praskę, łączymy ze śmietaną i majonezem. Doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną gałki muszkatołowej. Sos dodajemy do ziemniaków, dokładnie łączymy. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding

R'n'G Kitchen
Sałatka wiosenna z jajkami 161

ćwiartki, szóstki (zależy od wielkości). Sałatę podzielić na liście, umyć. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na pół. Na półmisku ułożyć porwane liście sałaty, połówki jajek, rzodkiewki, liście rzodkiewki. Polać sosem z soku z cytryny, oliwy, musztardy, cukru i soli (wymieszać sok z cytryny z musztardą, mieszając dodawać oliwę, doprawić do smaku cukrem i solą). Posypałam kiełkami pora

królestwo garów
Sałata z fasolką szparagową i dressingiem sezamowym. Detox dzień 7 175

odtruć swój organizm i lepiej przygotować go do wiosny. Spróbujcie sami! Do dzisiejszego dania potrzebowałam pasty sezamowej. Jeśli nie macie takiej w domu możecie ją pominąć i zrobić zwykły sos tylko z oliwy, soku limonkowego i przypraw. Ale możecie też zrobić pastę tahini sami bo to bardzo proste. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Fasolka po bretońsku z kiełbasą bekonową. 239

kiełbasę przełożyć do fasoli. Następnie dodać przecier pomidorowy i chwilę gotować. Fasolkę można lekko zagęścić aby powstał sosik w 1/2 szklanki wody rozpuścić 1 łyżeczkę mąki ziemniaczanej.Jeśli wolicie sos bez zagęszczania to nie musicie go dodawać. Przyprawić ewentualnie jeszcze do smaku solą i pieprzem.Najlepiej smakuje z bułką :) Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Gołąbki na pomidorowo z mięsem i czarnuszką 176

smak wspomnień. Każdy z nas takowy posiada kiedy wraca smakiem daleko wstecz, a wydaje się, że było to wczoraj. U nas dzisiaj wszystkim doskonale znane, klasyczne domowe gołąbki w sosie pomidorowym. Jednak skusiłyśmy się by zaprezentować je w odmienionej odsłonie. Dlaczego odmienionej? Otóż, dla podkreślenia smaku do farszu dodane zostały płatki pomidorów, uwielbiana przeze mnie czarnuszka i czosnek niedźwiedzi. Koniecznie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kluski lane 157

dlatego jest to Jej przepis Cudowny smak dzieciństwa – rosół z lanymi kluskami i chyba po dziś dzień wszystkie dzieci kochają to danie Można kluski lane zjeść również z sosem lub skwarkami – też są przepyszne. składniki: 2 jajka szczypta soli mąki taka ilość, żeby po wymieszaniu z jajkiem wyszło ciasto gęściejsze niż naleśnikowe. wykonanie: Mieszamy jajko z mąką

Sezonowy Garnek
Podudzia kurczaka w młodej kapuście 185

ogniu, od czasu do czasu obracałem podudzia i mieszałem kapustę. Pod koniec duszenia dodałem łyżkę gęstej śmietany. Po około 40 minutach mięso powinno być miękkie, a kapusta przypominać gęsty sos. Doprawiłem wszystko solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Pieczona wołowina 195

sposób możecie przygotować również karkówkę wieprzową. Składniki 1 kg wołowiny bez kości (miałam rostbef) Marynata 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki sosu sojowego 6 łyżek oliwy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki papryki ostrej sól Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę i wszystko wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty

O kuchni z uczuciem
Keks wytrawny z żółtym serem i wędzonym łososiem 195

stopniach. (Piekąc w większej formie - odrobinę dłużej, babeczki - 25-30 minut.) Po upieczeniu odczekać kilka minut, aby lepiej się kroił. Można podawać w wersji solo lub z ulubionym sosem

Di gotuje
Jajka faszerowane tuńczykiem 169

komponuje się z delikatnym smakiem jajek i lekko pikantnej rzeżuchy. Świetnie sprawdzą się nie tylko na wielkanocnym stole ale też jako lekka przystawka. Składniki: 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym (200g odsączonej ryby) 2 łyżeczki pesto pomidorowego 2 łyżki majonezu sól, czarny pieprz opcjonalnie papryczka chilii rzeżucha Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w wodzie z dodatkiem soli

Pyry na Gaz
TATAR ŚLEDZIOWY I KONKURS Z SEKO 174

kaparami  SEKO   2 jajka ugotowane na twardo 2 kiszone ogórki 6 marynowanych grzybków 3 kawałki marynowanej papryki 1 mała czerwona cebula kilka kaparów z zalewy ze śledzi sos: łyżka miodu łyżka musztardy sól,pieprz Wykonanie: Płaty śledziowe drobno kroimy. Tak samo postępujemy z jajkami, kiszonymi ogórkami, grzybkami, marynowaną papryką, cebulą. Wszystko razem mieszamy, oprószamy solą i pieprzem. Miód

Z Majeczką w kuchni