SURÓWKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ I GROSZKIEM

SURÓWKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ I GROSZKIEM

SURÓWKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ I GROSZKIEM

 Składniki: 1 szt. małej kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 marchew 1 mały por 1 puszka groszku konserwowego 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób przygotowania: Kapustę poszatkować. Pomidor umyć i pokroić w kostkę. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w pół talarki. Groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki przełożyć do półmiska. Majonez wymieszać ze śmietaną. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Polać sosem po warzywach i wymieszać.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.