piekłam go troszkę ponad godzinkę. Kupny kurczak upiecze się szybciej. Musicie po prostu kontrolować,po włożeniu widelca ma być miękki. Upieczonego kurczaka można wyjąć a zawartość rondla zmiksować na sos. Ja jednak podaję warzywa w całości tak lubi moja rodzina. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilisandacza, rozgrzej pozostałą część Ramy Smaż jak szef kuchni, podsmaż je 2-3 minuty z każdej strony (w zależności od grubości ryby). Rozłóż rybę na ciepłych talerzach, polej sosem i podawaj z grzybami. Tostowana drożdżówka z karmelizowanymi pomidorami i lodami Składniki dla 4 osób Czas przygotowania: 30 min. Składniki: 4 dużych pajd drożdżówki 2 rozbełtane jajka 1 laska wanilii (przekrojona
karmelowyoliwki. Smażyć ok 2 min. 5. Następnie dodać pomidory i smażyć jeszcze ok 4 min. Dodać ocet balsamiczny i ewent. chili. 6. Makaron odcedzić. Ciepły makaron wymieszać z sosem. 7. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Instrukcja wykonania - film
Atlas SmakówSmaczna i szybka przekąska, która szybko znika ze stołu. Podajemy z ulubionym sosem. SKŁADNIKI 1 płat ciasta francuskiego, 250 g mrożonego szpinaku, 200 g sera feta, kilka suszonych pomidorów, jajko, czarnuszka, 2 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz WYKONANIE Masło rozpuszczamy, dodajemy szpinak oraz czosnek przeciśnięty przez praskę, smażymy aż woda odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Fetę kroimy
słodki bratekZapiekanka makaronowa z łososiem i szpinakiem – chodziła za mną już od jakiegoś czasu :) Jest banalnie prosta, a makaron z kawałkami świeżego łososia, szpinakiem oraz śmietanowym sosem na pewno zasmakuje nie jednemu :) Może zaciekawi Was również przepis na zapiekankę ryżową: Kebab – Gyros (klik). Zapiekanka makaronowa z łososiem i szpinakiem – Składniki: 300g świeżego […] The post Zapiekanka makaronowa
Kulinarne Przebojewierzchu i od razu wyciągamy. Układamy na talerzu jako dodatek do dań mięsnych lub jako samodzielne danie polane masełkiem lub skwarkami ze słoninki. Bardzo dobrze komponują się również z sosem pieczarkowym lub grzybowym
Kulinarne przemysleniacycąco. Polecam :) Tikka Masala - brytyjskie danie oparte na tradycji kuchni indyjskiej i pakistańskiej.Grillowany lub smażony filet z kurczaka , który uprzednio został zamarynowny w przyprawach tikka, podawany w specjalnym sosie masala z pomidorów i aromatycznych przypraw. Podawane na ciepło. SKŁADNIKI: Mięso i marynata 2 filety z kurczaka pojedyncze 1 łyżka curry EVITA 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego EVITA 1 łyżeczka
Gotowanie Patkispokojnego sobotniego popołudnia zabrałam się za robótki ręczne i na bazie mojego bagietkowego przepisu wyplotły się drożdżowe warkocze z duża ilością sezamu i maku. Dzieci schrupały je z sosem jogurtowo czosnkowym i dzisiaj domagają się nowej porcji, a ja chyba dam się namówić na powtórkę, bo nic tak pięknie nie pachnie w domu jak wypiek pieczywa. Składniki na 12 warkoczy
Apetyczna babeczkaTaką karkówkę upiekłam jako wędlinę na kanapki, jest bardzo smaczna i soczysta. Gdy nam się znudziła pokroiłam w plastry i podałam z sosem pieczeniowym jako danie obiadowe. Do karkówki użyłam przypraw z zestawu domowa wędzonka od firmy Tradismak . Składniki: 2 kilogramy karkówki 2 łyżki przyprawy becon-mix Sekwens 2 łyżeczki soli 1 łyżka przyprawy smaczuś Sekwens 2 łyżki majeranku
Bajeczna Kuchniajarmużu ( miałam fioletowy) 1 szklanka ugotowanej komosy lub 1 szklanka suchej 1 cebula czerwona, pokrojona w kostkę nasiona granatu z 1/2 owocu świeża kolendra do podania sos 1/4 szklanki świeżego soku pomarańczowego (z 1 - 2 pomarańczy) 2 łyżka oliwy z oliwek pieprz sól morska Przygotowanie Komosę opłukać na sicie pod bieżącą wodą co najmniej
Stare Garybazylią oraz słodką papryka, połączyć z kaszą manną, oliwą i dokładnie wyrobić. Z masy formować małe kuleczki i podsmażyć na rozgrzanej patelni* do zarumienienia. W międzyczasie przygotować makaron i sos: W osolonej wodzie ugotować makaron, koniecznie al dente. W trakcie gotowania się makaronu c ukinię wymyć i pociąć (ze skórką) obieraczka do warzyw julienne które przypominają makaronowe nitki spaghetti. Cebulę
Kraina Miodem PłynącaSkładniki: -3 słoiki fasoli białej w sosie pomidorowym -6 kiełbas śląskich -100 gram boczku -3 łyżki koncentratu pomidorowego -cebula -majeranek -sól -pieprz Sposób przygotowania: Fasole wrzucamy do garnka, dolewamy odrobinę wody i podgrzewamy na najmniejszym ogniu. Mieszamy od czasu do czasu by się nie przypaliło. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Kiedy się troszkę zarumieni dodajemy pokrojony
Magia jedzenia.blachę wykładamy warzywa, skrapiamy je oliwą wymieszaną z przyprawami i na całość wykładamy udka. Pieczemy jeszcze ok 30 min. Oczywiście, możecie użyć Waszych ulubionych przypraw. Danie świetnie smakuje z sosem czosnkowym lub tysiąca wysp. Olej kokosowy z przepisu możecie zastąpić dowolnym, preferowanym przez Was tłuszczem. Drukuj Pieczone udka z kurczaka na warzywach Składniki 2 udka 1 papryka czerwona 1 papryka
Mieszam w Garnkuwkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu Wyciągamy i odstawiamy na 5 minut żeby mięso odpoczęło (żeby soki zostały w mięsie). Pozostały sos można zagęścić odrobiną mąki i mamy pyszne dopełnienie naszego obiadu. Podajemy z kluskami i surówką. Smacznego
Moje-pitraszeniepatelnię wlewamy olej na wysokość ok. 1 cm. Kebaby smażymy na złoty kolor z obu stron. Smakują wyśmienicie zarowno na ciepło, jak i na zimno. Idealne w duecie z sosem miętowym lub czosnkowym. Smacznego
Kuchnia od dwojga