wykładam szynkę , ser z truflami i wstawiam do rozgrzanego piekarnika na 10 minut , po tym czasie wyciągam z piekarnika i gotowe do podania , super smakują z sosem czosnkowym , ale to już według uznania
Mój SmakSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 5 dkg sera żółtego 1/2 szklanki sosu meksykańskiego Fanex cebulka prażona Fanex sól, pieprz słodka papryka 5 kukurydzianych placków do tacos Przygotowanie: Cebulę posiekać, … Czytaj dalej Tacos z kurczakiem
czarrna od kuchniskomplikowane. Ja na przestrzeni lat sporo się nauczyłam, a teraz jestem na etapie odkrywania nowych nieznanych mi wcześniej składników. Kiedyś szczytem kunsztu kulinarnego było dla mnie kupienie mięsa i sosu ze słoika i przygotowanie spaghetti, teraz staram się robić wszystko od podstaw i wyeliminować gotowce. Dlatego dzisiaj mam instruktaż jak przygotować domową tortille, czyli placki na wrapy. A w przyszłości
Delusional Trinedodatku cukru). II Śniadanie 10:30 Mango Zupa 13:00 Zupa ziemniaczana ze szpinakiem. II Danie 16:00 Spaghetti. Mięso mielone podsmażyłam na patelni z cebulą, a później ugotowałam sos pomidorowy. Oprócz tego, Lilce zrobiłam pulpeciki więc trochę nietypowo jak na spaghetti, ale fajnie wyglądają i lepiej się je takie kuleczki. Mięso mielone zmiksowałam w thermomixie, dodałam paprykę słodką, pieprz
lady-och-mistrzyni.blogspot.comgarnku rozgrzej 3 łyżki oleju roślinnego i duś kapustę. Pieczarki pokrój na ćwiartki (lub wedle uznania) i partiami wrzucaj na patelnię, mają się podsmażyć a nie ugotować we własnym sosie. Pilnuj kapusty aby się nie przypaliła, mieszaj od czasu do czasu. Po około 30 minutach dodaj posiekany jarmuż i kapustę pekińską. Duś razem 10 minut. Po tym czasie dodaj przyprawy
greenscarfWyrazista w smaku pasta jajeczna z suszonymi pomidorami i twardym serem pecorino romano. Jest to oryginalny dodatek do pieczywa na śniadanie, polecam! Składniki: 5 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 suszone pomidory w zalewie olejowej 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 50 g owczego sera pecorino romano 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 18% sól i pieprz
Wanilia i Kardamongorzkiego smaku cykorii możemy wyciąć głąb, będzie delikatniesza. Smażymy 20 minut odwracając cykorię co jakiś czas, żeby się równo usmażyła. Następnie dodajemy wino, mało, miód, paprykę i pieprz. Mieszamy sos i dusimy 10 minut pod przykrywką. Na koniec dodajemy maliny i dusimy jeszcze chwilkę. Podajmy jako sałatkę na ciepło lub dodatek do obiadu. Lubisz moje wpisy? Bądź na bieżąco
Ugotowane pozamiataneolej kokosowy (do smażenia) -olej sezamowy (do polania) -sok z limonki -pół cebuli i ząbek czosnku -przyprawy: imbir, słodka papryka, chili (najlepiej świeża lub suszona w całości),odrobina soli, sos rybny i sojowy -świeża kolendra lub szczypiorek -dla zaawansowanych: pasta tamaryndowca (daje naprawdę dużo smaku) -łyżka miodu -prażone orzeszki ziemne Wykonanie: Na rozgrzany olej kokosowy wrzucamy cebulę
Gawron w rosolewszystkiego co lubicie. Dzisiejsze quiche są z groszkiem, marchewką, kukurydzą, białym szparagiem, różyczką z surowej szynki, orzeszkami piniowymi, szalotką, czerwoną cebulą. ( Jeśli nie jecie mięsa, szynkę pomijamy). Polane delikatnym sosem serowo-jajecznym wprost rozpływają się na języku. W przepisie podaje
dolcevitainmykitchenWarzywne gołąbki z kapusty włoskiej z sosem. Edyta Guhl. Klasyczne, niemieckie gołąbki, czyli Kohlrouladen, robione są z białej kapusty i mięsnego nadzienia. Nie znajdziecie w nich ryżu. Kształtem również różnią się od polskich, sa mniejsze i bardziej owalne. Serwowane są z na obiad gotowanymi ziemniakami. Czy są smaczniejsze? No cóż, każda pliszka swój ogonek chwali, chociaż Niemcom bardzo
dolcevitainmykitchenTort z makaronu. Edyta Guhl Włoskie krajobrazy w Eifel. Na blogu z wdzięczną nazwą w tytule,, dolce vita“ nie powinno zabraknąć włoskich potraw, makaronu z domowym sosem pomidorowym z odrobiną bazylii, spagetti podsmażonego na patelni z czosnkiem i dobrą oliwą, nie mówiąc już o warzywnej lasagne z dużą ilością amore...Kluski są dobre na wszystko, na jesienną słotę, zły humor
dolcevitainmykitchendobrze rozgrzanym oleju. W wersji bezmięsnej do placków zrobiłam sosik jogurtowy ze szczypiorkiem z odrobiną soli i cukru oraz sałatkę z roszponki i pomidorów polaną tym właśnie sosem
Kulinarne przemysleniaKoperkowe pulpety z mięsa mielonego były pomysłem by do sosu koperkowego przygotować pulpety z mięsem mielonym oczywiście z dodatkiem koperku. Obiad był mocno koperkowy 🙂 Pyszny i dzieci zjadły koperek – mimo iż za nim nie przepadają. Pulpety są ąłtwe w wykonaniu – nalezy do tradycyjnych dołożyć koperek 🙂 Składniki na: Koperkowe pulpety z mięsa... Read More The post Koperkowe pulpety
Magiczny Garnekjednym a drugim barem, Wiktoria zabrała nas na spożywcze zakupy do jednego z zaprzyjaźnionych sklepów. Była to dla mnie oceniona lekcja tego co jest co w świecie różnorodnych przypraw, sosów, makaronów, warzyw, ziół i innych produktów, które są wykorzystywane w kuchni orientalnej. Teraz już wiem co warto kupić ! Nie muszę Wam chyba mówić, że ze sklepu wyszłam porządnie obładowana
Kulinarne przygody Gatity