znów zabieram Was na wycieczkę do Włoch! Mam dla Was przepis na danie wegetariańskie – mimo, że bez mięsa to niesamowicie sycące i rozgrzewające. Połączenie makaronu z soczewicą i sosem pomidorowym na czerwonym winie tworzy fantastyczną całość rodzaju gulaszu albo gęstej zupy, której nawet fani mięsa się nie oprą. Ja jestem zachwycona – mam nadzieję, że i Wy będziecie! Koniecznie
Ostra na Słodkoszkl. cukru kryształu lub trzcinowy Skworcu 4- 5 łyżek kakao Skworcu 2 jajka 1 szkl. śmietany 18% 2 szkl. mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Skworcu 1 łyżeczka sosy oczyszczonej Przygotowanie; Masło z cukrem należy utrzeć mikserem aż będzie jasna i puszysta masa. Po tym czasie wbijać jajka , ciągle miksując. Następnie na przemian dodawać mąkę wymieszaną
Radość kipiąca uśmiechem.farsz i sklejamy jak pierogi. Panierujemy w jajku wymieszanym z sola i pierzem i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na złoty kolor. Można podawać z ketchupem lub dowolnym sosem albo soute :-) Polecam pierożki sofficini są przepyszne, bardzo sycące, łatwe w przygotowaniu. Smacznego :-) PS Polecam Wam fajną promocję Winiary :-) Przy zakupach za minimum 10 zł w wybranych salonach Kolporter
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokugotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju z zalewy. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekanym tymiankiem. Wlewamy jogurt i redukujemy sos na małym ogniu. Dodajemy posiekane pomidory i odcedzony makaron. Mieszamy całość z rukolą i od razu podajemy. Smacznego! 1 porcja makaronu - 550 kcal - białko - 40 g - tłuszcze
Moje Kuchenne RewelacjeFrytki. Sałata z pomidorem, rzodkiewką, ogórkiem i sosem czosnkowym oraz natką. Mięso z szynki z przyprawą kebab-gyros i warzywami (pieczarki, cebula, papryka
JejKuchniauwaga, aby się nie poparzyć!). Położyć ponownie na blachę złączeniem do dołu. Piec jeszcze 30 minut. 4. Roladę całkowicie ostudzić, przed podaniem pokroić w plastry. 5. Świetnie smakuje z sosem czosnkowym. ( KLIK ) Smacznego
Kuchnia domowa AniMakaron mie jest jednym z elementów kuchni azjatyckiej. Jest sporządzany z mąki pszennej i ma postać grubych nitek. Jest świetnym dodatkiem do kurczaka i warzyw. Danie przyprawiam sosem sojowym, chilli
Bullionapełnić je farszem i ułożyć w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni. Wstawić naczynie z papryką i zapiekać około 20 minut. W tym czasie Przygotować sos. Ser zetrzeć na tarce i 2/3 wymieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem. Zapieczone papryki zalać śmietaną i posypać pozostałym serem. Ponownie wstawić do piekarnika i zapiekać jeszcze około
kuchnia doskinietypowe połączenie, które mi smakowało. Ciekawym doświadczeniem również były dla mnie żołądki (które uwielbiam!) w dwóch odsłonach – jedne zapiekane z pomidorami i serem, a drugie podane z sosem śmietanowym z marchewką. Oprócz podrobów podano nam także kopytka w kilku wariacjach smakowych, chrupiące placki ziemniaczane oraz tagine. Smacznym zwieńczeniem wieczoru było domowe ciasto, na które z pewnością tam wrócę
Kuchnia Bazyliidoprawiając je szczyptą soli czosnkowej. Gotowe warzywa z patelni przekładamy do naczynia do zapiekania. Następnie dodajemy dwie garście ugotowanego wcześniej makaronu świderki. Mieszamy składniki. Całość polewamy naszym a la sosem serowym. Naczynie wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika na środkowy poziom. Całość zapiekamy około 25-30 minut. Po wyjęciu i lekkim przestygnięciu zapiekanki posypujemy ją po wierzchu posiekaną zieloną
Słodkie okruszkiodstawiamy na minimum 2 tygodnie. Kiedy sobie o nim przypomnimy odcedzamy kwiatki przez sitko, a gotowy ocet fiołkowy przelewamy do czystego słoiczka. Przechowujemy zakręcony i używamy jako składnik sosu do sałatek albo rozcieńczamy i stosujemy jako kosmetyk. Cukier fiołkowy Składniki: pół szklanki cukru pudru pół szklanki świeżych fiołków (tylko płatki kwiatków) Jak przygotować cukier fiołkowy? Cukier z płatkami fiołków rozetrzyj
Ugotowane pozamiatanemieszamy. Konsystencja powinna być dość zwarta, tak aby łatwo nakładało się porcję masy na patelnię. 4. Placki smażymy na mocno rozgrzanym oleju do zrumienienia. Placki podałam z lekkim sosem czosnkowym . Jeśli lubicie warzywne placki, koniecznie wypróbujcie również te z cukinii . SMACZNEGO
Bez Cebuliprostu placki z cukinii. Smaczne. Tym razem nie smażone, tylko upieczone w piekarniku, więc bez tłuszczu. Można je podać z dowolnym sosem na bazie jogurtu, ciepłe lub zimne. Każda wersja smaczna. Polecam! inspiracją był przepis z tej strony składniki 2 średnie zielone cukinie (ok 300 g po odciśnięciu) 60 g tartego parmezanu 2 ząbki czosnku, starte
Stare GaryCiekawe połączenie smaków : jajka, kawior i pasta z tuńczyka. Wypróbujcie koniecznie. Składniki 6 jajek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 łyżki majonezu 1 słoiczek czarnego kawioru 1 słoiczek czerwonego kawioru sól pieprz Przygotowanie Jajka ugotowałem na półtwardo. Obrałem, przekroiłem na połówki. Tuńczyka lekko osączyłem, połączyłem z majonezem. Doprawiłem do smaku. Pastę nałożyłem łyżeczką na połówki jajek
R'n'G Kitchen