sosy - 72734 przepisów (strona:3124/4849)

Jajka w sosie kaparowym - przekąska wielkanocna 176

koperku dodaj majonez, kapary i dopraw musztardą i pieprzem. Dokłądnie wymieszaj. 4. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój na ćwiartki. 5. Przełóż na talerz, polej sosem i posyp kiełkami rzodkiewki. INSTRUKCJA - KROK PO KROKU

Atlas Smaków
Rollo mix smaków 208

Dawno nie było u nas tortilli, więc nadrabiam zaległości. Tortilla mix smaków a dlaczego ? Sami się przekonacie jak zobaczycie jakie są składniki. Przyprawa do gyrosa, mieszanka chińska, sos arabski i jeszcze inne. Ale zapewniam Was, że całość była mega smaczna. A moja tortilla prezentuje się na kolejnym talerzu od Galeria Cuda Świata - antyki&design , która ma w swojej ofercie

Ewa w kuchni
Wielkanocne śniadanie. Zapiekane jajka na kremowym chrzanowym sosie! 224

cebulki. Wstaw do pieca, pieczemy 8 minut w temperaturze 190 stopni C. W tym czasie wymieszaj śmietankę, chrzan i majonez, dopraw ewentualnie pieprzem. Na talerz nałóż po dwie łyżki sosu, na wierzch ułóż upieczone jajo, posyp dymką, podaj z młodą rzodkiewką. Pyszne! Polecam Wam gorąco przepis na śniadanie wielkanocne i oczywiście majonez marki Społem - Majonez Kielecki! Nowa etykieta Majonezu

SMYKWKUCHNI
Jajka z oliwkami 316

Składniki: 5 jajek kilka gałązek szczypiorku 2-3 łyżki sosu 1000 wysp Fanex sól, pieprz garść oliwek Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem, … Czytaj dalej Jajka z oliwkami

czarrna od kuchni
Makaron z cukinią i szparagami 175

talerz. Następnie dodać na patelnię kawałki szparagów i również grillować, często mieszając aż szparagi będą miękkie. Dodać ugotowany makaron i całość wymieszać. Wyłożyć na talerze i polać kilkoma łyżkami sosu pesto

wyzwania kuchenne
Pieczone udźce kurczaka w miodowo-musztardowym sosie 199

nagrzanym piekarniku do 180°C przez 50 minut. Na patelni rozgrzewamy miód, dodajemy musztardę, sól i pieprz. Mieszamy aby uzyskać jednolitą konsystencję. Dodajemy upieczonego kurczaka i obtaczamy go równomiernie sosem

Qchnia po prostu
Mazurek bakaliowy 234

Składniki: 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej 3/4 szklanki mąki krupczatki 150 g margaryny 2 łyżki cukru pudru 2 ugotowane żółtka garść migdałów kilka duszonych śliwek i daktyli sos toffi Fanex … Czytaj dalej Mazurek bakaliowy

czarrna od kuchni
Imbirowo-miodowe jabłuszka z opiekanymi płatkami. Deser na ciepło. 224

rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło, dodajemy miód, chwilę mieszamy. Następnie dodajemy nasze jabłka. Smażymy mieszając i obracając ostrożnie jabłka tak długo aż te zmiękną, a na patelni powstanie karmelowy sos. Jabłka z naszym imbirowym karmelem przekładamy na półmisek, całość posypujemy pełnoziarnistymi opiekanymi płatkami żytnimi i polewamy resztą karmelu z patelni. Podajemy od razu. Smacznego

Słodkie okruszki
Różowe jajka faszerowane 243

anchois i kaparkami Marynowane jajka Faszerowane jajka z serkiem i pomidorami Jajka faszerowane z tuńczykiem Jajka faszerowane z ciecierzycą Jajka faszerowane żółtym serem i pomidorami Jajka w żółtym sosie chrzanowym Jajka faszerowane pastą krabową Jajka faszerowane pastą łososiową Różowe jajka faszerowane Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 upieczony burak 1 mały ząbek czosnku 2 łyżki

Kulinarne przygody Gatity
Naleśniki z pastą an z ostrym sosem czyli nic się nie marnuje 181

miksujemy z cukrem i odrobiną oleju na gładką pastę. Zalewę od fasoli słodzimy i gotujemy, aż zgęstnieje. Dodajemy chili. Pastę wkładamy do naleśników, które formujemy w rulony. Polewamy pikantnym sosem z zalewy

Kryzysowa Książka Kucharska
Jajka w sosie warzywnym 228

okresie wielkanocnym jemy dużo jajek i staram się je jakoś urozmaicać. Tym razem zrobiłam w sosie na bazie majonezu i śmietany z warzywami. Szybkie do zrobienia i bardzo smaczne. Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 7 rzodkiewek kawałek czerwonej papryki kawałek zielonego ogórka 3 łyżki majonezu Folwark 1 łyżka śmietany 18% gęstej sól pieprz kiełki brokuła ale-raj Przygotowanie: Ogórek

Ala piecze i gotuje
Wegetariański żurek z jajkiem i opiekanymi ziemniakami. 193

laurowe 2 łyżeczki suszonego majeranku 6 ziaren ziela angielskiego 6 ziaren czarnego pieprzu 4 łyżki śmietanki 30% 1 płaska łyżeczka cukru (nie jest wyczuwalny, ale pogłębia smak zupy) sól, sos sojowy do smaku pieprz ziołowy do smaku 1 cebula olej do smażenia cebuli sól papryka wędzona w proszku 1 kg ziemniaków olej  jajka gotowane  Przygotowanie żurku: Obraną

Codziennik Kuchenny
Jajka faszerowane szynką i koperkiem 177

ciągu roku niewiele jest takich dni kiedy przygotowujemy jajka w takiej postaci. Może dlatego tak bardzo nam wtedy smakują. Te jajka faszerowane szynką, z dużą ilością świeżego koperku i sosem musztardowym to ulubione danie męża. Nic dziwnego, bo kto mógłby oprzeć się dobrej szynce?  10 jajek kilka plastrów dobrej szynki 3-4 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego koperku

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
pyszna ,zdrowa sałatka z brukselki i orzechów 197

cytryny i miód, sól i pieprz ,dokładnie wymieszać do połączenia składników . Przełożyć plastry brukselki do miski, dodać paprykę,jabłko,ser tarty,posiekane orzechy.. Wszystko wymieszać z sosem i pozostawić na 5-6minut do przegryzienia się składników. .:))   Skuteczny detoks jest możliwy dzięki siarce, którą jest w brukselce. Małe, zielone warzywa zawierają również  witaminę K oraz kwasy omega

w mojej kuchni
Omlet biszkoptowo-waniliowy 179

przygotowany omlet jest puszysty, delikatny i sycący. Można go podawać z ulubionymi dodatkami, np. owocami, dżemem, bitą śmietaną czy różnymi sosami (polecam jagodowy - Fanex , reeewelacja). Doskonale sprawdzi się na śniadanie oraz jako zaspokojenie ochoty na "coś słodkiego." (1 duży lub 2 małe) 2 jajka 2-3 łyżki mleka   1,5 łyżki mąki (płaskiej) 1/2 łyżeczki cukru 1/2 opakowania cukru

Di gotuje