pokroić i wszystkie składniki ze sobą połączyć , aby powstała jednolita masa. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Formować małe kuleczki , obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Sos porowo-paprykowy 1 l wody 2 ząbki czosnku 2 serki topione kremowe łyżeczka ostrej papryki 1 por - część biała łyżka oleju Pora pokroić w pół plastry. Czosnek drobno posiekać
Różne smaki w kuchniżołnierze, robotnicy, rolnicy i galernicy. Nawet jeżeli stroniło od niego jaśnie państwo i chorowało…. Bo przez wieki The post Czosnek – jak go jeść na zdrowie? Przepis na sos czosnkowy. appeared first on MODA
MODA NA BIOciepło jak i na zimno. Polecam podać z dodatkiem sałaty i pomidora😇 Śniadaniową propozycję babeczek białkowo-tłuszczowych znajdziecie tutaj 👈 Składniki na 12 babeczek: -puszka tuńczyka w sosie własnym -120 g mąki gryczanej -1 jajo -1 cebulka -40 g sera żółtego -pół łyżeczki proszku do pieczenia -ok pół szklanki wody -1 łyżka oleju/masła do wysmarowania
Zdrowie i pysznie na talerzuobiad, a w Austrii także i na deser. W austriackich restauracjach knedle z morelami widnieją w karcie pośród deserów właśnie. Niegdyś w autriackiej kawiarni zamawiałam kluski na parze z sosem waniliowym. Co kraj to obyczaj. Do knedli dołożyłam w miejsce pestki zamiast kostki cukru po kawałeczku słodkiego marcepanu. Danie podałam z dodatkową porcją moreli, morelami karmelizowanymi wraz z pysznym sosikiem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rzepakowym podsmażyć na złocisto, dodać ciut cukru i doprawić kucharkiem, pieprzem mielonym, łyżką majeranku podawać kopytka z cebulą - są smaczne na obiad i sycące, można podawać same kopytka do sosu czy gulaszu..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięMyVictorinox prawdziwki oczyścić, szybko opłukać, pokroić na kawałki, zalać wodą i gotować z 25 minut, wylać na durszlak, wystudzoną wodę wlewam w pojemniczki i zamrażam na zimę do bigosu, sosu, zupy cebulę pokroić drobno i na maśle podsmażyć na złoto, wsypać grzyby z durszlaka, kostkę rosołwą, można dać z 3/4 szklanki wody i dusić na średnim ogniu z 15 minut
W Mojej Kuchni LubięWażne jest aby użyć do nich wyrazistego w smaku sera żółtego np. parmezanu cz cheddara, nie próbujcie z goudą bo wyjdą zupełnie bez smaku, polecam podawać ciepłe z domowym sosem czosnkowym, na spotkanie z przyjaciółmi rewelacja! Składniki: 2 rulony świeżego ciasta francuskiego 20 dag ostrego sera żółtego np. cheddar 10 dag szynki parmeńskiej Ostra papryka do posypania 1 jajko
Wanilia i Kardamonzamian dodałam słodkie marchewki . Ketchup wychodzi przepyszny, bardzo gęsty, kremowy, aromatyczny ! Ma lekko słodki smak, z nutką kwaśności. Można go stosować nie tylko jako ketchup, ale także jako sos do makaronu czy ryżu, a nawet jako porcja kremowej zupy także dobrze się sprawdzi. Taki ketchup oprócz wielorakości zastosowania można zawekować i cieszyć się nim o każdej porze. Składniki
Zdrowie na języku :Pkupiliśmy. Nie wiedziałam na co je przerobię i nagle pojawiły się wpisy paprykowe - bo więcej takich jak ja było. Ten przepis przemówił do mnie tak samo jak sos paprykowy (który już jutro na blogu). Dlatego nie wiele myśląc zakupiłam słoiki - tak, tak zabrakło i trzeba mimo wszystko jeszcze dokupić - i Tehrmomix zabrał się do roboty, bo mojej
Gotowanie z pasjąSałatka prawie śródziemnomorska, z fetą, oliwkami i arbuzem. Taka grecka po polsku. Smakuje latem i wakacjami. Sałatkę można polać sosem balsamicznym zamiast oliwą. Składniki: – 4 plastry arbuza – kawałek sera feta – kilka sztuk oliwek czarnych – sól, pieprz do smaku – 3 łyżki oliwy – kilka listków bazylii Wykonanie: – Arbuza pokroić
To co kochamAromatyczny i uniwersalny wywar rybny to doskonała baza do zup rybnych, risotto, sosów czy też owoców morza. Po wyklarowaniu można go użyć do przygotowania fantastycznej galarety rybnej. Inne wywary mięsne, drobiowe i warzywne znajdziesz w dziale Wywary . Wywar rybny. Składniki 800 g ryby - kręgosłupy z kawałkami mięsa, z płetwami, ja użyłam 3 z sandacza i 1 z łososia
Szybko Szybkowarprosiliście na moim instagramie :) Czego możesz użyć jako panierki zmielonych płatków owsianych pokruszonych płatków kukurydzianych sezamu domowej bułki tartej panierki "panko" Będziesz potrzebować dwie duże porcje podawać z sosem jogurtowym fasolka szparagowa - 400 g jajko - 1 szt parmezan - ok 50 g bułka tarta/płatki owsiane/płatki kukurydziane - ok 150 g/ 1,5 szk sól - wg uznania Etap I - Fasolka
Wylizany Rondelkoniec sierpnia i może długo leżakować zanim ją przerobimy czyli do pełnej i pięknej jesieni. Z cukinii możemy przygotować mnóstwo przepysznych rozmaitości. M.in.sałatki, pikle, dżemy, keczupy, sosy a nawet ciasta. To warzywo to jeden z cenniejszych darów lata ;) Składniki: 3 kg cukini zalewa: 1 szklanka octu 5 szklanek wody 3 łyżeczki curry 3 łyżeczki gorczycy pieprz czarny ziarnisty
Życie zaczyna się w kuchninaprawdę bardzo je lubię, szczególnie do mięsa pieczonego na grillu. Kiedy więc jechaliśmy do przyjaciół na grillowe spotkanie taką właśnie sałatkę przygotowałam. Ziemniaki i bób, w towarzystwie chrupiącej cebulki, sosu jogurtowego i zieleniny to pyszne danie. Ale możecie je przygotować nawet bez perspektyw na grilla bo zawsze będzie dobrze smakować. Taka sałatka jest pożywna i bardzo smaczna. Jestem pewna
Smaczna Pyzaprzygotowuje się jej 640 ton rocznie! No to znaczy tylko jedno, musisz ją zrobić w domu! Pastę możecie wykorzystywać na wiele sposobów, jako pasta do chleba, placuszków, naleśników, jako sos do pizzy, nadzienie do tart wytrawnych, dodatek do mięs itp. Podstawą dobrego ajvaru jest słodka pieczona papryka i bakłażany. Potrzebujesz około 4 duże słodkie papryki, 1 bakłażana, 4 ząbki
SMYKWKUCHNI