Zielone gazpacho z koprem

Zielone gazpacho z koprem

Zielone gazpacho z koprem

Pięknie pachnąca koprem, letnia zupa. Krewetki okazały się znakomitym dodatkiem, ale jeżeli nie będziecie ich używać, posypcie zupę przed podaniem pokrojonymi w drobną kostkę warzywami - ogórkiem, pomidorem i cebulą. I koniecznie dajcie zupie czas - dopiero po nocy w lodówce, aromat kopru będzie wyraźny. Polecam. składniki 1 dojrzały pomidor  2 żółte papryki 1 zielona papryka 3 - 4 ząbki czosnku 1 spora cebula 500 g ogórków  2 -3 duże baldachy kopru ogrodowego parę łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Stare Gary

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję