Zapiekać na papierze do pieczenia przez ok. 8-10 minut, aż ser się rozpuści i zapiecze. 7. Tartinki wyłożyć na talerz, podawać gorące z ulubionymi dipami. Ja podałam z sosem paprykowym Smacznego
W mojej kuchniwino częściowo odparuje. Następnie dodaj czubatą łyżkę masła, po minucie – śmietanę. Wymieszaj dokładnie i gotuj 2 – 3 minuty. W razie potrzeby – ponownie dopraw. Kaszę / ziemniaki / makaron oraz polędwiczki z sosem wyłóż na talerze. Posyp świeżym tymiankiem i świeżo zmielonym czerwonym pieprzem. Smacznego
Moja pasja smakuBavette to makaron spaghetti 🍝, tyle, że spłaszczony, delikatnie wgłębiony. Z sosami przeważnie się go podaje, ale do innych dań 🍴 równie się nadaje. Grzyby 🍄 teraz swoje wzięcie mają, bo w lesie jeden, za drugim wyrastają. Ja 👱 na boczniaki 🍄 się zdecydowałam, chociaż w lesie ich nie zebrałam 😋, bo one, późną jesienią 🍁 wyrastają, gdzie na pniach drzew liściastych
Moniki Smakołykiupalnych dni:) SKŁADNIKI: 400g fileta z kurczaka1,4l wody 1 cebula 1 duża marchew 1/4 papryki czerwonej szczypta chilli 3 ząbki czosnku łyżka oleju 400ml mleczka kokosowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki posiekanej trawy cytrynowej 3-4 łyżki soku z cytryny curry imbir kolendra sól pieprz WYKONANIE: 1. Kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem, dodać soje
Dziś Ja gotujeKochamy zapiekanki:). W dzisiejszej znajdziemy makaron, szpinak, sery i śmietanowy sos. Takiego połączenia smaków nie trzeba specjalnie zachwalać - trzeba spróbować:). 300g makaronu 500g mrożonego szpinaku 2 cebule 500g mięsa mielonego 100g sera camembert 100g sera cheddar 100g sera gouda 200ml śmietany 12% 3 ząbki czosnku sól, pieprz, gałka muszkatołowa 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę
Szefowa kuchniWystarczy chrupiąca, zielona sałata lodowa, czerwona cebula, ogórek zielony i inne dodatki. Dzisiejszy przepis śniadaniowy to zestawienie wiosennych kolorów z jajkiem ugotowanym na twardo i prostym, ale przepysznym sosem czosnkowym fit, bo na bazie jogurtu naturalnego. Sałatka jest przepyszna i znika w mgnieniu oka! Lubię wymyślać nowe przepisy spontanicznie, bo nigdy nie wiem do końca, jaki będzie efekt
Moja smaczna kuchniaszerokości około 5 cm, a następnie kroiłam na cieniutkie „nitki”. Taki makaron jest doskonały do rosołu Można kroić w szersze paseczki tworząc „wstążki” jeśli będziemy podawać go np. do sosów Pokrojony makaron roztrzepałam palcami, żeby oddzielić poszczególne paseczki, wstążki i zostawiłam na do dalszego wyschnięcia. Gotowy, wysuszony makaron przekładam do dużych słoików i zamykam. Można przechować go również
Kuchnia u Krysimamy sezon grzybowy. Można wykorzystać dary lasu i przygotować pyszne dania. Na pierwszy rzut idą grzyby w sosie własnym. Coś smacznego! Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniebagietki). W dużym garnku zagotuj osoloną wodę, gotuj knedle ok. 10 minut. Najlepiej pojedynczo, rosną w trkacie gotowania, trzeba uważać, żeby się nie posklejały. Podawaj z od razu z sosem, lub odsmażone na maśle. Gorące kndele najwygodniej kroi się za pomocą zwykłej nitki. Należy poprowadzić ją pod spodem knedla i zaciągnąc nad nim. źródło Kuchnia Agaty
Anioły w kuchnijednolitą masę formować zwolżoną dłonią nie duże kotlety i kłaść na mocno gorący olej rzepakowy smażyć z każdej strony na złocisto, odkładać na ręcznik papierowy - kotleciki smakują z różnymi sosami, bez niczego i na ciepło i na zimno............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięugotowaniu zmienia faktycznie kolor na zielony. Susz warzywny to nic innego jak ususzone liście pietruszki, pora i selera. Gulasz z soczewicy zazwyczaj podaję z ryżem i płaskimi chlebkami. Sos jest gęsty i bardzo łatwo nabiera się chlebem. Lubicie jeść rękoma, oblizywać palce i w ogóle nie martwić się o zasady dobrego wychowania(?). Ja uwielbiam, a etykietę przy stole mam gdzieś
codojedzeniażółty ser to jak dla mnie duet idealny! A dodatkowo masło do smażenia... Uwielbiam! Zapewniam, że placki znikną ekspresowo na ciepło, jak i po ostygnięciu, z sosem lub bez. Polecam! Inne propozycje na placki z cukinii znajdziecie tu - klik i tu - klik . (około 21 sztuk) 600-650g cukinii (1 średnia) 2 jajka
Di gotujeWspaniałe. Należy zrobić ich więcej bo znikają w mgnieniu oka Można podać je do ziemniaczków, frytek, lub jako przekąska maczana w sosie czosnkowym – świetne na imprezę ze znajomymi. Składniki: 2 kg udek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka granulowanego czosnku lub 2 ząbki rozmiażdżonego czosnku przyprawa do kurczaka – ja użyłam kurczak złocisty (około
MojaQchnia.plUwielbiam grzyby. Dostałam dziś maślaki. Babcia moja mówiła, że to najlepsze grzyby. I są! czas przygotowania: 20 minut Dziś zrobiłam z nich sos z penne. maślaki 2 łyżki masła bez laktozy sól i pieprz do smaku biała spora cebula parmezan pietruszka penne ( u mnie kukurydziane) Cebulę zeszklij na maśle dodaj pocięte w paski grzyby, dodaj sól i pieprz. Duś
AZgotuj!jest niskokaloryczna i lekkostrawna. Działa alkalizująco przez co zapobiega zakwaszaniu organizmu. Do tego nie kosztuje wiele i można ją wykorzystywać na milion sposobów! Do takich frytek z cukinii polecam sos czosnkowy na bazie jogurtu. SK ŁADNIKI : cukinia – 1 sztuka jajka – 2 sztuki bułka tarta – 100 g ser parmezan – 50 g papryka ostra – pół łyżeczki oliwa z oliwek sól i pieprz
kuchniabellissima.wordpress.com