Dodałam tylko to co w burgerze najbardziej istotne.. mięcho :D Do mięsa dodałam jajko, sól, pieprz, trochę ostrej musztardy.Dodałam również troszkę startego sera żółtego. Podałam z sałatą, sosem Develey do hamburgerów (bezglutenowy!!) oraz plasterkiem sera. Mój towarzysz kolacyjny wie jak sprawić Izabeli komplement. Kończąc konsumować rozglądał się po kuchni pytając - "JEST JESZCZE??" :)) POLECAM
BezglutenowaIzabelaWczoraj było spaghetti. Zostało trochę mięsa.. Oo!! Już wiem - będzie zapiekanka!! :) 4 duuuże ziemniaki mięso mielone (resztka z sosu do spaghetti - można również dodac pozostałości z innego mięsnego obiadu ) mozarella bazylia Ziemniaki gotujemy, kroimy w plastry. układamy do naczynia żarrodpornego. Układamy - ziemniaki, mięso, ziemniaki, mozarella, bazylia. Zapiekamy do momentu zarumnienienia sie sera. Doooooobre! :) SMACZNEGO
BezglutenowaIzabelazgapiłam skład i improwizowałam, ponieważ bałam się "mąki pszennej" która występowała w składzie przyprawy) Smażymy na rozgrzanej patelni. Dorzucamy posiekaną cebulkę i rozgnieciony czosnek. Nie używam mąki do zagęszczania sosów jednak gdy mięso smażyło się, posypałam je płaską łyżką mąki (okazało się to dobrym pomysłem). Gdy mięso będzie przysmażone a cebulka zarumieniona wlewamy bulion. (Mmmm.. czuje czosnek!! :) ) Dusimy
BezglutenowaIzabelaprzykryć nasz mięso. Dusimy całość pod przykryciem ok 1.30 minut - sprawdzając co jakiś czas czy nie przywiera do garnka, oraz w celu odwrócenia żeberka. Jeśli mięsko jest miękkie a sos odpowiednio gęsty serwujemy nasze danie z ziemniaczkami oraz surówką. U mnie Coleslaw
BezglutenowaIzabelaminut. Kiedy wyrośnie i odpocznie formujemy pizze. Z otrzymanego ciasta możemy zrobić "całą blachę" lub dwie małe pizze. Na blachę wyłożona papierem i posmarowaną oliwą wykładamy nasze ciasto, smarujemy sosem pomidorowym, sypiemy bazylią i nakładamy ulubione dodatki. U mnie połowa - szynka, pieczarki, ser druga połowa - tuńczyk papryka, oraz tuńczyk suszone pomidory + ser. Pieczemy 25 minut, 200 stopni
BezglutenowaIzabelanagrzewamy do 160 stopni. Chipsy zapiekamy około 12 minut, muszą się nam ładnie zarumienić. Studzimy, po kilku minutach one stwardnieją i są gotowe, możemy jeść same lub z ulubionym sosem :-) Smacznego
kruche babeczkitypu camembert, słodka figa oraz świeży tymianek- zamknięte pomiędzy chrupiące kromki chleba. Pysznym dopełnieniem i wg mnie wręcz obowiązkowym jest miód, ale można użyć syropu klonowego czy skropić słodkim sosem balsamicznym. Najlepiej smakują na ciepło, kiedy to ser cudownie się rozpływa 😋 3 tosty: * camembert- 1 szt. * figa- 2-3 szt. * świeży tymianek- 9 dorodnych gałązek * masło- do posmarowania chleba * chleb
Kraina Miodem Płynącapulpety i po wypłynięciu gotować z 20 minut, ugotowane cedzakiem wyjmować na talerz śmietanę wymieszać z 2 łyżkami mąki, zahartować trochę wywarem, wlać do wywaru i mieszać do zagęstnienia sosu, do smaku doprawić przyprawą w płynie 10 ziemniaków, 1/2 kg fasolki szparagowej, 10 małych marchewek obrać, wszystko włożyć do szybkowara wlać 2 szklanki, 1/2 łyżeczki soli, gotowac w szybkowarze
W Mojej Kuchni Lubięryneczkach. Zachęcam zatem do zrobienia tego mega pysznego dania z prawdziwkami. Smak prawdziwków jest jedyny i niepowtarzalny więc nie zastępujcie innym gatunkiem grzybów. Żytnie muszle z prawdziwkami w sosie śmietanowo - serowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniebyć półpłynne, ale nie za rzadkie. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje ciasta. Smażymy na złoty kolor - ok. 1 minutę z każdej strony. Podajemy na ciepło z sosem pomidorowym lub czosnkowym. Dzisiaj do placków dorzuciliśmy kilka pieczarek i kawałek czerwonej papryki. Do tej pory dorzucaliśmy również cebulę, kukurydzę, salami i cienką kiełbasę. W każdym przypadku było smacznie :) Jeśli
Kuchnia od dwojgamąki. Smażyć falafelki do zrumienienia z obu stron. Odłożyć na chwilę na papierowy ręcznik dla odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Podawać w bułce pita lub tortilli ze świeżymi warzywami i sosami (np. jogurtowym, ziołowym
zadanie-gotowanieDuże makaronowe muszle w sosie pomidorowym faszerowane mielonym mięsem to sycące gorące danie na obiad i na imprezę. W smaku przypomina trochę cannelloni lub lazanię , ładnie się prezentuje i przyjemnie pachnie
Przepisy Kulinarnepieczonego kalafiora, po usmażeniu cebulki warto dodać do rondla pokrojony drobno korzeń dużej pietruszki. Do podania – na totalne zaostrzenie smaku i przy okazji dodanie koloru – perfekcyjnie pasuje tu też sos chimichurri . SKŁADNIKI 4 porcje zupy 1 średni kalafior 850-1000g 3-4 łyżki oleju rzepakowego/ryżowego + jeszcze 2 łyżki oleju 1 duża cebula, 180-200g 3-4 duże
Karo in the Kitchenwyjątkowy! Chorizo nadaje mu charakteru, a zapewniam, że syci na długo. Lubię podawać tego typu dania ze świeżym i chrupiącym chlebkiem, którym można na koniec zebrać nim resztki pysznego sosu z talerza. Polecam gorąco! Danie jest deczko czasochłonne w przygotowaniu, gdyż wołowina musi się troszkę poddusić żeby uzyskać tą cudowną miękkość. Jednak zapewniam, że przygotowanie go nie jest trudne
karmelowywszystkie składniki. Z masy formuje małe, owalne kotleciki. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Usmażone kotlety wykładam na talerz i podaję z ulubionym sosem. SMACZNEGO
Tradycyjna kuchnia Kasi