sosy - 72734 przepisów (strona:2903/4849)

Kurczak zapiekany w winie z winogronami i pieczarkami 202

winogrona , marchewkę , resztę wina z zalewy . Doprawiamy cukrem , solą do smaku , wkładamy listki laurowe , szczelnie zamykamy . Pieczemy w nagrzanym piekarniku 2 godziny, w temperaturze 170 C . Po tym czasie ,sos, powinien być, lekko gęsty, a kurczak i warzywa, mięciutkie i aromatyczne . Można serwować na gorąco , od razu lub odgrzać, następnego dnia . Proste i pyszne danie . Smacznego ! Artykuł Kurczak zapiekany

Ogrodnik w podróży
Muffiny z Serem i Szynką 165

Wiele z nas szuka różnych nowych smaków i inspiracji więc ja tym razem postawiłam na muffiny wytrawne. Musze przyznać że bardzo ciekawy smak, najlepiej smakują z sosami, czosnkowym albo meksykańskim. Idealne na piknik czy grilla. SKŁADNIKI: 340g mąki 2 jajka 130g masła 250 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g krakowskiej suchej firmy Hańderek 100g sera żółtego duża szczypta

Dziś Ja gotuje
Sałatka z paluszkami surimi i ananasem 226

pozostałych składników sałatki. Kukurydzę konserwową odsączyć i przełożyć do miski, wymieszać. Do osobnej miseczki przełożyć jogurt grecki, dodać do niego majonez, doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem mielonym. Sos dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę, całość wymieszać. Sałatka z paluszkami surimi i ananasem najlepiej smakuje schłodzona. Artykuł Sałatka z paluszkami surimi i ananasem pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE

WSZYSTKO SMACZNE
Domowe sushi – co potrzebujemy? 262

Jak już nie raz mogliście się przekonać razem z Madzią uwielbiamy sushi. Niestety w Polsce cały czas jest ono dość drogie, więc postanowiliśmy przygotować nasze domowe

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Curry z boczniakami 235

skórki i kroimy na cząstki lub w plasterki. Dodajemy do boczniaków, cebuli i przypraw. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem tak, aby pomidory w większości rozgotowały się i utworzyły sos. Odparowujemy nadmiar wody. Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię oraz papryki kroimy w cieniutkie paski, a następnie podsmażamy na oliwie z dodatkiem soli i świeżo mielonego czarnego pieprzu

Kate's Kitchen
Sałatka z pstrągiem łososiowym, rzodkiewką i nerkowcami 252

orzechów nerkowca Szczypta soli himalajskiej Odrobina pieprzu czarnego Przygotowanie: Pstrąga smażymy na odrobinie masła. Ściągamy skórę i wybieramy ości. Doprawiamy solą i pieprzem. Rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Składniki na sos mieszamy. Rzodkiewkę kroimy w plasterki. Wszystko mieszamy

Czarnawisienka
Boczek po azjatycku na chrupiąco 359

Taki tytuł posta, choć w zasadzie to boczek wg nowego przepisu. Przepis wymyślony na poczekaniu, pod wpływem pewnej rozmowy i zdjęć. Zaczęło się od świetnego artysty

slodkokwasnapl
Makaron z polędwiczką wieprzową i pieczarkami 375

teflonowej ok. 3-4 minuty (na dużym ogniu). 4. Przekładamy usmażoną polędwiczkę na talerz i przykrywamy folią spożywczą. 5. Łączymy pieczarki z polędwiczką, jogurtem i szczyptą soli (nie gotujemy sosu, żeby się nie zważył). 6. Podajemy z makaronem. Makaron z polędwiczką wieprzową i pieczarkami jest bogaty w: - żelazo (pochodzące z polędwiczki wieprzowej), które jest składnikiem hemoglobiny, - błonnik pokarmowy (pochodzący

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Sernik ze śliwkami i migdałową kruszonką 205

Pełnia lata to dobry czas aby cieszyć się najlepszymi w tym czasie owocami. Z pewnością należą do nich soczyste pachnące słońcem moje ulubione śliwki, przygotowuję z nich powidła, sosy, serniki które obowiązkowo posypuję maślaną migdałową kruszonką , ale nie jest to zwykła kruszonka! Gdy tylko wkładam ten sernik do piekarnika, czuję unoszący się w kuchni wspaniały zapach, zapach słonecznego lata! Mój

Wanilia i Kardamon
Świeży makaron z pieczonymi warzywami 187

gotujemy.   W tym czasie wyciągamy warzywa z piekarnika. Ząbki czosnku wyciągamy i przeciskamy je przez praskę prosto do warzyw. Część pomidorów rozgniatamy widelcem, aby utworzył się pomidory sos.   Makaron odcedzamy i nie przelewając go, taki gorący, wrzucamy do naczynia z warzywami. Wszystko dokładnie mieszamy.   Gotowe danie od razu podajemy, posypane z wierzchu wiórkami parmezanu.   Powrót

Smaczna Strona
Wtorek: Sałatka caprese z kuskusem 204

blendera 2 łyżki siekanego szczypiorku, pietruszki, kilka listków bazylii, wlej 2 łyżki oliwy, łyżkę octu winnego lub soku z cytryny, papryczkę chili lub szczyptę pieprzu kajeńskiego, zmiksuj na gładki sos. Krok 3 Przemieszaj kuskus widelcem, dodaj pesto, wymieszaj z kaszą. Posól i popieprz do smaku. Wysyp kaszę na dwa talerze. Pokrój pomidory i mozzzarelle w plastry. Układaj na kaszy

Niedzielny kucharz
Kompot z wiśni na zimę do słoików. Wiśnie w syropie. 426

Kompot z wiśni na zimę do słoików. Wiśnie w syropie. – czyli wisienki w sosie własnym :) Idealne nie tylko na zimę, ale też na jesień i wiosnę, a nawet na lato :) Jako że są to wiśnie w syropie, to kompot ten oczywiście przed podaniem może być rozcieńczany wodą w ilości wedle uznania ;) Takie wiśnie idealnie sprawdzają się również jako baza

Kulinarne Przeboje
Sałatka z arbuzem i serem feta 299

może dołożyć trochę cebuli. Cała filozofia polega na tym, aby posiekać sałatę i dodać do niej resztę pokrojonych składników. Doprawić odrobiną oleju i pieprzu. Dla przełamania smaku można podrasować sosem zrobionym z jogurtu, majonezu i musztardy. Jeśli chodzi o fetę, to polecam twardszą, jak np. ser bałkański. Nie rozwala się przy mieszaniu i całkiem sympatycznie gnie się pod zębami

Jacob Tastes
Jaglane kluski caprese 202

kalafiory, brokuły, jarmuż, ryż, pomarańcze, cytryny, dziczyznę, owoce morza oraz przeróżne sery: mozzarellę, ricottę, mascarpone i te długo dojrzewające. To kuchnia, która pachnie czosnkiem, bazylią, rozmarynem i godzinami gotowanym sosem pomidorowym. I podobnie pachniała dziś moja kuchnia podczas przygotowywania faszerowanych klusek jaglanych, mojego połączenia kuchni włoskiej i kuchni polskiej. To pracochłonne danie, ale warto mu poświęcić trochę czasu, naprawdę

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurki w śmietanie z kurczakiem. Przepis krok po kroku 311

Następnie dodaj oczyszczone kurki. Smaż aż odparuje cały nadmiar wody, który pojawił się po wsypaniu grzybów na patelnie.   Po tym czasie wlej śmietanę, dopraw sos solą i pieprzem. Kiedy nabierze odpowiedniej konsystencji, dodaj posiekany koperek. To danie najlepiej smakuje z plackami ziemniaczanymi   Kurki w śmietanie z kurczakiem. Przepis krok

kuron.com.pl

Proponowane wyszukiwania