sosy - 72734 przepisów (strona:2909/4849)

Jaglane kotlety piri – piri 214

Piri – piri to odmiana szczególnie znanej ze swej ostrości papryczki chilli, docenianej zwłaszcza w Portugalii oraz krajach Afryki. Jest podstawą sosów i marynat, które właśnie od niej czerpią swoją nazwę. Często mianem „piri – piri” określa się również całe dania, które oprócz wspomnianych papryczek doprawiane są zwykle wędzoną papryką, skórką i sokiem z cytryny, zieloną pietruszką oraz czosnkiem. Ta wyrazista mieszanka

Even Better Food
Kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i bezglutenowe – przepis krok po kroku 265

może macie jakieś ulubione? Jeśli tak, koniecznie dajcie znać!   Smacznego!   A jeśli szukacie przepisu na wywar warzywny, koniecznie zajrzyjcie tutaj: Wywar warzywny – baza do zup i sosów (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku Artykuł Kotleciki z kalafiora i cukinii – wegańskie i bezglutenowe – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Zapiekanki z cukinii – przepis krok po kroku 186

minut.   I to już wszystko. Nasze zapiekanki z cukinii są już gotowe. Teraz wystarczy je podać i rozkoszować się ich smakiem. Można je jeszcze polać ketchupem lub ulubionym sosem.   Zdarza się Wam przygotowywać warzywne zapiekanki? Lubicie takie warzywne zamienniki tradycyjnych dań? Smacznego!   A jeśli szukacie pomysłów na dania z wykorzystaniem cukinii, polecam inne moje przepisy:   Spaghetti

Okiem Blondynki by McBlondi
CIECIERZYCA W SOSIE MANGO 283

daniu główną rolę odgrywa sos na bazie kokosa i mango, utrzymany w stylu kuchni indyjskiej. Potrawa jest aromatycznie przyprawiona:) Czytaj więcej

Kasia Sarna
Fasolka szparagowa z pomidorową salsą 242

wyjadaną prosto z garnka bez omasty, ale nieustannie poszukuję nowych pomysłów. Dziś zapraszam na fasolkę z pomidorową salsą. Kolorowa i kapitalnie komponuje się smakowo z kwaskowatymi pomidorami. Salsa (czyli sos) to prosty dodatek zapożyczony z kuchni meksykańskiej. Idealny dodatek do każdego letniego obiadu, w większej ilości samodzielne danie kolacyjne. Tak samo smaczna na ciepło i na zimno. Po prostu pycha

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jak zrobić dżem? 408

robieniem przetworów w moim wykonaniu bywa różnie. Dżemy? Proszę bardzo. Sosy warzywne, przeciery i inne mamałygi – z przyjemnością. Ogórki i reszta grubego kalibru już nie, bo się boję, że mi słoiki wybuchną. Strach mój nie jest bezpodstawny. Moja kiszona kapusta strzeliła tak, że sąsiad myślał, że wojnę mu wypowiedziałam i rozpoczynam ostrzał jego posesji. W tym roku postawiłam

ladykitchen
Pasta kanapkowa z sera i szynki konserwowej 307

Cebulę drobno siekamy. Przelewamy na sicie niewielką ilością wrzątku. Roszponkę myjemy, a następnie osuszamy. Majonez mieszamy z ketchupem. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy z sosem. Podajemy na grubo krojonej kromce bagietki lub weki

Smaki Na Talerzu
Placuszki z cukinii i ziemniaków 159

patelni rozgrzałem mocno olej. Uformowałem placuszki, każdy z jednej łyżki masy. Smażyłem z obu stron na złoty kolor. Gotowe placuszki osączyłem z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podałem z sosem

R'n'G Kitchen
Burgery z czerwonej fasoli 228

olejem. Tniemy cebulę w piórka i podsmażamy na patelni. Po chwili dodajemy cukier, miód,   tymianek i smażymy kilka chwil. Następnie dolewamy wina i redukujemy, aż powstanie aromatyczny sos. Bułki przekrajamy na pół i lekko podsmażamy aby były chrupie. Nakładamy kotlety, dodatki oraz konfiturę z cebuli. Podajemy na ciepło, od razu po przygotowaniu. Smacznego

Kolizje Smaków
Grillowana tortilla z kurczakiem i warzywami 217

Przygotowanie : Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy z oregano, bazylią, papryką słodką i ostrą, a także solą himalajską. Jogurt, ketchup i musztardę mieszamy w miseczce i takim sosem smarujemy wcześniej przygotowane tortille. Nakładamy usmażonego kurczaka, kukurydzę, pokrojoną w piórka cebulę oraz pokrojoną w paseczki paprykę. Dodatkowo możemy dodać dowolne świeże warzywa oraz ser. Tortillę zwijamy i grillujemy

Czarnawisienka
pikantny "ketchup" z cukinii 606

dnem, dodać cukier, rozdrobniony czosnek, posiekaną papryczkę i przyprawy.Gotować na małym ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodać przecier pomidorowy i ocet. Gotować jeszcze kilka minut. Gorący sos przelać do butelek, zakręcać od razu i układać do góry dnem. Dla pewności można zapasteryzować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Naleśniki starokornickie 174

musiałam ich spróbować i tak oto w lipcowy dzionek zajadam naleśniki starokornickie. Naleśniki smakują wybornie o każdej porze roku więc zachęcam do spróbowania. Pyszne nadzienie twarogowe i kwaskowaty sos, rewelacja, zapraszam. Naleśniki starokornickie. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zapiekanka kajzerkowa 702

plastry. Śmietanę wymieszać z ketchupem, doprawić solą i pieprzem i zalać zapiekankę. Na sam wierzch ułożyć plastry sera. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż sos zgęstnieje, a góra będzie rumiana. Po upieczeniu posypać koperkiem. zapiekanka kajzerkowa

O kuchni z uczuciem
Klopsiki duszone z młodą kapustą 452

natkę pietruszki i koperek, długo nie gotować, gdyż młoda kapusta zbyt mocno się rozpadnie, a zielenina straci kolor. Podawać z ugotowanymi młodymi ziemniakami. Zobacz również: klopsiki z indyka w sosie koperkowym

Kuchcik gotuje
Domowa konserwa. Mięsiwo w słoiku 258

smaku czy zapachu. Później można takie mięsiwo w słoiku zabrać ze sobą na wycieczkę , piknik czy po prostu mieć je w spiżarni jako awaryjne smarowidło do kanapek. Wieprzowina w sosie własnym czyli domowa konserwa mięsna w słoikach ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania