łyżki startego parmezenu PRZYGOTOWANIE Cukinię myjemy i kroimy w paski/julienne. Cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na oliwie. Dodajemy krojone pomidory, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Chwilę redukujemy sos i gdy zgęstnieje dodajemy cukinię. Całość mieszamy razem i podgrzewamy przez 2 minuty. Przekładamy na talerze i posypujemy parmezanem. Smacznego :) Zapraszam na fanpage na Facebooku oraz
Moje Kuchenne Rewelacjeburgery. Ostatnio do domowych burgerów upiekłam własnoręcznie małe bułeczki. Miękkie, puszyste, wyszły idealnie. Moje mini-burgery przełożyłam plastrami mielonych kotletów (zostały od obiadu), pomidorem, ogórkiem, czerwoną cebulą oraz sosem majonezowo-czosnkowym. Wyszło pysznie! 😉 Składniki: (na 10 małych bułeczek) 500 g mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki cukru 150 ml ciepłego mleka 150 ml letniej wody 7g suchych drożdży
Walijskie Pichceniebardzo tanie, bo jak wiadomo cebula nie jest najdroższym na świecie warzywem. Jeśli sięgamy tylko po krążki np. jeśli podajemy je jako przystawkę, to możemy je podać z sosem z kwaśnej śmietany i świeżo krojonej cebuli, smakują pysznie. Podawane jako dodatek do innym dań sprawdzają sie fajnie serwowane ze smażonym mięsem wołowym czy grillowanym kurczakiem. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie
mecookssłoność świetnie pasuje do słodkich składników sałatki. Sałatka jest super prosta, zdrowa i pożywna. Dzięki soczystym składnikom nie trzeba do niej robić dresingu, ponieważ tworzą one naturalny słodko-kwaskowy sos. Jeśli spodobał Ci się ten przepis spróbuj też sałatki z arbuzem, fetą i prosciutto. Składniki: Ćwiartka dojrzałego arbuza ½ dojrzałego melona 2 garście pomidorków koktajlowych ½ szklanki kuskusu 50 g sera koziego
Niedzielny kucharzwięcej. Zróbcie, to potwierdzą się moje słowa, "popłyniecie" tak jak ja. Zwykłe, niezwykłe pulpety i kilka pysznych dodatków, obiad godny królów, zapraszam. Pieczone klopsiki w ziołowym sosie pomidorowym z awokado i pieczonymi batatami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieswoje ulubione warzywa a tuńczyka zamienić na mięso. Żeby zaoszczędzić czas na obróbce mięsa, polecam wykorzystać gotowe wędzone mięsko. Na koniec możecie dodać odrobinę (lub więcej jak kto woli) sosu np. czosnkowego, oczywiście domowej roboty (jogurt+czosnek). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam przepis na NALEŚNIKOWE WRAPY Z KURCZAKIEM, które również idealnie sprawdzą się na obiad w upalne dni. LINK Wartości
Zdrowie i pysznie na talerzusolą i cukrem. Powinniśmy otrzymać około 150 ml pulpy awokado. Mleko zagotować, rozpuścić w nim żelatynę. Połączyć mleko z awokado. Masę przelać do foremek wypłukanych zimną wodą. Galaretkę polałam sosem ze zmiksownych truskawek
królestwo garówPierś z indyka to potrawa, na której można się wyłożyć… Niełatwo sprawić, aby mięso było odpowiednio miękkie, a poza tym łatwo stracić upragnioną w każdym mięsie
Via Gustoskładniki Farsz: 1/2 średniej główki kapusty (po ugotowaniu ok. 400 g) 100 g kapusty kiszonej 1 – 2 cebule 3 pieczarki olej lub oliwa przyprawy (suszona włoszczyzna, majeranek, sól, pieprz, sos sojowy) Ciasto: 200 g mąki 1 łyżka oliwy/oleju ok. 90 ml ciepłej wody przygotowanie Kapustę pokrój na mniejsze części, zalej sporą ilością wody i gotuj przez około godzinę – do miękkości
Via Gustododatek do kawy. :) Spód: 100 g gorzkiej czekolady 120 g. płatków kukurydzianych 100 g. masła Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy pokruszoną czekoladę i mieszamy aż się rozpuści. Ten czekoladowy "sos" mieszamy dokładnie z płatkami. Całość przekładamy do tortownicy (22 cm) i chłodzimy w lodówce. Ja kilka płatków zostawiłam sobie do dekoracji. Masa: 400 g. serka kremowego 200 ml śmietany
Cynamonowe szczęścieusmażyłam te. Są delikatne, bardzo serowe, o kremowej konsystencji i z chrupiącą skórką. Serniczki z mascarpone bija wszystkie pozostałe na głowę:) Zajadałam je ze śliwkami, ale każdy inny owocowy sos, dżem lub miód również będą tu pasowały. Bardzo zachęcam do przygotowania! Serniczki z mascarpone Składniki : 150g twarogu półtłustego 50g mascarpone 1 żółtko 1 łyżka mąki (lekko kopiasta) 1 łyżka cukru
Obiad gotowyprzez około 2 minuty co jakiś czas mieszając Łyżeczkę mąki ziemniaczanej wymieszaj z połową szklanki soku ananasowego lub jabłkowego i wlej na patelnię. Zagotuj i gotuj przez chwilę aż sos zgęstnieje a pozostałe elementy się rozgotują. Przełóż do miseczek z ananasa, posyp czarnuszką i listkami kolendry. Składniki 1 pojedyncza pierś kurczaka, pokrojona w równą kostkę około
Eat me! Fit me!winogrona , marchewkę , resztę wina z zalewy . Doprawiamy cukrem , solą do smaku , wkładamy listki laurowe , szczelnie zamykamy . Pieczemy w nagrzanym piekarniku 2 godziny, w temperaturze 170 C . Po tym czasie ,sos, powinien być, lekko gęsty, a kurczak i warzywa, mięciutkie i aromatyczne . Można serwować na gorąco , od razu lub odgrzać, następnego dnia . Proste i pyszne danie . Smacznego ! Artykuł Kurczak zapiekany
Ogrodnik w podróżyWiele z nas szuka różnych nowych smaków i inspiracji więc ja tym razem postawiłam na muffiny wytrawne. Musze przyznać że bardzo ciekawy smak, najlepiej smakują z sosami, czosnkowym albo meksykańskim. Idealne na piknik czy grilla. SKŁADNIKI: 340g mąki 2 jajka 130g masła 250 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200g krakowskiej suchej firmy Hańderek 100g sera żółtego duża szczypta
Dziś Ja gotujepozostałych składników sałatki. Kukurydzę konserwową odsączyć i przełożyć do miski, wymieszać. Do osobnej miseczki przełożyć jogurt grecki, dodać do niego majonez, doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem mielonym. Sos dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę, całość wymieszać. Sałatka z paluszkami surimi i ananasem najlepiej smakuje schłodzona. Artykuł Sałatka z paluszkami surimi i ananasem pochodzi z serwisu WSZYSTKO SMACZNE
WSZYSTKO SMACZNE