Pyszna fasolka szparagowa z warzywami w pomidorach na zimę do słoików 1108pyszną sałatkę z fasolki szparagowej i warzyw na zimę do słoików. Taką sałatkę możemy podać na zimno do obiadu lub podgrzać, dodać podsmażone mięso i podać w formie sosu do ryżu. Sałatka również idealnie pasuje do smażonej ryby. Sałatka jest naprawdę bardzo smaczna, więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie około 4 L sałatki
Uwaga Babcia Gotuje
GULASZ WĘGIERSKI, WOŁOWY -Pörkölt + FILMIK 195parowała. Na tym etapie gotowania dodajemy warzywa, przecier i doprawiamy do smaku. Dolewamy wody i dusimy do miękkości. Na koniec dodajemy kiełbasę, doprawiamy wszystko do smaku. Gdyby sos był za rzadki, zagęszczamy go1 łyżka mąki rozmieszanej z wodą. Zagotowujemy i gotowe. Podajemy z plackami, kaszą, makaronem, pieczywem itp. Jest bardzo smaczny i aromatyczny, polecam
Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 188Smaczna i szybka sałatka ryżowa z tuńczykiem z chrupiącą czerwoną papryką i wyrazistym ogórkiem kiszonym. Składniki: (porcja na małą miskę) 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 1 woreczek ryżu 1 mała czerwona papryka 1 mała puszka kukurydzy 2 małe ogórki kiszone sól, pieprz 2 łyżeczki majonezu Wykonanie: Woreczek ryżu gotujemy według przepisu na opakowaniu. Paprykę i ogórek
W Moim Magicznym Domu
Hiszpańska tortilla ziemniaczana z kukurydzą 182żeby lekko przestygła lub ostygła całkowicie , zależy co chcecie z nią dalej czynić Czy zagryzać na zimno do piwka , czy też ma zastąpić obiad . Doskonała z salsą lub jakimkolwiek sosem pomidorowym . Smacznego Artykuł Hiszpańska tortilla ziemniaczana z kukurydzą pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróży
Świderki w sosie gorgonzola z gruszką 221składników , mieszaj chwile dodaj serek mascarpone. Następnie dodaj zahartowaną śmietanę (do garnuszka dodaj śmietanę oraz kilka łyżek gorącego rozpuszczonego sera) . Mieszaj aż do uzyskania jednolitej gładkiej konsystencji. Do sosu dodaj pokrojoną w kostkę gruszkę. Dopraw pieprzem i solą. Smacznego
Wylizany Rondel
ocet z płatków roży 142codziennie mieszając. Po tym czasie przecedzić na sitku ,zlać do butelki . Ocet traci barwę w świetle , więc najlepiej przechowywać go w ciemnym miejscu. Może być używany w sosach sałatkowych i wiele innych zastosowań, gdzie potrzebne ocet. Ocet różany na swędzenie, ugryzienia, otarcia, drobne rany i tym podobne. Ocet z róży ma ma działanie tonizujące na naczyniach krwionośnych
w mojej kuchni
Gnocchi z truflami 168się w tym smaku, ale jakiś czas zastanawiałam się jak zrobić je w domu. Będąc jakiś czas temu w Toskanii przywieźliśmy kilka truflowych past, są idealne do makaronów czy sosów. Jedną z nich wykorzystałam do zrobienia tego dania, wystarczy mieć szprycę lub strzykawkę z grubą igłą, aby ułatwić sobie zadanie. Polecam Wam także inne przepisy: – ragu z kaczki idealne
nietylkopasta.pl
Kakaowe placuszki na maślance 215lejące. 3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, łyżką nabieramy porcje ciasta i na patelni formujemy placuszki. Smażymy z obu stron do zrumienienia się :-) Podajemy z owocami, dżemem, jogurtem, sosem owocowym. Smacznego
kruche babeczki
Pasztet z cukinii z płatkami owsianymi 360Cukinia pieczona, faszerowana, duszona, zupa z cukinii, placki, sos, leczo, ciasto, dżem. Można w nieskończoność. Ale ja lubię odkrywać nowe smaki. Jednym z takich odkryć niedawno był pasztet z cukinii, tak jak kiedyś odkryłam dla siebie cukiniowe ciasto. Z każdym kolejnym kęsem wiem, że w zależności od dodatków za każdym razem może smakować inaczej: z suszonymi pomidorami, serem, oliwkami, fetą
Obiad gotowy
Pasta jajeczna z tuńczykiem 238Taka pasta to świetny dodatek do kanapek i krakersów. Doskonała na śniadanie, jak również jako przekąska na imprezę. 6 jajek puszka tuńczyka w sosie własnym łyżka majonezu dymka ze szczypiorkiem sól, pieprz Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce na małych oczkach. Dodać odsączonego z zalewy tuńczyka, posiekaną dymkę i majonez. Wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę
Smakołyki Asi
17 przepisów z makaronami 188Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron soba z brokułami i cukinią Makaron z pieczarkami, cukinią i parmezanem Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pappardelle w ostrym sosie z żółtych warzyw z czarnuszką i natką z pietruszki Penne z pieczarkami i czarnymi oliwkami Sałatka makaronowa z brokułami i majonezem Sałatka makaronowa z czarnymi oliwkami, papryką i pomidorkami koktajlowymi
Moja smaczna kuchnia
Łosoś w sosie śmietanowym z makaronem 191kroimy w kostkę, łososia rozdrabniamy. 3. Rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulkę, następnie dodajemy łososia. Zmniejszamy ogień i na koniec dodajemy śmietanę, cały czas mieszając. Możecie dać koperek do sosu lub posypać nim tylko na wierzchu. 4. Wykładamy na talerz makaron, na to naszego łososia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Zdrowie i pysznie na talerzu
Marokańskie klopsiki 211obsmażamy klopsiki na złoty kolor, następnie dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę-dalikatnie mieszamy. Dodajemy szafran, słodką paprykę oraz zalewamy ok. szklanką gorącoego bulionu. Całość gotujemy ok. 15 minut-aż sos się zredukuje, Dodajemy sok z cytryny oraz resztę posiekanej natki. Gotowe. Do podania proponuję kuskus, ryż (może być z tego przepisu https://kopystkapogarach.blogspot.com/2018/07/smazony-szafranowy-ryz.html oraz sałatkę
Kopystką po garach
Wiśnie w cukrze 158Wiśnie, to bardzo dobre owoce na różne przetwory, ja dziś przygotowałam je w cukrze. Bardzo dobry dodatek do deserów, ciast, sosów... SKŁADNIKI: 2kg wiśni drylowanych 0,5 kg cukru( ilość zależy od słodkości wiśni) WYKONANIE: wydrylowane wiśnie układamy w misce przesypując cukrem, gdy puszczą sok wkładamy do słoików 200ml zalewając otrzymanym sokiem, pasteryzujemy
Kuchnia Beaty
3 oleje roślinne – zdrowa kuchnia kluczem do dobrego samopoczucia! 180lniany ma lekko orzechowy smak i doskonale uzupełni wszelkiego rodzaju sałatki oraz potrawy, które można okrasić olejem na zimno. Polecamy dodawać go do potraw na zimno, przede wszystkim do sosów marynat czy dipów
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia