Tosty francuskie na słodko 144Dziś postaram się Was skusić na tosty francuskie, z dodatkiem jogurtu naturalnego, z pestkami granatu i orzechami włoskimi. Pozwoliłam sobie jeszcze dodać kapkę sosu krówkowego – takie małe rozpieszczenie podniebienia. Łapcie za te pyszne tosty! Składniki 1 jajko 4 kromki chleba tostowego 3 łyżki mleka 1 łyżka masła (do smażenia) szczypta soli szczypta cynamonu […] Artykuł Tosty francuskie na słodko
Pink Envelope
Pudding z kaszy manny 112zupę mleczną. Kaszę mannę bardzo lubię i dziś przygotowałam szybki deser z nią w roli głównej. Pudding przygotowujemy nie dłużej niż w 15 minut i możemy zaszaleć z owocowymi sosami lub innymi dodatkami. U mnie […] Artykuł Pudding z kaszy manny pochodzi z serwisu Pink Envelope
Pink Envelope
Makaron z krewetkami 134Skoro mają być krewetki to w jak najlepszej odsłonie. Moja propozycja: z tagliatelle, w gęstym sosie śmietanowym, dorzucamy kilka suszonych pomidorów, szczypiorek, świeżą bazylię, zakończymy aromatycznym parmezanem i możemy poczuć się jak we Włoszech :) Inspirowałam się przepisem z książki What Katie Ate. Składnikiok. 300 g makaronu tagliatelle250 g mrożonych krewetek Black Tiger1 szklanka […] Artykuł Makaron z krewetkami pochodzi
Pink Envelope
Churros na Tłusty Czwartek 145Chrupiące na zewnątrz, z miękkim środkiem, maczane w sosie karmelowym – moje pierwsze churros na Tłusty Czwartek. Przysmak hiszpański, który fantastycznie smakuje na ciepło, posypany cukrem pudrem. Pączki u nas obowiązkowo pojawiają się na Tłusty Czwartek, ale chciałam również spróbować czegoś innego. Inspirowałam się przepisem z blogu Call me cupcakes. Składniki 100 […] Artykuł Churros na Tłusty Czwartek pochodzi
Pink Envelope
British breakfast 162Tradycyjne brytyjskie śniadanie jest bardzo obfite i przede wszystkim tłuste. Składa się ze smażonych jajek, ziemniaków, bekonu, kiełbasek, fasolki w sosie pomidorowym, pomidorów i tostów. Dodatkowo można dostać black pudding (kaszanka) lub pieczarki smażone na maśle. Jest również wersja wegetariańska, w której podaje się szpinak i tofu. Jadłam je w The Bristolian. Smaczne miejsce, w którym […] Artykuł British breakfast
Pink Envelope
Penne pollo spinaci 327Szybki i prosty obiad ale za to jaki dobry. Makaron w sosie szpinakowym z kurczakiem i czosnkiem. Uwielbiam takie obiady bo w swojej prostocie są obłędne w smaku. Uwielbiam szpinak więc staram się go przygotowywać od czasu do czasu. 250 g makaronu penne 1 pierś z kurczaka 3 ząbki czosnku 250 g szpinaku baby 1 cebula
wesoła kuchnia
Pierogi a la pizza 223Świetny pomysł na szybką przekąskę. Smakuje równie dobrze jak pizza. Podawać można z sosem czosnkowym http://gotuj-ze-mna.pl/sosy/sos-czosnkowy/, ketchupem z cukinii http://gotuj-ze-mna.pl/przetwory/keczup-z-cukinii/ itp. Polecam smakuje dzieciom jak również dorosłym. Składniki Ciasto na pizze według przepisu:http://gotuj-ze-mna.pl/przystawki/pizza-w-g-julii/ 6 polędwiczek z kurczaka 6 suszonych pomidorów w oliwie pokrojonych w paski oliwa z suszonych pomidorów bakłażan mozzarella ,tarta czosnek
gotuj ze mną
Wspaniała biesiada i przepisy z notatnika Marysi. 204okazje pokosztować świetnych chlebów upieczonych przez Marysię ze smalcem "firmowym" przygotowanym przez jej męża. Pyszne kiełbaski oraz pieczarki pieczone na grillu podane były domowymi pikantnymi sosami. Kosztowaliśmy również ogromne pomidory zz własnej uprawy. Było pysznie i wesoło. Ogród przed domem. Na spacerze po okolicy Na koniec Marysia podzieliła się z nami ciekawszymi przepisami
Gotuj Sam!
guiso de jabalí con níscalos (gulasz z dzika, z rydzami) 288chleb włozyć do blendera, dodać sól, pieprz, oregano, trochę wina z patelni i wszystko zblendować, na nie koniecznie bardzo gładką masę. Dodać do duszącego się mięsa. Dolać wody, żeby sos nie był zbyt gęsty. Dodać groszek. Duśić wszystko na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Ziemniaki pokroić na niezbyt wielkie kawałki – takie bardziej odłupywane niż regularna kostka – wrzucić
stajnia gołębie od kuchni
Mini murzynki z wiśniami 185ganache): W rondelku mocno podgrzać śmietanę kremówkę (nie wolno zagotować!) i wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Ostudzić i wstawić do lodówki, aby sos trochę zgęstniał. Następnie polać babeczki i udekorować resztą wiśni. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Murzynek → Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką → Babeczki czekoladowe z ganache → Ciasto jogurtowe
Oryginalny smak
Kotleciki z cukinii z kaszą jaglaną, mozzarellą i pomidorem suszonym 257zbyt rzadka dodaj łyżkę bułki tartej Etap IV - smażenie Z powstałej masy uformuj małe kotleciki. Rozgrzej patelnie z olejem. smaż do uzyskania złotego koloru. Jedz jako burgery lub z sosem tzatziki, aioli :) smacznego ! Wpis inspirowany mozzarellą Galbani
Wylizany Rondel
ZAPIEKANKA KEBAB-GYROS Z RYŻEM 230wykładamy do naczynia żaroodpornego, na przygotowany wcześniej ryż. W kubku rozbełtujemy jajko i dodajemy majonez, jogurt naturalny oraz ketchup. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy lekko solą i pieprzem. Przygotowany sos wylewamy na wierzch zapiekanki i posypujemy startym, żółtym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-30 min. Podajemy na ciepło
Kuchnia MagdaLeny
Bułgarski obiadek – czuszka biurek- papryka faszerowana serem 260łyżeczka czubrycy szczypiorek opcjonalnie jajko cebula pieprz, sól Nadziewamy papryki farszem a potem obtaczamy w mące i jajku ( najlepiej podwójnie) a następnie smażymy na oleju. Podawać z sosem barbecue Polecam bo jadłam ten przysmak pierwszy raz i bardzo mi smakował
Moje Wyroby
Spaghettli alle Vongole 152kilku minutach gotowania zdjąć pokrywkę. Muszle wyłowić łyżką cedzakową, odrzucić wszystkie zamknięte. Pozostały wywar lekko zredukować na małym ogniu i doprawić ewentualnie. Ugotowany makaron odcedzić i wrzucić do sosu, dodać odcedzone vongole, natkę pietruszki i całość wymieszać. Podawać na gorąco
wyzwania kuchenne
Tagliatelle Z Kurczakiem W Sosie Lekko Musztardowym Z Kurkami 272zagotowujemy, następnie dodajemy musztardę i według swoich smaków albo jedną łyżeczkę albo dwie lub nawet więcej. Doprawiamy solą i natką pietruszki i gotujemy jeszcze chwilkę do zgęstnienia. Gotowy sos podajemy z makaronem tagliatelle. Smacznego
Gotowanie...to proste !