Surówka marchewka z brzoskwinią 273Składniki: 10 dużych marchewek, 2/3 puszki brzoskwiń. Przygotowanie: Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wyjmujemy brzoskwinie z puszki i kroimy
Aga w kuchni
Sałatka z makaronem ryżowym 569Składniki: 200 g makaronu ryżowego Czaniecki, 1 ogórek zielony, 150 g szynki konserwowej, 1 puszka kukurydzy, 3 łyżki majonezu, 2 łyżeczki suszonej natki pietruszki, sól, pieprz
Aga w kuchni
Carpaccio z buraczków 297Dzisiaj u mnie znowu sałatkowa propozycja. Tym razem carpaccio z buraczków z niewielką ilością przypraw ale naturalnie i smacznie. Składniki: 2 buraczki ser sałatkowy w zalewie
Ala piecze i gotuje
Rukola z gruszką i granatem 285Dzisiaj kolorowo i smacznie i zdrowo. Rukola z gruszką i granatem to fajne połączenie smakowe. Znajdziemy smak słodki, słony i kwaśny. Na talerzu fajne kolory więc
Ala piecze i gotuje
Sałatka fasolowa z porem i tuńczykiem 416Sałatka to świetna alternatywa gdy mamy niespodziewanych gości. Ja lubię takie błyskawiczne w przygotowaniu, ale zarazem niezwykłe i smaczne:) Ta właśnie taka jest... Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym, puszka czerwonej fasoli (użyłam Jamar), 2 duże pomidory, pęczek natki pietruszki, łyżka suszonego oregano, 100g sera feta, por. Wykonanie Por dokładnie umyć, pokroić w krążki
Z miłości do słodkości
Lekka przekąska z kabanosem 217Uwielbiam takie zdrowe i szybkie w przygotowaniu przekąski. Ta nadaje się idealnie na jeden kęs, a podana z sosem sprawdzi się jako sałatka. Polecam! Składniki : * 200g fileta z kurczaka * łyżka przyprawy do kurczaka Knorr * łyżeczka oliwy z oliwek * kabanos wieprzowy * kilka liści dowolnej sałaty * kolorowe papryki * sos : pół jogurtu greckiego, sok z połowy cytryny, sól, pieprz świeżo mielony do smaku
Magiczne Życie Marty
Surówka z kapusty pekińskiej 195Dodatek do niedzielnego obiadu .Polecam. Pół główki kapusty pekińskiej poszatkować, zetrzeć jedną dużą marchewkę, dwa winne jabłka. Do tego dodać pół puszki kukurydzy
W kuchennym oknie Ewy
Sałatka z makaronem ryżowym i krewetkami 297Witajcie Jak wiecie, my bardzo lubimy dania lekkie dlatego dziś naszła nas ochota na pyszną i orientalną sałatkę, która jest bardzo szybka w przygotowaniu. Składniki: 100 g zielonej fasolki, 2 cebulki dymki, 50 g makaronu ryżowego, 125 g krewetek koktajlowych, pół papryki, 100 g kiełek fasoli mung, parę łyżek sosu sweet chili do sajgonek . fasolkę obieramy i gotujemy
cookpl
Najlepszy śledzik według mojej mamy 409gdyby nie mama mieszkająca w Gdyni, bo nie ma co się oszukiwać, że te mrożone z marketu są pyszne. Ten śledzik jest idealny do ziemniaków w mundurkach bądź jako sałatka do czegoś mocniejszego :) Jestem pewna, że znacie tą wersję, ale nie ukrywam, że moja mama robi najlepsze śledzie! Składniki : * 5-6 płatów śledziowych * cebula * 2-3 ogórki kiszone * jabłko * łyżka
Magiczne Życie Marty
Myszki na zielonej łące 277Wspólnie z dzieckiem przygotowałam sałatkę z myszkami, była to nie tylko kulinarna zabawa, ale smaczna i zdrowa potrawa. Składniki: na 1 porcję 1 łyżeczka soku z cytryny, 4 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka musztardy, 1 jajko ugotowane na twardo, 2 plasterki sera mozzarella, 1 łyżka kukurydzy, mix sałatowy – sałata rzymska, radicchio, pekińska, rukola, itp. ½ malej marchewki
Moniki Smakołyki
Sałatka: buraczki i feta 322Przywołuję wiosnę kolorami ! Słodkawe pieczone buraki i słona feta, do tego sos czosnkowy... A na koniec grubo zmielony pieprz, dodany przez Ślubnego. Sałatka: buraczki i feta Składniki: 3-4 buraki upieczone w piekarniku 15 dag fety kilka różyczek brokuła 1 łyżka majonezu 3 łyżki oliwy z oliwek sok z cytryny 1 ząbek czosnku sół, pieprz Wykonanie: Buraczki obieramy ze skóry
Kulinarne przygody Gatity
Ciepła sałatka ze szparagów z fetą i chili 287szybkie danie ze szparagami w roli głównej. Robi się je w kilkanaście minut. Pamiętajmy, aby nie wyrzucać stwardniałych szparagowych końcówek. Można je wykorzystać do przygotowania wywaru na zupę. Ciepła sałatka ze szparagów z fetą i chili Składniki: 2 pęczki zielonych szparagów 3 ząbki czosnku 1 mała papryczka chili (u mnie mrożona) 15 dag fety 2 pomidory sok z cytryny olej
Kulinarne przygody Gatity
Cukinia z mięsnym farszem 248przepiękne i czasami po prostu żal je włożyć do garnka ;-). Ale niestety przychodzi taki moment, że trzeba... Są doskonałe surowe pokrojone w cieniutkie plasterki i dodane do sałatki, albo też, tak jak dziś nadziewane farszem mięsnym. Tak na prawdę możliwości jest mnóstwo, to bardzo wdzięczne warzywo, które dzięki swojemu w miarę neutralnemu smakowi komponuje się właściwie
Kulinarne przygody Gatity
Surówka z białej kapusty sałatkowej 329dzisiejszego postu będzie młoda kapusta sałatkowa. Kształtem przypomina nieco klasyczną kapustę, tylko główka tej sałatkowej jest bardziej stożkowata. W smaku jest delikatniejsza, liście są mniej zwarte, a sałatka z niej sporządzona od razu nadaje się do jedzenia. Nie trzeba jej najpierw solić i czekać aż zmięknie, tak jak to robimy ze zwykłą kapustą. Surówka z białej
Kulinarne przygody Gatity
Sałatka z brokułem łodygowym i mozzarellą 257odmianę brokuła można wykorzystać do dań podobnie jak szpinak. Na pewno pyszny byłby jako nadzienie do wytrawnej tarty z serem pleśniowym. Piekłam taką ostatnio ze szpinakiem . Sałatka z brokułem łodygowym i mozzarellą Składniki dla 2 osób: 1/2 opakowania brokuła łodygowego 2 kulki mozzarelli kilka pomidorków koktajlowych czerwonych i żółtych płatki chili oliwa z oliwek EV ocet balsamiczny sól
Kulinarne przygody Gatity