oferuje kuchnia włoska takich jak lasagne, pizza czy spaghetti zakochują się mniej wybredni smakosze. Trudno bowiem skonsumować pyszne kawałki mięsa i warzyw ułożone na chrupiącym spodzie, makaron w pysznym sosie pomidorowym, czy też szalony włoski przekładaniec i nie wykrzyknąć z zachwytu „Mamma mia!”. Wśród naszych rodaków na pewno znajdą się jednakże również miłośnicy nieco bardziej wyszukanych specjałów kulinarnych. Zarówno
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!końców obiad jedliśmy w Mięso i Sprawiedliwość . Wybraliśmy mały talerz z różnymi mięsami za ok. 360 UAH (54 zł). Mieliśmy tam wieprzowinę, żeberka i kurczaka, a do tego trzy sosy. Było smacznie, poprawnie, najedliśmy się. Dodatkowo sam lokal ma super klimat i jeżeli lubicie zapach grilla to będziecie w niebie. Ja nie mogę się już doczekać wiosny i startu sezonu
Czarnawisienkakonieczności wychodzenia do sklepu, czyli… wyłącznie z produktów, które miałam w kuchni. Tak trafiłam na tatrę z kurczakiem na Kuchennych Wariacjach Możesz ją podać samodzielnie, z zimnym sosem (np. czosnkowym), sałatką obiadową lub duszonymi warzywami. Tarta świetnie spisze się na obiad, kolację lub jako poczęstunek dla gości Składniki: 200 g mąki 100 g masła lub margaryny 1 jajko
Kulinarne S.O.S.konieczności wychodzenia do sklepu, czyli… wyłącznie z produktów, które miałam w kuchni. Tak trafiłam na tatrę z kurczakiem na Kuchennych Wariacjach Możesz ją podać samodzielnie, z zimnym sosem (np. czosnkowym), sałatką obiadową lub duszonymi warzywami. Tarta świetnie spisze się na obiad, kolację lub jako poczęstunek dla gości Składniki: 200 g mąki 100 g masła lub margaryny 1 jajko
Kulinarny S.O.S.Dzisiaj proste i bardzo smaczne danie. Kilka dostępnych bez problemu składników i w parę chwil możecie się cieszyć jedzeniem. Ważne jest tylko żeby porządnie rozgrzać woka
slodkokwasnaplpokroiłam w kostkę) - delikatnie solimy i podsmażamy dalej dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy nadal dodajemy pokrojone w kostkę tofu doprawiamy do smaku (można też dodać odrobiny sosu sojowego) i smażymy jeszcze przez chwilkę jak wszystkie składniki dokładnie się wymieszają Jak dla mnie idealna alternatywa dla zwykłej jajecznicy :) smacznego
Gotowanie z pasjąpokroiłam w kostkę) - delikatnie solimy i podsmażamy dalej dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy nadal dodajemy pokrojone w kostkę tofu doprawiamy do smaku (można też dodać odrobiny sosu sojowego) i smażymy jeszcze przez chwilkę jak wszystkie składniki dokładnie się wymieszają Jak dla mnie idealna alternatywa dla zwykłej jajecznicy :) smacznego
Gotowanie z pasjądanie w podobnej wersji pojawia się u nas dość często. Na przykład prawie zawsze wtedy, gdy zostaną mi ziemniaki z poprzedniego obiadu. Kotlety ziemniaczane z serem żółtym i sosem czosnkowym to danie, które lubi mój mąż. Składniki: - gotowane poduszone ziemniaki - jajko - ser żółty tarty - mąka pszenna - sól himalajska - przyprawy: kurkuma, papryka słodka dodatki: - bułka tarta
Kuchnia co dniajajko i ewentualnie szczyptę czosnku granulowanego lub świeżego Składniki wymieszać, uformować mokrymi rękoma kotleciki, obtoczyć w bułce tartej, smażyć z obu stron na złoty kolor. Do makaronu można zrobić sos pieczarkowy- danie będzie jeszcze bogatsze. Sałatka - to mix sałat z pomidorem, cebulą, ziarnami słonecznika i żurawiną. Polane olejem z suszonych pomidorów
Proste Potrawyserów dojrzewających. Półki na drzwiach – na oleje, soki i jajka Boczne półki to najcieplejsze miejsce w chłodziarce, dlatego dobrze się tutaj będą przechowywać: jajka, oleje, soki, ketchup i inne sosy w butelkach. Jak długo można przechowywać w lodówce poszczególne produkty? Większość produktów powinno przechowywać się zgodnie z terminem przydatności podanym na opakowaniu. Odnośnie pozostałych, warto kierować się ogólnie przyjętymi zasadami
Kulinarne Przebojespróbujecie i podzielicie się ze mną opinią na temat tej sałatki, oraz zdjęciami, które bardzo chętnie zamieszczę na blogu Składniki: – 100g ryżu brązowego – 1 puszka tuńczyka w sosie własnym – 1 papryka czerwona lub żółta (u mnie czerwona) – 2-3 ogórki kiszone – 1/2 puszki kukurydzy konserwowej – 1 łyżka octu balsamicznego – 1 łyżka oleju
Smaki Arminedumą chciałabym Was poinformować, że od marca moje przepisy będzie można spotkać na portalu Wirtualna Polska w dziale WP kuchnia . Zaczynamy od: Sałatki pieczarkowo-serowej z kukurydzą i sosem czosnkowym - klik . Paluszków surimi w cieście serowo-sezamowym - klik
Di gotujeprzygotowany ser jest nie tylko świetną przekąską, ale także pyszną bombą kaloryczną. Rewelacyjnie smakuje na ciepło, kiedy kusząco się ciągnie oraz po wystygnięciu w wersji solo lub z ulubionym sosem. Ja mogłabym się nim zajadać do znudzenia... Jeśli nie boicie się kalorii, albo od czasu do czasu pozwalacie sobie na smakowite przyjemności to koniecznie skorzystajcie z przepisu! Polecam. około 220g
Di gotujedekadencko - przepisy zawierające składniki rzadziej używane na co dzień, które sprawiają, że lunch jest bardziej oryginalny i smakuje inaczej niż zwykle. Znajdziemy tu przepisy m.in. na: karczocha z sosem musztardowym, sałatkę z chorizo, jajek i ziemniaków czy zawijasy z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem 3. Dla uwięzionych przy biurku - proste danie, które zjesz szybko, nie przerywając pracy
Kuchnia MagdaLenyroli głównej... z dodatkiem sera żółtego, w szynce parmeńskiej oraz cieście francuskim. Jest ona bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje i prezentuje się znakomicie. Świetnie smakuje podana z sosem czosnkowym. Idealna propozycja na kolację lub podczas oglądania meczów piłki nożnej 😉 Składniki: (na 6 szt.) 500 g szparagów zielonych (pęczek) 1 op. ciasta francuskiego świeżego 100 g szynki parmeńskiej
Kuchnia MagdaLeny