sosy - 72234 przepisów (strona:2795/4816)

Sałatka z kaszką kuskus i mango 188

miski. Cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę. Ogórka myjemy i kroimy w kostkę, tak samo mango. Wszystko wraz ziarenkami granatu wrzucamy do kaszki. W szklance mieszamy składniki sosu, polewamy nim sałatkę i dokładnie wszystko mieszamy. Podajemy od razu lub po schłodzeniu w lodówce

Kulinarne przygody Gatity
Holenderska sałatka z tuńczykiem w chrupiącej bułce 144

jabłkiem, chrupiącą kukurydzą i świeżym szczypiorkiem. Podana na świeżej sałacie z chrupiącą bułką to ciekawa propozycja na imprezową przekąskę lub pełnowartościowe śniadanie. Składniki: 6 jajek 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszka kukurydzy 1 jabłko 2 cebulki dymki 1 pęczek szczypiorku 2 łyżki ketchupu 4 łyżki majonezu sól pieprz Dodatkowo: 6 bułek kajzerek 12 listków sałaty Wykonanie: 1. Jajka

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto cheeseburger - drożdżowy wypiek nadziany mięsem mielonym i warzywami 236

samą patelnię wylać odrobinę oleju i przesmażyć mięso. Gdy zmieni kolor to przyprawić je solą oraz pieprzem, a na sam koniec dodać passatę pomidorową. Smażyć, aż do lekkiej redukcji sosu. Ogórki pokroić w kostkę. Żółty ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części (na kulki o wielkości 2/3 ilości ciasta

Ugotować
Jarska potrawka z dynią 151

minut. Po tym czasie dodajemy przyprawy oraz brokuła i gotujemy bez przykrycia przez kolejne 10 minut. Dodajemy kamut lub kaszę lub ryż, mieszamy, przekładamy na talerz. Podałam z sosem jogurtowym z awokado OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kucharzyca
Zapiekanka gyros z ryżem (bez nabiału) 342

wykładamy ugotowany ryż. Na ryżu układamy cebulę pokrojoną w piórka, a następnie paprykę i ogórki konserwowe pokrojone w kostkę. Warzywa polewamy mieszanką keczupu z majonezem. Na tak przygotowany sos wrzucamy podsmażonego kurczaka. Pół szklanki mleka owsianego mieszamy z płatkami owsianymi. Zapiekankę zalewamy mlekiem owsianym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez 35 minut

Dieta bez mleka
Gruszki w winie 143

Owoce sprawdzają się świetnie w ciastach, sałatkach, sokach, gotowane, smażone oraz pieczone. Często są bazą sosów do mięs, nadzień do naleśników czy pierogów . Gruszki w winie Mam całą gamę moich ulubionych owoców. W zależności od sezonu i od tego na co w danym momencie mam smak, różne owoce różnie wykorzystuję. Borówkami , malinami i truskawkami mogę się objadać do oporu

mecooks
Prosta surówka z kapusty pekińskiej 194

polecam Wam prostą surówkę z kapusty pekińskiej. Kilka chwil i gotowa. Surówkę najlepiej przygotować wcześniej, aby smaki się ładnie przegryzły. Taka surówka z kapusty pekińskiej najlepiej smakuje w towarzystwie sosów mięsnych. A co zrobić z resztą kapusty? Ja tu polecam Wam gołąbki z kapustą pekińską ( klik ) lub kotlety z kapustą pekińską i ryżem ( klik ) . Składniki: pół kapusty pekińskiej 1 jabłko

Słodkie okruszki
Schab z jajkiem. 228

jako danie obiadowe, ale również na zimno, na kanapki. Bardzo ładnie, będzie się prezentował na wielkanocnym stole. Podczas pieczenia, schab puści sok, nie wylewajcie go. To świetna baza, do sosu. Przyprawy możecie dodać, takie jak lubicie. Składniki: 1 kg. schabu bez kości (miałam 1,2 kg) 2-3 jajka ugotowana na twardo ( zależy jak długi jest schab) 1 ząbek czosnku

Agusiowe smakołyki
Pulpeciki gotowane w sosie koperkowym 278

ząbki czosnku 1 kromka czerstwego chleba 1 jajko sól, pieprz słodka i ostra papryka mąką 3/4 szklanki mleka 1 łyżka mąki ziemniaczanej … Czytaj dalej Pulpeciki gotowane w sosie koperkowym

czarrna od kuchni
IDEALNE, WIOSENNE ŚNIADANIE – ZAPIEKANE AWOKADO I CHRUPIĄCE TOSTY 160

oraz zwłaszcza w witaminę B12. SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) – awokado – 1 szt – jajko – 2 szt – filety śledziowe z pomidorami i szczypiorkiem w sosie śmietanowym 250 g SEKO – 1 op – pieczywo pełnoziarniste – 4 kromki – świeża sałata – pomidor – rzodkiewka – szczypiorek – pestki słonecznika – sol, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Awokado przekrawamy, wydrążamy

Ostra na Słodko
Sałata polska – sałatka ziemniaczana 140

osolonej wodzie, pamiętając aby ich nie rozgotować. Można ugotować ziemniaki w skórce i potem obrać (lepsza wersja), lub obrać przed gotowaniem. Ciepłe ziemniaki pokroić w niezbyt cienkie plastry. Zalać sosem, wymieszać. Dodać cebulę z dodatkami, wymieszać. Doprawić do smaku solą i ewentualnie octem. Podawać póki ciepła. Na zimno też jest dobra :) *W przepisie podano, iż należy użyć bardzo dobrej oliwy

królestwo garów
Pasztet z makaronu włoskiego 153

Formę do pieczenia wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Mięso wymieszać z makaronem. Przełożyć do formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40 minut. Podałam z sosem pieczarkowym. talerz

królestwo garów
Krem z zielonego groszku i brokuła 150

pora 4 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 2 ząbki czosnku 3 litry wody 2 udka z kurczaka lub korpus 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka kurkumy pieprz sól sos sojowy do smaku Do garnka wlać 3 litry wody, dodać marchewkę, pietruszkę, liść laurowy, ziele angielskie oraz udka z kurczaka. Ugotować bulion. Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, brokuły i groszek

Słodki Zakątek

Proponowane wyszukiwania