Dietetyczne pulpety w aksamitnym sosie Składniki: 400 g mielonego mięsa indyczego (najlepiej udźca) 1 łyżka musztardy sarepskiej 1 cebula 2 czerwone papryki 1 łyżka oliwy z oliwek 700 ml wrzątku szczypta oregano 1 pełna łyżka mąki kukurydzianej sól, pieprz Przygotowanie: Mięso wyrabiamy z musztardą, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy pulpety wielkości orzecha włoskiego. Cebulę i papryki siekamy, podsmażamy
R'n'G Kitchenidealna na imprezy lub od tak, gdy mamy ochotę na coś dobrego. Ja uwielbiam takie połączenia, a Wy? Jeśli lubicie dania z makaronem, to polecam Wam również makaron w sosie śmietanowym z szynką . Pyszna propozycja na obiad Składniki: 1 szklanka makaronu muszelka z kurkumą EkoMak Makarony Babuni (odmierzane przed gotowaniem) około 160-180 g wędzonego kurczaka (ilość można dostosować
Słodkie okruszkimieszamy z ksylitolem i solą, podgrzewamy w rondelku na małym ogniu. Gdy ksylitol się rozpuści zdejmujemy rondelek z ognia, odstawiamy. Dodajemy olej sezamowy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy sos ostygnie, dodajemy skórkę i sok z limonki. Bakłażana kroimy w równą, dość dużą kostkę, smażymy na oleju. Gdy kawałki bakłażana się zrumienią, przekładamy je na sito, solimy i pozostawiamy
Kucharzycaminut. Po tym czasie dołożyć pomidory z puszki pokrojone na mniejsze kawałki, koncentrat pomidorowy i całość doprawić do smaku solą i pieprzem. Dusimy kolejne 10-15 minut aż sos zgęstnieje. W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie, odcedzić. Makaron podawać z pulpetami. Smacznego
magiczna kuchnia KasiJajka sadzone z boczkiem to niepełna wersja typowego angielskiego śniadania. Z całą pewnością ten posiłek doda Wam energii na resztę dnia. Zobaczcie zatem jakich składników potrzebujcie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dużą łyżką nakładać porcje ciasta. Smażyć na małym ogniu na złoty kolor z obydwu stron. W smażeniu są bardzo łatwe. Placuszki podczas smażenia jeszcze rosną. Serwowanie – podawać z sosem klonowym, bitą śmietaną, owocami, cukrem pudrem. Tu już możecie podawać według waszych upodobań. Wykonanie w thermomix do naczynia miksującego wkruszyć drożdże, dodać 1 łyżkę cukru, 1 łyżkę mąki, połowę letniego
Kuchnia PokoleńWiększość z Was zna tylko klasyczną wersję hummusu, ale tym razem przygotujemy wersję na ostro. Jeśli wolicie jednak wersję klasyczną, to odłóżcie trochę hummusu przed dodaniem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!albo imprezę. Wystarczy ugotować jajka na twardo (zobacz post Jak ugotować jajka na twardo ) i podać je na ulubionej zieleninie. Można zrobić jeszcze krok do przodu i całość skropić sosem np tatarskim albo chrzanowym . PRZEPIS NA JAJKA NA ZIELONYM POSŁANIU Składniki na jajka na zielonym posłaniu: 4 jajka sól himalajska młode, środkowe liście kapusty pekińskiej kiełki rzodkiewki kiełki brokułu
Dorota SmakujeKażdy ząbek wyciskamy z łupinki. Dodajemy do serka. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Pastę z pieczonym czosnkiem podajemy z pieczywem, jako dip do warzyw lub sos do dań mięsnych i warzywnych. *Czosnek można upiec przy okazji z inną potrawą, np. z kurczakiem lub warzywami. Warto wiedzieć, że czosnek to samo zdrowie. Uważany jest za naturalny
My Chcemy Jeśćbiałego pieprzu 450 g mrożonego Szpinaku Hortex 40 g masła 1 mała cebula Na nadzienie Pastę z tuńczyka : 120 g tuńczyka w sosie własnym 150 g kremowego serka 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki zielonego pieprzu marynowanego 2 łyżki kaparów garść świeżego szczypiorku garść świeżej rzeżuchy 1/2 łyżeczki słodkiej wędzonej
vaniliowoczekoladowasame najlepsze smaki. Alkohol wyparowuje, a pozostaje tylko jęczmienny posmak, intensywny kolor i rozpadające się kawałki mięsa. Do tego marchewka, groszek i ziemniaki – dodatki gotowane w całym tym sosie. Do takiego gulaszu już nic więcej nie trzeba – wszystko dobre znajdziemy w środku. Składniki (na 3 porcje): 500g wołowiny – użyłam antrykotu 3 średnie ziemniaki 2 średnie marchewki
Smaczna StronaCzasami aby uzyskać spektakularny efekt nie potrzeba kilku godzin spędzonych w kuchni. Świetnym przykładem jest tutaj terrina ze śledzi z rzodkiewką, ogórkiem, szczypiorkiem, koperkiem i cebulą w pysznym sosie na bazie śmietany z dodatkami, podana z kiełkami słonecznika. Potrawę można podać jako przekąskę lub na kolację jako samodzielną potrawę. Terrinę można pokroić na malutkie kwadraty lub, tak jak u mnie
Passions hobbies liferazu odcedzić. Jeśli kapusta nie jest młoda to ją chwilę w tej wodzie potrzymać. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Odcedzoną kaustę odstawić do wystygnięcia i w tym czasie przygotować sos z oleju, cytryny, cukru, soli, majonezu,wyciśniętego przez praskę czosnku. Dokładnie wymieszać. Zetrzeć na tarce o grubych otworach marchew, cebulę i jabłko (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wymieszać dokładnie wszystkie składniki, dodać posiekaną pietruszkę
zielonacukinkaPosyp kawałki świeżymy papryczkami jalapeno, marynowanymi jalapeno lub świeżymi chilli. Dodaj też listki świeżej kolendry. Quesadillę podawaj z domowym pysznym guacamole , śmietaną 18%, możesz przygotować też ostry sos pomidorowy. Z wszystkimi dodatkami smakuje rewelacyjnie. SMACZNEGO! Artykuł Quesadilla z kurczakiem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże
nietylkopasta.plmiksujemy na drobne kawałeczki. Dodajemy resztę składników i na mniejszych obrotach miksujemy , do połączenia składników. Szparagi myjemy i smażymy na lekko natłuszczonej patelni grillowej. Odsączony makaron mieszamy z powstałym sosem. Podajemy ze szparagami, rzeżuchą i cząstkami limonki. Smacznego :) Artykuł Makaron z awokado i nerkowcami pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blog