łososia w 15 minut . Łosoś z parowaru z zieloną fasolką – składniki filet z łososia łyżeczka oregano łyżeczka ziół prowansalskich sól pieprz 200g zielonej fasolki szparagowej (może być mrożona) sos chrzanowy -> przepis znajdziecie TUTAJ Łosoś z parowaru z zieloną fasolką – składniki Łososia myjemy, osuszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano i odrobiną ziół prowansalskich. Następnie układamy(...)parowarze . Ustawiamy parowar na 15 minut. Zazwyczaj po tym czasie parowar przestawi się w tryb podtrzymania temperatury aby nasz posiłek nie był zimny. Łososia podajemy z zieloną fasolką i sosem chrzanowym – tak, tak spróbujcie go z tym sosem, jest przepyszny :) Smacznego! Post Jak przygotować zdrowego łososia w parowarze pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kromek szynka z indyka – 4 plasterki ser żółty – 4 plasterki sałata – 2 liście rzodkiewka – 2 sztuki posiekana czerwona kapusta – 2 garście chipsy solone – 1 mała paczka 20 g majonez sos żurawinowy PRZYGOTOWANIE : Chleb tostowy przygrzać w tosterze lub przypiec chwilę w piekarniku. Pierwszą kromkę wysmarować majonezem i ułożyć liść sałaty. Następnie położyć dwa plasterki sera i pokrojoną w plasterki rzodkiewkę(...)Przykryć kolejną kromką i posmarować jej wierzch sosem żurawinowym. Na sos ułożyć dwa plasterki szynki z indyka, garść posiekanej czerwonej kapusty i pół paczki chipsów solonych. Ostatnią kromkę wysmarować majonezem i zakryć nią całość. Teraz wystarczy przekroić w poprzek i skonsumować kanapkę! Smacznego
kuchniabellissima.wordpress.comprosty i szybki w przygotowaniu sposób na przygotowanie obiadu w wieprzowiną w roli głównej. Polędwica wieprzowa Grzyby suszone lub świeże Przyprawa do wieprzowiny Masło Oliwa Świeże zioła Śmietana do sosu Mięso myjemy i suszymy. Polędwicę kroimy na 3-4 kawałki, w zależności od wielkości, po tym rozbijamy je na kotlety. Możemy je następnie pokroić na mniejsze kawałki – ja tak zrobiłem(...)Podlewamy niedużą ilością wody. Pieczemy 30 do 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni pilnując. Upieczone mięso przekładamy do naczynia, w którym będziemy je podawać. Powstały po pieczeniu sos zagęszczamy śmietaną, doprawiamy do smaku i podajemy razem z mięsem. Smacznego
MarcinChefbardzo świeża równocześnie, a przy okazji pięknie się prezentująca . Spróbujcie koniecznie! :) Ogórkowe kubeczki śledziowe Potrzebujesz 1 długi zielony ogórek 2 płaty śledzia z oleju 1/2 średniej cebuli Sos 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżki śmietany 18% Do tego: 1 łyżka posiekanego koperku czarny pieprz Sposób przyrządzenia: 1. Ogórka umyj i pokrój na plastry grubości(...)prostu zrób wgłębienie na wzór miseczki lub kubeczka. 3. Śledzie pokrój w drobną kosteczkę i wypełnij nim ogórkowe kubeczki. 4. Cebulę bardzo drobno posiekaj i posyp na śledzie. Sos: 1. Wymieszaj ze sobą dokładnie składniki. Całość: 1. Kubeczki ogórkowe podawaj ze sporym kleksem musztardowego sosu, oprósz siekanym koperkiem i czarnym pieprzem. 2. Schłodź w lodówce. Smacznego! Cucumber cups with herrings
Kuchnia w Słońcu SkąpanaŚledzie schodzą u nas jak ciepłe bułeczki. Jedne się kończą a ja robię następne. Tym razem połączyłam śledzie z sosem tatarski. Sos ten jest świetnym dodatkiem do jajek oraz wędlin ale także doskonale komponuje się ze śledziami. Śledziki są pyszne od razu po przygotowaniu ale najlepsze są jak się dobrze przegryzą. składniki: 500 g filetów śledziowych solonych 2 kiszone ogórki(...)pieczarki osączyć i również drobno pokroić. Pokrojone składniki przełożyć do miski z majonezem. Dodać także posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszać. Wymoczone śledzie pokroić na małe kawałki. Dodać do sosu i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na 24 godziny aby smaki się przegryzły. Ja zawsze śledziki przechowuje w lodówce w szklanej misce lub słoju
Monia miesza i gotujetuż tuż, więc przybywam z fajną propozycją na przekąskę, która nie tylko jest bardzo miła dla oka, ale także smaczna i syta. Makaron zapiekłam z podsmażonymi pieczarkami oraz gęstym sosem serowym, dzięki czemu uzyskałam fenomenalną zapiekankę, która, gdy ostygnie, tworzy zbitą i jednocześnie wilgotną kostkę o intensywnym smaku serowo-pieczarkowym.. Można tę kostkę ozdobić dowolnymi dodatkami, na przykład: świeżymi(...)warzywami, serem, szynką, oliwkami i podać w formie koreczków. Można także postawić tuż obok sos czosnkowy, który podniesie smak całego dania, zachwycając nasze podniebienia! Polecam! Danie wcale nie jest bardzo trudne, a efekt? Naprawdę zadowala :-) Składniki (foremka około 25 x 25cm): 300 g makaronu pełnoziarnistego pióra Lubella 400 g gęstej śmietany 12 lub 18 % 300 g pieczarek ząbek czosnku
Poezja Smaków - blog kulinarnyidealna propozycja na sylwestrowe przyjęcie. Składniki: 4 tortille pszenne 8 plastrów szynki konserwowej 8 plastrów żółtego sera 1/3 opakowania mieszanki sałat 1 czerwona papryka 3-4 korniszony sos czosnkowy na bazie majonezu i jogurtu Tortille rozłożyć. Położyć na środku po dwa plasterki szynki i sera, trochę sałaty oraz pokrojone w paseczki paprykę i korniszony. Tortille zawijać w ciasny rulon(...)kroić na kawałki ok 2-3 cm grubości w poprzek lub pod skosem. Ułożyć na półmisku. Podawać z sosem w osobnej miseczce. Każdy placuszek polać sosem przed bezpośrednim spożyciem
Czerwień i błękitoliwa z oliwek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Na rozgrzanej oliwie lekko podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy pomidory, posiekaną bazylię. Lekko redukujemy sos. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Bakłażana kroimy na 4-5 mm plastry (wzdłuż), smarujemy oliwą, grillujemy z obu stron. Mozzarellę kroimy na plastry. W naczyniu żaroodpornym warstwowo układamy(...)sos, bakłażany, mozzarella, ostatnią warstwą ma być sos. Posypujemy startym parmezanem, zapiekamy 30 min w 200°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para
R'n'G KitchenDorzucić cebulę, oprószyć solą. Gdy będzie szklista dodać cukier, zamieszać. Wlać przecier, wodę i ocet. Dodać przyprawy i owoce. Dusić razem ok. 5-7 minut lub nieco dłużej aż sos będzie odpowiednio gęsty. Doprawić do smaku (uważajcie na sól - dojdą jeszcze słone śledzie). Odstawić do wystudzenia. Gdy sos przestygnie można wyjąć liście i przyprawy w ziarnach. Śledzie pokroić w dzwonka(...)Delikatnie wymieszać z zimnym sosem. Odstawić do lodówki na 2-3 dni, żeby smaki się przegryzły. Smacznego
Pełny talerzjuż miałam dziś trochę dość ciężkich świątecznych dań, więc postanowiłam zrobić jakąś zupkę, koniecznie rozgrzewającą i warzywną. Miałam jeszcze dynię, znalazłam batata, dodałam trochę suszonych pomidorów i ostrego sosu i zrobiłam zupę krem, a do niej fantastyczne chrupiące krakersy z quinoy i modrego jarmużu. Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 5 liści jarmużu 1szklanka mąki z czerwonej soczewicy(...)łyżeczki inuliny 2 łyżki oliwy z oliwek około pół szklanki wody 500 gram obranej dyni 1 batat 5 suszonych pomigorów 1 cebula 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka sosu aji charapita rojo (można zastąpić innym np. piri-piri, lub tabasco) mielona kozieradka pieprz sól Wykonanie: Jarmuż obieramy z łodyg i siekamy w rozdrabniaczu, wrzucamy go do miski razem
Quinoa Raz!buraków z serem pleśniowym Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Sałatka z fasolką szparagową Sałatka z zielonym kuskus i mozzarellą Sałatka z pieczonych buraków z fetą Młode ziemniaki w sosie jogurtowo-czosnkowym Jesienna sałatka warzywna Sałatka ziemniaczana z fasolką Salatka z fasolki szparagowej w miodowo-musztardowym sosie Sałatka z bazyliowym bulgurem i mozzarellą Sałatka z mango i kurczakiem Tortilla española(...)rozgrzanym tłuszczu. Odstawiamy do wystygnięcia. W szklance mieszamy curry, majonez, jogurt, sok z cytryny, sól i pieprz. Ananasa kroimy w kostkę, seler w plasterki, kurczaka w podłużne paski. Dodajemy sos, wszystko mieszamy i posypujemy granatem
Kulinarne przygody Gatityoleju kokosowym. Takie szybkie pieczarki są doskonałe na każdą uroczystość. Polecam przygotować je w większej ilości na zbliżającego się Sylwestra. Panierowane pieczarki podaję zawsze w towarzystwie mojego ulubionego sosu czosnkowego i ketchupu. Składniki: (na około 15 małych pieczarek) 15 małych pieczarek 1 jajko sól i pieprz do smaku około 3 czubate łyżki oleju kokosowego (u mnie Woj-len) * bułka tarta(...)obtoczenia do podania: sos czosnkowy i ketchup Kielecki łagodny (u mnie WSP Społem) , zielona pietruszka *pieczarki smażę na malutkiej patelni Przygotowanie: W miseczce roztrzepujemy jajko, doprawiamy je dobrze solą i pieprzem. Do głębokiego talerza wsypujemy bułkę tartą. Pieczarki obieramy (same kapelusze bez ogonków). Następnie maczamy dokładnie w jajku, a potem w bułce. Smażymy na małym ogniu na oleju kokosowym
Słodkie okruszkikroimy w plasterki. Układamy je na półmisku i posypujemy rukolą . Na rukoli układamy pokrojoną w kostkę fetę i zwinięta w małe ruloniku szybkę parmeńską. Z musztardy, miodu, oliwy robimy sos. Doprawiamy go do smaku solą, pieprzem, oregano i ziołami prowansalskimi. Carpaccio z buraków polewamy tak przygotowanym sosem. Ziarenka słonecznika prażymy i posypujemy nimi carpaccio. Smacznego! Post Carpaccio z buraków
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przykład dzięki temu zachowamy piękny kształt i marynujemy Marynujemy w oliwie truflowej,soli i pieprzu i pozostawiamy mięso najlepiej na cała noc w lodówce. ALBO KILKA GODZIN Sos: Do rondelka dodajemy bulion ,jagody z drzewa jałowca ,ocet balsamiczny,czosnek miód odrobinę soli i pieprzu . Gotujemy około 15 minut często mieszając , Następnie blendujemy i pozostawiamy . Mięso wkładamy(...)minut Od czasu do czasu podlewamy nasze mięso tłuszczem na którym się piecze . Gdy mięso jest gotowe , odkładamy na drewnianą deskę po to by odpoczęło. ( 5 min.) Wracamy do sosu , pobieramy kilka łyżek smalcu na którym piekliśmy mięso rozgrzewamy patelnię i łączymy razem z sosem. Redukujemy przez chwilę i podajemy oddzielnie jako dodatek do wspaniałego królewskiego mięsa . Smacznego
Viola cooks with passionwędzony 25 dag, kiełbasa śląska 5 sztuk, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 5 sztuk, cząber 1 łyżka, majeranek 1 łyżka, kucharek 1,5 łyżki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, sos pomidorowy 500 ml/karton, cukier 2 łyżki fasolę jaś zalać wodą i zostawić na noc do moczenia, wodę wylać, wsypać do szybkowara, dodać liście laurowe i ziele angielskie, wlać wodę(...)pokroić w kostkę i w garnku zrumienić, dodać kiełbasę śląską bez flaka pokrojoną w kostkę i podsmażyć, dodać pokrojone cebule i z praski wyciśnięty czosnek wlać z kartonika ostry sos pomidorowy, wsypać paprykę mieloną do sosu dodać fasolę z wodą po gotowaniu, dodać przyprawy pozostałe i gotować z 15 minut na średnim ogniu, podawać do pieczywa lub ziemniaków - taka fasola
W Mojej Kuchni Lubię