sos z pieczarek - 2500 przepisów (strona:88/167)

Chow mein z owocami morza i łososiem 153

Składniki makaron Chow Mein 1/2 paczki papryka czerwona 1 szt bakłażan 1/2 szt pieczarki 4-5 szt filet z łososia 200 g krewetki 150 g kalmary 100 g sos rybny sos … Czytaj dalej Chow mein z owocami morza i łososiem

czarrna od kuchni
Sałatka z kolorowym ryżem 304

twardo. Przelewamy zimną wodą, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy przestudzony i odcedzony ryż, posiekanego selera, pokrojoną w kostkę paprykę oraz pieczarki oraz pokrojoną w cieniutkie, drobne paseczki szynkę konserwową. Z majonezu, ketchupu oraz jogurtu przygotowujemy sos, dodajemy do sałatki, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego

Kuchnia w czekoladzie
Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką 3334

plastrach mięsa tzw. kieszonki, które nadziewam różnymi dodatkami. Ale zawsze karkówka przykryta jest „pierzynką” z plastrów sera i mieszanki sosu z majonezu i ketchupu. Tym razem karkówka ma kieszonki, do której włożone zostały pokrojone pieczarki i cebula. Tak zapiekana karkówka jest idealna na wszelkie imprezy, gdy goście przychodzą na określoną godzinę. Produkty do dania można przygotować sobie wcześniej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
27 pomysłów na makaron 889

Świderki w pomidorach z brokułami, czarnymi oliwkami i rukolą Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Ziołowe spaghetti z zieloną fasolką szparagową

Moja smaczna kuchnia
Obiad w pół godziny 160

czynność aż całe ćiasto znajdzie się w wodzie. Zamieszam i gotuję aż wypłyną . tak wyglądają po wyjęciu z wody Skladniki na sos 1 filet z kurczaka 1 papryka ( tu jest zielona) 1 duza cebula 10 małych pieczarek ( można więcej,lub mniej) oliwa do smażenia sół pieprz do smaku 1/2 łyzeczki bazylii ( może być inne zioło nieraz daje majeranek) Wykonanie Warzywa

Eli Gotowanie
Roladki schabowe w sosie pieczarkowo koperkowym. 262

podsmażyć je na łyżce masła z odrobiną soli i pieprzu. Mięso wyjąć z naczynia, w którym jest duszone. Do bulionu dodać pieczarki i serki topione. Od czasu do czasu mieszać, do całkowitego roztopienia się serka. Jeżeli sos jest zbyt rzadki można dodać więcej serków lub zrobić zawiesinę z mąki i wody ( ja zrobiłam zawiesinę). Ja w tym momencie wyjmuję wykałaczki

W kuchni u Moniki
Kurczak sosie grzybowym 121

aluminiową. Na tym samym maśle (jeśli nie przypaliło się nam) smażyć chwilę bez rumienienia drobno posiekaną szalotkę. Dodać czosnek drobno pokrojony i pieczarki pokrojone w plasterki. Podsmażyć do odparowania wody. Zalać śmietaną i smażyć aż otrzymamy gęsty sos. Doprawić solą , pieprzem oraz dodać posiekany koperek. Mięso kroimy na plastry i polewamy gorącym sosem. Smacznego

O kuchni z uczuciem
Naukowo o jajach. Jajka faszerowane 150

połączyć wszystko, doprawić i nałożyć do jajek. 6. Żółtka, serek kanapkowy, kindziuk, drobno pokrojona gruszka, szczypiorek – metoda postępowania jak wyżej. 7. Żółtka, pieczarki podsmażone wcześniej, szczypiorek, ser żółty i drobno pokrojony ananas. Jajka fajnie jest ułożyć na sosie z jogurtu, majonezu i koperku, a wkoło poukładać roszponkę, rukolę lub miks sałat. Kombinujcie z połączeniami, bo może się okazać, że najbardziej

ladykitchen
Grzyby 177

borowikami Makaron z kurkami Marynowane kurki Marynowane opieńki Pierogi z kapustą i grzybami Placki z kurkami ze śmietaną Placki ziemniaczane z sosem grzybowym Pyzy z kurkami Rolada z grzybami i kurczakiem Sakiewki z kurkami Tagliatelle z pieczarkami

Aga w kuchni
Polak Węgier dwa bratanki... 252

czym oddzieliłam łuski i dodałam do zupy. Na koniec dodałam 2 łyżki koncentratu pomidorowego, doprawiłam do smaku.  Podobnie można przygotować sos gulaszowy do placków po węgiersku. Może jedynie zamiast grochu dodać pokrojoną paprykę i/ lub pieczarki.  * W Polsce gulyás błędnie zwana jest gulaszem, a to nic innego jak zupa gulaszowa. Tradycyjny gulasz zwany jest pőrkőlt

bastalena
Quiche warzywne 246

schładzamy. Wylepiamy okrągłą formę do tart. Po-nakłuwać ciasto widelcem, podpiekamy 10 minut.  Wierzch: papryka czerwona cebula dymka 300 g pieczarek mozzarella chili zielone kawałeczek pora Wszystkie składniki (oprócz sera) wykładamy na podpieczony spód, zalewamy sosem przygotowanym z 250 ml śmietanki (30%) i roztrzepanych dwóch jajek, doprawionego solą i pieprzem. Pieczemy kolejne 35 minut. Na 2 minuty przed końcem

SMYKWKUCHNI
Filet z kurczaka nadziewany pieczarkami, suszonymi pomidorami, kaparami i cebulą. 177

Pyszny, soczysty kurczak z aromatycznym, intensywnym w smaku nadzieniem, z dodatkiem sosu spod pieczeni, podany z garścią sałaty skąpanej w ulubionym dressingu.... Obłędny!!! Polecam! Składniki na kurczaka nadziewanego pieczarkami, suszonymi pomidorami, kaparami i cebulą  na 2 porcje 2 pojedyncze filety z kurczaka 5 pieczarek 5 suszonych pomidorów 2 łyżki kaparów 1 mała cebula oliwa sól pieprz 1 płaska łyżeczka(...)świeżego tymianku około 200 ml śmietanki 18% do gotowania kilka liści sałaty dowolny dressing do sałaty      Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na oliwie. Pieczarki czyścimy, kroimy w kostkę i dodajemy do zeszklonej cebulki, nadal smażymy około 4-5 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojone w dość grubą kostkę pomidory, kapary, tymianek i smażymy jeszcze

Rozpustne gotowanie
Pyszny Sos Wiosenny do Jajek i Mięs 160

drobno siekam – jeżeli nie mamy własnych z wypraw do lasu to możemy kupić marynowane na przykład pieczarki. Umytą i osuszoną zieleninę drobno siekam. Teraz do miseczki przekładam majonez, śmietanę, jogurt naturalny doprawiam solą (2 szczypty ) , pieprzem i dokładnie mieszam . Następnie dodaję pozostałe składniki sosu wiosennego i dokładnie mieszam . Sos wiosenny jest gotowy. Tak przygotowany sos wiosenny najlepiej podawać od razu

Uwaga Babcia Gotuje
SAŁATKA Z BROKUŁÓW 167

Sałatka   Kilkanaście różyczek  brokułu 4 jajka  4 Pieczarki  Kilkanaście pomidorów koktajlowych     Ser mozzarella 1 kulka Słonecznik łuskany Kostka rosołowa grzybowa Oliwa z oliwek Sól Pieprz czarny Zioła prowansalskie  (ilość składników zależy od półmiska na którym będziemy wydawać sałatkę, Mój nie był duży) Sos czosnkowy Jogurt grecki (może być jogurt naturalny) 2 ząbki czosnku(...)podlewam wodą i odrobiną oliwy z oliwek. Do pieczarek dodaje trochę kostki rosołowej grzybowej (trzeba uważać, aby nie przesolić), szczyptę pieprzu czarnego i zioła prowansalskie (można dodać inne zioła). Pieczarki duszę aż będą miękkie.         Różyczki brokuła gotuję w osolonej wodzie ok. 5min. (nie mogą być rozgotowane). Pomidory koktajlowe myję i kroję na połówki. Ugotowane

Zdrowo i kolorowo
Bakłażany z grzybowo-imbirowym kuskusem i sosem pomidorowym 162

płaska łyżeczka oregano Tabasco lub chili do smaku sól 2 łyżeczki suszonych warzyw w proszku Sos pomidorowy: 3 duże pomidory 4 pomidory suszone (w oliwie) 1 łyżka oliwy sól 1 łyżeczka syropu klonowego Tabasco Opcjonalnie do podania: pomidorki koktajlowe, podsmażone plastry pieczarek, świeże listki oregano, uprażone ziarna słonecznika Wszystkie bakłażany umyj, osusz, przekrój wzdłuż na połówki, a z każdej(...)farszem i układaj w naczyniu żaroodpornym. Gotowe połówki możesz ozdobić plastrami pieczarek, połówkami pomidorków i ziarnami słonecznika. Na koniec do naczynia wlej gorącą wodę z rozpuszczonymi w niej suszonymi warzywami – powinna sięgać na wysokość 1cm. Przykryj folią aluminiową i wstaw do piekarnika na 30 minut.  Aby przygotować sos, wszystkie pomidory ponacinaj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój

Roślinna - blog wegański
Meksykańska uczta czyli Fajitas na kilka sposobów 281

osoby: 2 piersi z kurczaka   2 łyżki oliwy 1/2 limonki około 10-12 pieczarek 1 papryka (najlepiej ½ czerwonej i ½ żłótej lub zielonej) 1 pomidor ½ zielonej części z cebulki dymki 1/3 sałaty lodowej około 6 tortilli przyprawa do kuchni meksykańskiej 3 łyżki sezamu 2 łyżki sosu sojowego ciemnego 1/3 łyżeczki ostrej papryki ½ łyżeczki słodkiej papryki pieprz 1 ząbek czosnku przeciśnięty(...)limonki, czosnkiem, sosem sojowym, pieprzem i obtaczamy w ziarnach sezamu.  Mięso wkładamy do lodówki i marynujemy około pół godziny. Oliwę rozgrzewamy na patelni i smażymy kurczaka w dwóch partiach.  Papryki myjemy, kroimy w podłużne paseczki. Smażymy przez około 5 minut. Możemy smażyć na patelni pozostałej po smażeniu kurczaka, wtedy warzywa przejdą również aromatem przypraw. Pieczarki obieramy, kroimy

Mania Gotowania
Kieszonki schabowe w sosie pomidorowym 224

przez praskę. Topimy masło i podsmażamy przez chwilę cebulę, następnie dodajemy pieczarki i smażymy na wolnym ogniu przez kilka minut. Przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną drobno pietruszkę, przyprawy i pokrojoną lub startą mozzarellę2. Farsz paprykowy: Paprykę kroimy w drobną kostkę, dodajemy bazylię i startą lub pokrojoną mozzarellę3. Przygotowanie sosu: Pomidory zalewamy wrzącą wodą i obieramy ze skórki, kroimy i przekładamy

Czerwona Porzeczka
Sos tatarski wg Aleex 162

składniki, Dario zajrzał do kuchni i stwierdził: -O, będzie sałatka. Nie wyprowadzałam go z błędu, ale nie przygotowywałam sałatki. Zrobiłam sos tatarski, który podałam z jajkami na twardo. Był pyszny. Smakował wszystkim. Polecam. Składniki: • 4 ogórki konserwowe • 6 marynowanych pieczarek • 2 jajka ugotowane • majonez • 1 łyżka chrzanu • 2 łyżeczki jogurtu • sól • pieprz • sok z cytryny (opcjonalnie) Sposób przygotowania: 1. Ugotowane(...)łyżką majonezu na jednolitą masę. 4. Połączyć razem wszystkie składniki. 5. Dodać do żółtek z majonezem chrzan, resztę majonezu i jogurt. Ma być go tyle, aby połączyć składniki sosu. 6. Sos doprawić solą, pieprzem, ewentualnie odrobiną soku z cytryny. 7. Na koniec jeszcze raz wszystko razem wymieszać. 8. Podawać z jajkami na twardo lub z wędliną. 9. Przechowywać w lodówce

W mojej kuchni
Tagliatelle w sosie czosnkowo-kalafiorowym 217

pieczarki lub inne warzywa Przygotowanie:     Główki kalafiora gotujemy do względnej miękkości. Po ugotowaniu odsączamy i odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie na patelni chwilę podsmażamy poszatkowany czosnek, dopóki nie zmięknie. Do blendera wrzucamy kalafior, wlewamy mleko, wsypujemy przyprawy: czosnek, pieprz i sól oraz dodajemy mniej więcej połowę podsmażonego czosnku. Całość miksujemy, aż uzyskamy gęsty, płynny sos. Przygotowujemy(...)podaną na opakowaniu. Do garnka wlewamy pożądaną przez nas ilość przyrządzonego sosu, delikatnie go podgrzewamy. Gdy zacznie się gotować, wrzucamy do niego odcedzony makaron oraz pozostały czosnek i mieszamy, wciąż trzymając całość na niewielkim ogniu, do czasu, aż dokładnie połączymy ze sobą składniki. Jeśli decydujemy się na pieczarki, naturalnie obieramy je i podsmażamy dużo wcześniej, a teraz, na etapie mieszania

Weganizm infantylny
Potrawka z indyka, pyszna 286

Już nie wiem jak mam pisać, znowu pycha ??? Nic innego nie mogę powiedzieć, ponieważ to jest naprawdę dobre. Przygotowanie niezwykle proste, a smak super. Piersi indycze

Kuchnia Pokoleń
Gulasz pieczony. Pieczone mięso a'la gulasz z piekarnika. 171

obiadów dla trzech osób. W pierwszy dzień podałam upieczone mięso z pieczywem, na drugi dzień do mięsa dorobiłam sosu i zjedliśmy w towarzystwie kaszy gryczanej. Polecam :) Składniki - 0.70 dkg łopatki wieprzowej - 0.40 dkg boczku wędzonego-parzonego - 0.40 dkg pieczarek - 2 kolorowe papryki - 2 cebule - sól, pieprz, czosnek mielony, papryka słodka mielona, kminek mielony, majeranek,  - kilka łyżek keczupu - olej Wykonanie

Kuchnia z widokiem na ogród
placuszki "gołąbkowe" 169

dodałam do nich ryż, ale można go zamienić na kaszę lub użyć pół na pół. Podałam z sosem pomidorowym.  Składniki: 500 g mięsa z rosołu obranego z kości (miałam akurat kurczaka, indyka i królika) 3/4 szklanki ryżu kawałek białej kapusty kilka pieczarek 300 g mięsa mielonego 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 2 jajka sól pieprz słodka i ostra papryka(...)tłuszcz do smażenia Mięso z rosołu drobno pokroić. Pieczarki także pokroić. Czosnek i cebule posiekać. Ryż ugotować, kapustę posiekać i osobno ugotować i odcedzić. Wszystkie te składniki razem  wymieszać,dodać mięso mielone, wbić jajka, doprawić przyprawami. Formować placuszki wielkości kotletów mielonych i smażyć z obu stron na złoto. Podawać z sosem pomidorowym i surówką

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Fondue – kolacja na wieczór we dwoje 181

ziołach – u mnie jest to tymianek. NIE SOLIMY. Warzywa które nadają się do smażenia – np. paprykę, pieczarki, marchewkę kroimy w podobnej wielkości cząstki i układamy na półmisku. Przyprawiamy sałatę i inne warzywa, które chcemy jeść na surowo. Przygotowujemy sosy. Może być np. czosnkowy ( przepis znajdziecie tutaj ). A może Ranch ? Ketchup? Słodko-ostry sos chilli

Patchwork
Pulpety z pieczonymi ziemniakami 197

razem. Formujemy male kulki I obtaczamy je w bulce tartej.W garnku rozpuszczamy 1-2 kostki rosolowe. Dodajemy pulpety I pieczarki , plus 3-4 serki topione. Gotujemy ok 5-10 min.Na koniec mozna do smaku dodac ser starty , musztarde ( doprawiamy sos wedlug swojego smaku   )Posypujemy zielona pietruszka. Salatka : I obiad gotowy Smacznego

Smaki Edyty
Pizza na spodzie z kalafiora - wegetariańska i bezglutenowa 309

kalafior (waga około 0,8 kg) 100 g startego sera żółtego 1 duże jajko sól, pieprz zioła prowansalskie sos 1 duży pomidor 1 ząbek czosnku odrobina oleju sól, pieprz zioła prowansalskie nadzienie 1 mała cukinia 1 pomidor kilka sztuk pieczarek 1/2 czerwonej cebuli kilka małych kulek mozzarelli CIASTO Kalafiora umyć, pokroić na małe różyczki. Za pomocą blendera zmiksować surowy kalafior(...)Następnie wyłożyć ciasto formułując, np. okrąg (warstwa kalafiorowa nie może być zbyt gruba!).  Spód ciasta piec 30-35 minut w 195°C (ciasto powinno się zarumienić).  SOS POMIDOROWY W międzyczasie 1 dużego pomidora pokroić. Na patelnię wylać odrobinę oleju i przesmażyć pokrojony ząbek czosnku. Na sam koniec dodać pokrojonego pomidora. Smażyć tak długo, aż pomidor się rozpadnie

Ugotować

Proponowane wyszukiwania