sos z pieczarek - 2500 przepisów (strona:85/167)

8 przepisów (pomysłów) na obiad. 225

przepisów (pomysłów) na obiad. Mam nadzieję, że każdy znajdzie coś dla siebie. Domowy gyros. Wegetariańskie leczo z cukinią. Razowe świderki z pieczarkami i ajvarem. Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej. Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Naleśniki. Makaron z pieczarkowym sosem light na bazie mleczka kokosowego. Pierś z kurczaka pieczona w piekarniku w ziołowo-cytrynowej marynacie

Słodkie okruszki
PLACKI ZIEMNIACZANE 103

odkładać na papierowy ręcznik. Potem na talerz. Ps. Można do ciasta dodać łyżkę śmietany, placki będą bardziej puszyste. Można dodać pokrojoną cebulę, pieczarki, majeranek, natkę pietruszki, starte jabłko. Ps 1. Podajemy je z cukrem pudrem lub sosem grzybowym Smacznego Artykuł PLACKI ZIEMNIACZANE pochodzi z serwisu Gotowanie

Gotowanie-uk
Cappelletti z pieczarkami, jarmużem i oregano 155

najważniejsze ma inny kształt, moja wersja pysznego makaronu z Modeny. Pod naszym dachem pierożki zasmakowały z barszczem i maślanym sosem z oregano. Ciasto: - 20 dag mąki pszennej - 2 jaja - szczypta soli  Farsz; - 3 pieczarki - 2 garści jarmużu - 1 ząbek czosnku - gałązka rozmarynu - kromka chleba - sól - pieprz  - olej Średnica wykrawanych kółeczek to 5 cm, z tej ilości wychodzi

Apetyczna babeczka
drożdżowe sakiewki z pieczarkami 121

Wszelkiego rodzaju wytrawne drożdżowe wypieki goszczą na moim stole bardzo często. Najczęściej podaję je na przyjęciach, koniecznie w towarzystwie czosnkowego sosu. Uwielbiam je na ciepło ale na zimno też są bardzo smaczne. Te z pieczarkami bardzo smakowały moim gościom.  Składniki: na ciasto: 300 g mąki 15 g drożdży  1/2 szklanki mleka 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kurczak duszony na pieczarkach 141

Kolejny sprawdzony "babciny" przepis. Mięso rozpływa się w ustach ,sos jest wyborny. Czegóż więcej oczekiwać? Składniki 1 kg podudzi z kurczaka 400 g pieczarek 1 cebula 60 g masła 250 g śmietany 18% 20 g mąki natka pietruszki mielona papryka sól Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 W rondlu rozpuszczamy masło ,dodajemy posiekaną cebulę ,smażymy ,cały czas

R'n'G Kitchen
Filety z kurczaka w sosie winogronowym 154

może to danie z filetów kurczaka. Co istotne, kurczak nie jest suchy, jak to się często zdarza gdy smażymy filety bez jakiegokolwiek sosu. Polecam i zapraszam po przepis. Składniki: 3 filety z piersi kurczaka  250 g pieczarek 1 mała czerwona cebula 100 g śmietany kremówki 100 g bulionu drobiowego 1 łyżka masła 2 gałązki świeżego tymianku sól

Gosia gotuje
Kiełbasa biała z pieczarkami 174

Cebulę kroimy w półplasterki a pieczarki w plasterki.   Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę.   Dodajemy pokrojone pieczarki a kiedy pojawi się sosik przyprawiamy solą, pieprzemi przyprawą warzywną.Smażymy do zredukowania sosu.   Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego.Na wierzch, lekko wciskając układamy nasze kiełbaski.   Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury

Maminek kulinarny
Gulasz z kaszą gryczaną 173

kroimy w kostkę. Obtaczamy w mące i podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę i dusimy pod przykryciem. Dodajemy pieczarki,ogórki, paprykę i grzybki suszone. Podlewamy mięso gorącą wodą, tak by powstał nam sos. Dusimy ok. 40 minut. Na koniec przyprawiamy. Podajemy z kaszą

Aga w kuchni
Strogonow 250

sól. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Mąkę rozprowadzamy z pozostałą wodą, mieszając mięso wlewamy wodę z mąką, dodajemy pieczarki z cebulą i papryką, doprowadzamy do wrzenia i zestawiamy z ognia. Około szklanki sosu stopniowo wlewamy do roztrzepanej śmietany, dokładnie mieszamy, wlewamy do mięsa  i podgrzewamy na małym ogniu przez 2-3 minuty. Przekładamy do wazy

Salonik smaków
Co do gara? Może carbonara! 169

cienki, okrągły placek (w tym momencie można nastawić piekarnik na 200st.).  Przed nałożeniem farszu spód skropiłam oliwą i posmarowałam startym czosnkiem.Przygotowany sos beszamelowy w połowie rozsmarowałam na spodzie.Następnie ułożyłam plastry żółtego sera, salami, podsmażone pieczarki, cebulę i pomidory.Wierzch polałam resztą beszamelu i zapiekłam w 200st. przez 15min

bastalena
"Łatwiej powietrze, dzielić na dwa" 211

ułożyłam na kołach z ciasta. Następnie każdy oplotłam paseczkiem, dobrze sklejając ze spodem. Całość ponownie wstawiłam do piekarnika, na 30-40min. Pieczarki pokroiłam, podsmażyłam z dodatkiem pieprzu. Umieściłam je w "kotletowych" dziurkach. Przygotowałam także szybki sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżeczki śmietany odrobina czosnku drobno posiekany szczypiorek Składniki sosu wymieszałam. Polałam nim gotowe kotlety. Podpatrzone, z moimi zmianami

bastalena
Pulpety z pietruszką w sosie slodko-kwaśnym 222

ryżowego lub winnego8 łyżek cukru brązowego8 łyżek ketchup4 łyżki sosu sojowego jasnegoWykonanie:Wszystkie składniki mieszamy I zagotowujemy w garnku- około 3 min. Sos gotowy. Można doprawić do smaku czosnkiem.  Ryż zasmażany:Gotujemy szklankę ryżu. Składniki:3 pieczarki - pokrojone w talarki3 marchewki pokrojone w słupki6 liści z kapusty pekińskiej2-3 łyżki olejuNa rozgrzanym oleju smażymy marchewkę I pieczarki- około

Smaki Edyty
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 188

wyjątkową okazję (klikać w nazwę przepisu).  Sałatka ze szpinaku z gruszką.   Łosoś w cieście z twarożkiem.  Roladki wieprzowe w sosie serowym. Zapiekany makaron "4 sery" Camembert z pieca. Camembert panierowany. Pakieciki ze szpinakiem, pieczarkami i fetą. Risotto z szafranem na cydrze. Polędwica a'la Wellington. Maślany łosoś z kaparami. Pikantny krem z papryki. Krem z dyni. Kotleciki

W kuchni Karmel-itki
Kominki francuskie ;) 184

jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.Upieczoną pierś kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli i pieczarek. W garnku roztapiamy masło, dodajemy mąkę, smażymy, dolewamy mleko. Ciągle mieszając, czekamy aż sos zgęstnieje.Tak przygotowany sos przelewamy do pozostałych składników farszu i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi.Farsz przekładamy do upieczonych kominków

Czerwona Porzeczka
Wędlina drobiowa (z kurczaka) 156

Wędlina z serii "wiem co jem". Składniki 800 g filetów z kurczaka 150 g pieczarek pęczek natki pietruszki papryczka pepperoni pełna łyżka soli łyżeczka ziela angielskiego łyżeczka estragonu łyżeczka tymianku łyżeczka bazylii łyżeczka oregano łyżka sosu sojowego 2 jajka łyżka żelatyny łyżeczka czarnego pieprzu Przygotowanie Filety z kurczaka płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Papryczkę płuczemy i wybieramy pestki. Filety ,papryczkę

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania