sos z bobu - 349 przepisów (strona:15/24)

Sałatka z wołowiną, bobem, kolendrą i rukwią wodną 232

Od jakiegoś czasu mamy ziołowy ogródek na balkonie (to temat na inny wpis, który pojawi się na pewno na naszym fanpage, możliwe, że też na blogu

slodkokwasnapl
Sałatka z quinoą, czarnym czosnkiem i kiszoną rzodkiewką 211

konsystencji, jest miękki i słodkawy, trochę jak suszona śliwka połączona z sosem sojowym ;) tak bym to subiektywnie określiła. Możecie się zatem spodziewać kolejnych przepisów z tym wynalazkiem.  Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy pół główki dowolnej sałaty 10 - 12 pomidorków koktajlowych 2/3 szklanki gotowanego obranego bobu 8 kiszonych rzodkiewek 5 ząbków czarnego czosnku 3 łyżki soku z cytryny

Quinoa Raz!
Sałatka z makaronem i rukolą 241

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Bób gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Ser ścieramy na tarce, słonecznik prażymy na suchej patelni. Rukolę rwiemy na mniejsze kawałki, ewentualnie pozbawiamy łodyżek. Kiedy wszystkie składniki będą zimne, łączymy je ze sobą, polewamy sosem z oliwy i octu, przyprawiamy i mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Purée ziemniaczane 183

duszonych warzyw. Jego kremowa konsystencja doskonale pasuje do mięs duszonych w sosie czy pieczeni. Dobrze zrobione puree ziemniaczane to nie są zwykłe tłuczone ziemniaki. Purée najczęściej robi się z ziemniaków, ale inne warzywa też doskonale się do tego nadają. Można zrobić puree z marchewki , selera, bobu czy kalafiora albo dodać trochę jakiegoś warzywa do ziemniaków dla zmiany smaku i koloru

Smaczna Pyza
Wegańskie KLUSKI ŚLĄSKIE Z SOSEM 164

Dzisiaj na obiad miała być fasolka szparagowa w roli głównej. Co do tego? Oczywiście ziemniaczki z koperkiem. Żeby było kolorowo - marchewka. Oraz bób proszący się już o zjedzenie. Fajnie, trzeba wszystko umyć, włożyć do garnków i gotuje się samo. A tu Dziecię wyskakuje z hasłem: "A ja bym chciała kluuuskiiiii!". Hm, pomyślała Matka, kluski do fasolki? Przecież miały być ziemniaczki(...)zmniejszyć ogień i gotować kilka minutek (uważać, żeby się nie rozgotowały, co dzisiaj prawie udało mi się zrobić biegając między kuchnią a dzieciakami). Ok, kluski mamy ale co z sosem?? To był jeden z moich dylematów NA POCZĄTKU. Jak się okazało, wszystko jest takie proste... :) Oto nasz sos do klusek, ulubiony przez moje Dziecię (a to coś znaczy, wierzcie

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Sałatka z bobu i kaparów 227

limonki gałka muszkatołowa sól biały pieprz pistacje Wykonanie: Bób ugotować w posolonej i lekko posłodzonej wodzie 10-15 minut, a następnie przelać zimną wodą. Dokładnie odsączyć i obrać ze skórki. Wsypać do miski  i połączyć z pokrojonymi jajkami ,pistacjami i odsączonymi kaparami. Przygotować sos: jogurt wymieszać z majonezem i rozgniecionymi ząbkami czosnku, doprawić solą, białym pieprzem, sokiem

Anioły w kuchni
Sałatka z groszku i zielonej fasolki z parmezanem 170

Składniki: 150 g zielonej fasolki 150 g fasolki Mamut (lub groszku cukrowego, bobu, fasolki szparagowej) 200 g groszku (waga przed łuskaniem, jeżeli chcecie użyć groszku mrożonego, weźcie ze 100 g) 1 czerwona cebula, pokrojona w drobną kostkę 80-100 g parmezanu, startego na wiórki obieraczką do warzyw sos: ząbek czosnku, 3 łyżki octu z białego wina, 6 łyżek oliwy, sól

Chilli Czosnek i Oliwa
Wiosenne farfalle 139

dymką. Groszek i bób zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Bób obrać ze skórki i wraz groszkiem dodać do szparagów. Do warzyw dodać serek Philadelphia i śmietanę, doprawić solą, pieprzem i bazylią, dokładnie wymieszać, aby ser się rozpuścił. Dodać makaron i wymieszać, aby połączył się z sosem i warzywami. Natychmiast podawać. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Kopytka dyniowe z bakaliami- na słodko 188

deserową i podać np. z bakaliami, polać syropem czekoladowym lub kremowym sosem waniliowym, oprószyć aromatycznymi przyprawami typu cynamon czy gałka muszkatołowa. Do dzisiejszego, słodkiego wydania wykorzystałam  kopytka dyniowe , które zostały podsmażone na klarowanym maśle i polane miodowo-orzechowym dressingiem (podobnym jak w  sałatce ze szparagami i bobem ). Jeżeli więc został Wam nadmiar kopytek (czy to dyniowych , marchewkowych

Kraina Miodem Płynąca
66. Pesto z bobu i bazylii 213

Pesto jest świetnym sosem nie tylko do zjedzenia z makaronem, ale również do różnego typu mięs, ryb, do zjedzenia na kanapce, czy jako bruschetta, a nawet jako dodatek do pizzy. Jego sposób spożycia może być ograniczony jedynie przez naszą wyobraźnię :). W dodatku pesto możemy nazwać pastą zdrowia! Zielone liście czy warzywa (groch, bób itp.) są obfite w błonnik, karoteny, nienasycone

Be Fit Be Strong
Falafel z sosem ogórkowym z chrzanem i grillowanym kurczakiem z czosnkiem niedźwiedzim 199

Ciecierzyca. Tak naprawdę odkryłem ją niedawno i od razu się zakochałem w tym smaku i teksturze.Dziś z jej wykorzystaniem coś z kuchni arabskiej w naszym

BaRepas
76 przepisów na jesienne obiady 160

brokułami i ricottą Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami  Kasza pęczak z pieczonym kurczakiem i warzywami Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Kluseczki z semoliny z sosem Knedle ze śliwkami Makaron orzo z liśćmi szpinaku i serem feta Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami Makaron ze szpinakiem,czosnkiem(...)dodatkiem rumu Ratatuja z bobem Ratatuja z soczewicą Ravioli z semoliny z ricottą Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Tarta z ciasta

Moja smaczna kuchnia
"W krainie miodem płynącej... 4" - podsumowanie akcji 208

pieczonymi szalotkami ; blog: Mops w kuchni Sałatka z bobem i kozim serem ; blog: Czerwień i błękit Fit czeko krajanka z cukinii ; blog: Vanilla Plan Serowe kluski z malinami ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pudding z tapioki z malinami ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Wątróbka w malinowo-miodowym sosie ; blog: Kanarkowa Sałata z malinami, kozim serem i młodą marchewką

Weekendy w domu i ogrodzie
Nadziewany pieczony kurczak 238

kurczaku cytryny – mieszamy i otrzymujemy delikatny sos do polania kurczaka. Jeśli chcemy, żeby sok był gęstszy, trzeba go zredukować. *zamiast chorizo można użyć innej kiełbasy, ale musi być podsuszana i powinna być dobrze przyprawiona nadzienie   Podobne przepisy Zupa limonkowa z kurczakiem Kurczak po czerkiesku Tabbouleh – libańska sałatka z bobem, quinoą... Sałatka z pomidorków słodko-kwaśna i ogórka

Pociąg Do Kuchni
Sałatka „Cote d`Azur” 128

łyżek oliwy z oliwek   Przygotowanie   Bób blanszowałem we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, zahartowałem zimną wodą, wycisnąłem z jasnej skórki. Paprykę umyłem, oczyściłem, pokroiłem w paski. Sałatę opłukałem, porwałem na mniejsze kawałki. Tuńczyka podzieliłem na cząstki. Oliwki drobno pokroiłem. Ocet wymieszałem z oliwą, musztardą, solą i pieprzem, sos wymieszałem z pozostałymi składnikami

R'n'G Kitchen
100 przepisów na Sylwestra 1343

cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki Sałatka z egzotycznych owoców Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka jarzynowa Sałatka z kaszy gryczanej z bobem Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą i klementynką Sałatka z kaszy gryczanej z rukolą, oliwkami i czerwoną cebulą Sałatka z kaszy gryczanej z kukurydzą i kalafiorem Sałatka z kaszy gryczanej(...)jagodami i sosem owocowym podane z malinami Woda ogórkowo - cytrynowa Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Ziemniaczana sałatka z bobem i świeżymi ziołami

Moja smaczna kuchnia
Pierogi drożdżowe z bobem i serem typu rokpol 177

godziny do wyrośnięcia. ugotowany i obrany bób miksujemy z pokruszonym serem, natką , solą i pieprze. ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i zalepiamy. pierogi układamy na papierze, smarujemy białkiem i przyklejamy listek natki. pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut. konsumujemy np z sosem z jogurtu i czosnku lub z jogurtu

Gocha gotuje!

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję