Kolejny przepis na pastę do kanapek... Warto czasami posmarować kanapeczki czymś innym niż twarożek czy masło. Składniki: 300 g bobu 100 g wędzonego boczku 2 łyżki
IMPRESJA SMAKUIlość porcji: 2 Składniki Mix sałat 5 pomidorów suszonych Kolorowe warzywa- pomidory, ogórki, papryka, pomidorki koktajlowe, bób itd Jabłko pokrojone na ćwiartki Oliwki Garść truskawek, malin, porzeczek 50ml oliwy z oliwek 50ml wina białego Wykonanie Sałatę mieszamy z pomidorami, warzywami, oliwkami, jabłkiem. Przygotowujemy sos: Blendujemy na gładką masę owoce, oliwę i wino. Polewamy warzywa przygotowane już na talerzu -sosem
Apetyt na ZieloneTrwa sezon na bób, więc trzeba korzystać ile się da 😉 Dziś u mnie pesto z bobu z dodatkiem bazylii oraz orzechów nerkowca. Doskonale smakuje na ciepło
Kuchnia MagdaLenyulubione warzywa, a ostatnio testuję z różnymi rodzajami fasoli jak dzisiaj. Znajdziecie tu zieloną soję, białą i czarną fasolę zamarynowane z pysznym sosie. Marynowana fasola świetnie pasuje do łagodnego w smaku pęczaku. Zielona soja przypomina trochę bób ale jest od niego mniejsza i twardsza. Gotuję ją tak samo jak fasolę ale nie muszę jej namaczać. Zieloną soję kupuję mrożoną. Spotkaliście
codojedzeniaosolonej wodzie. Odcedzamy na sitku i przelewamy zimną wodą. Obieramy ze skórki. Cebulę kroimy w małą kostkę - podobnie pomidory. Dodajemy do bobu. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawiamy powstały sos solą i pieprzem i polewamy sałatkę. Mieszamy i gotowe :) Smacznego! źródło inspiracji
Moje Kuchenne Rewelacjeśniadaniowe bułeczki z jajkiem KWIECIEŃ: Pierogi z białą kiełbasą z sosem rzeżuchowym W MAJU jak w raju: Schab zapiekany ze szparagami w sosie serowym wakacyjny CZERWIEC Tarta z ciasta francuskiego z kurkami w LIPCU: Lasagne z bobem i fasolką szparagową SIERPIEŃ: Pomidory faszerowane szpinakiem z czosnkiem, makaronem i parmezanem Nasz WRZESIEŃ: Sajgonki z krewetkami Jesienny PAŹDZIERNIK Najlepsza szarlotka LISTOPADOWO
MarciochaKucharzyMrożone warzywa maja równie dużo witamin tym bardziej jak mrozimy je sami. Do tego warzywa świeże i pyszna sałatka gotowa. Sałatka sycąca, aromatyczna z mnóstwem witamin
Moje Małe Czarowanieziemniaki i fasolkę podzielić na mniejsze kawałki, w zależności od wielkości ziemniaków, na pół lub 4 części. Fasolkę na 2 - 3 kawałki. Bób zostawiamy w całości. Cebulę pokroić e pólkrążki. Wszystkie warzywa włożyć do miski. Przygotować sos. Wymieszać, składniki, doprawić solą i pieprzem, jeżeli potrzeba, rozrzedzić kefirem. Sosem polać przygotowane warzywa, wymieszać, schłodzić w lodówce. Smacznego
Stare Garydodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina w pomidorach Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Pomidorowa sałatka ze szpinakiem, młodą kapustą i oliwkami Razowa grzanka z pomidorem, bobem i świeżymi ziołami z czosnkiem Sałatka z czerwonej fasoli z ogórkiem zielonym i pomidorem Sałatka z fasoli i cieciorki z suszonymi pomidorami i parmezanem Sałatka z fasoli z suszonymi pomidorami Sałatka(...)Sałatka z zieloną fasolką szparagową, pomidorem i ogórkiem małosolnym Sałatka ziemniaczana z kolorowymi pomidorkami Sałatka ziemniaczana z kapustą pekińską i pomidorkami Sos pomidorowy z ziołami Spaghetti w pomidorach z cukinią Spaghetti w pomidorach z pieczonym kurczakiem i bobem Spaghetti w pomidorach z czosnkiem i natką Spaghetti z pomidorem i cukinią w natce pietruszki Spaghetti ze świeżymi pomidorami i kiełbasą Surówka
Moja smaczna kuchniamóc je wszystkie wypróbować. Zwłaszcza takie cuda jak szaszłyki z kiełbaski i bobu. Niesamowite są dla mnie bezy z wody odsączonej z puszki cieciorki, to czysta alchemia! Przepięknie wygląda też zielony, groszkowy tort urodzinowy z kremem. Co bym ugotowała ze “Strączków”? Wspaniale wygląda spaghetti z soczewicą i sosem pomidorowo-marchewkowym, naleśniki(...)zielonej soczewicy, pankejki z cieciorki, quesadilla i tortille, sloppy joe z czarną soczewicą, orientalny groszek z marchewką, sos z groszku, estragonu i szałwii, curry z kalafiorem, frytki z fasolki, pulled pork z czerwoną fasolą, placuszki z fasoli i tuńczyka czy chłodnik z bobu. Po tej lekturze już nie trzeba mi stręczyć strączków, będę je jeść z radością. Strączki Autorka: Maria
Ugotowane pozamiatanezalewy, rozdrobnić nieco widelcem i dodać do sałatki. Oliwę wymieszać z octem balsamicznym , musztardą i przyprawami. Sosem doprawić sałatkę. Odstawić na ok 1 godzinę do lodówki. Dostałam do testowania rybki w puszkach. Tym razem postanowiłam przygotować Łososia w sałatce z bobu. Ta łagodna w smaku rybka doskonale nadaje się do takich dań . http://www.graal.pl/?page_id=63
Gotowanie jest łatweziemniaków sałatkowych 1 młoda cukinia garść fasolki szparagowej 15 dag młodego bobu ½ brokuła Sól do smaku Przyprawa do ziemniaków do smaku Pulpeciki: 30 dag mielonego mięsa wieprzowego- z szynki 2 jajka pęczek szczypiorku 1 cebula 2 łyżki bułki tartej Sól i pieprz do smaku Sos: ¾ szklanki słodkiej śmietanki 22% 1 jajko 10 dag startej mozzarelli(...)Fasolkę, brokuł i bób blanszujemy w osolonej wodzie z ½ łyżeczki cukru około 5-7 minut w osolonym wrzątku, odcedzamy na sicie. Studzimy. Rozkładamy warzywa na cukinii. Pulpeciki: Mięso mielone mieszamy z jajkami, posiekaną cebulką, szczypiorkiem oraz bułką tartą, doprawiamy do smaku sola i pieprzem , masę dokładnie wyrabiamy, formujemy pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na wierzchu zapiekanki. Sos: Śmietankę roztrzepujemy
Wanilia i Kardamonpółksiężyce, a szczypiorek posiekać. Ogorka obrać i pokroic w połplasterki. Na talerzu ułożyć porwaną na kawałki sałatę, na to kolejno bób, rzodkiewkę, ogórka, pomidory oraz z wierzchu posypać cebulą i szczypiorkiem. W miseczce dokładnie wymieszać składniki na sos, polać po całości. Smacznego
magiczna kuchnia Kasiplacuszki gryczane na deser. Zapraszam na fotorelację z naszych poczynań. bataty i rozmaryn... będzie pysznie! jest bób, będzie hummus... Hummus z bobu i pure z batatów się zrobiły... Kwiatkami będziemy dekorować, kwiaty będziemy jeść!!! kulamy... smażymy... ... i jeszcze sos z jogurtu i ogórka... podajemy :) a na deser będą placuszki... bananowo gryczane z sosem z borówek... pysznie! pożegnalna fotka! Olej
Dzieje kuchennej WiewiórySałatka z pora Przystawka z serem korycińskim i gruszką Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym Sałatka makaronowa Sałatka warzywna z tortelini Rukola z gruszką i granatem Jajka z farszem z bobu Sałatka z tortellini tricolore Sałatka z wędzonym kurczakiem Bruschetta z pomidorami Sałatka świąteczna z śledziem i buraczkami Sałatka makaronowa Sałatka z tuńczyka z groszkiem Sałatka jajeczna z kukurydzą chili Sałatka
Ala piecze i gotuje