minut. Pulpety należy podać na gorąco z ziemniakami, ryżem czy kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam do wypróbowania pozostałych moich przepisów na pulpety, np.: pulpety w sosie porowo - serowym (link do przepisu https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/01/pulpety-w-sosie-porowo-serowym.html), pulpety w sosie śmietanowo - ziołowym (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/pulpety-w-sosie-smietanowo-zioowym.html), pulpety duszone z marchewką i porem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/pulpety-duszone-z-marchewka-i-porem.html), pulpeciki mięsne kulki
Waniliowe ImprowizacjeSerowy garnek w 15 minut! Syte, pyszne i ekspresowe danie jednogarnkowe z kurczakiem, makaronem, warzywami i serem. Świetny pomysł na szybki i nieskomplikowany obiad dla całej rodziny. Możemy tutaj użyć dowolnych warzyw oraz ulubionych gatunków serów. Wszystko dozwolone. Składniki: 1 pojedynczy filet z kurczaka 100g makaronu rurki 1 pomidor 1 papryka (użyłam po pół czerwonej papryki i żółtej(...)gorgonzola i ser feta) i gotujemy już bez przykrycia przez około 3-4 minuty, aż ser się rozpuści, a bulion trochę odparuje *** *** Śmietankę mieszamy z mąką oraz kilkoma łyżkami sosu z patelni i wlewamy ponownie do potrawy. Mieszamy i zagotowujemy. Dodajemy także posiekany koperek i przyprawiamy do smaku solą orz pieprzem *** *** Przed podaniem danie posypujemy startym żółtym serem *** *** SMACZNEGO
Blog z ApetytemKażdy kawałek ciasta rozwałkować formułując koło. Następnie na brzegach ułożyć paluszki serowe (spójrz na zdjęcia poniżej) . Brzegi ciasta bardzo mocno zawinąć (najlepiej dwukrotnie, mocno dociskając) , ukrywając paluszki serowe. Następnie środek ciasta posmarować sosem i rozłożyć na nim podsmażone pieczarki. Całość posypać startym, żółtym serem, a brzegi pizzy posmarować wodą i posypać sezamem. Przygotowane pizze piec w 180°C przez około(...)minut. Uwaga: roztopione paluszki serowe mogą delikatnie wylać się na środek ciasta do pizzy, ale pomimo tego brzegi pizzy będą nadziane serową masą. Przygotowywanie serowych brzegów Smarowanie pizzy sosem pomidorowym i wygląd pizzy przed pieczeniem
UgotowaćMakaron w stylu bolońskim to nasza wariacja na temat tego dania. Danie przygotowane jest na bazie mięsa z indyka, dzięki czemu jest znacznie zdrowsze i o
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!intensywnie rozdrabniając brokuł. Odstawiamy. Mięso wyrabiamy z papryką, solą, pieprzem i oliwą. Wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię. Smażymy 4-5 minut. Do rynienki wkładamy płat makaronu, na niego sos brokułowo - serowy, mięso i plaster cheddara, zamykamy kolejnym płatem makaronu. znów sos i tak dalej, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę makaronu przykrywamy szczelnie cheddarem i podlewamy resztką sosu z brokułem
BaRepasDelikatne naleśnikowe płaty przełożone warstwami szpinaku i ricotty oraz sosem pomidorowym z czosnkiem i mozzarellą. Moja alternatywa dla klasycznej, makaronowej wersji lasagne. :) Składniki (na 6-8 porcji): naleśniki (wychodzi ok. 6-8 dużych placków) - 200 g mąki (u mnie pół na pół tortowa z pełnoziarnistą) - szklanka mleka - 1,5 szklanki wody - 2 jajka klasy M - szczypta soli - łyżka oleju(...)lazanii. Przygotowanie: Przed układaniem lazanii należy odciąć okrągłe boki naleśników, by otrzymać kwadratowe płaty. Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadzić warstwę sosu pomidorowego, a potem kolejno: naleśnik, szpinakowo-serowy farsz, naleśnik, sos pomidorowy z połową startej kulki mozzarelli, naleśnik, szpinakowo serowy farsz i naleśnik. Lazanię polać resztą pomidorowej passaty i posypać pozostałą częścią mozzarelli. Całość zapiekamy w temperaturze 180 stopni
Kuchnia EllieKlopsiki w kremowym sosie koperkowym Klopsiki pod różną postacią często goszczą na moim stole i równie często znajdziecie przepisy na nie na blogu. Po prostu je
Blog z Apetytemwyjęciu z piekarnika dajmy zapiekance chwilę odetchnąć. Po ok. 5 minutach możemy podawać ciasto pokrojone w trójkąty. Nam najlepiej smakuje podawane z białym sosem śmietanowo-serowym z dodatkiem imbiru. Sos jest bardzo prosty :) 200 ml słodkiej śmietanki 12% rozgrzewamy w rondelku, dodajemy startego żółtego sera, sporo imbiru w proszku i odrobinę pieprzu. Doprowadzamy do rozpuszczenia sera i zgęstnienia sosu :) Gotowe
vegetaniewyjęciu z piekarnika dajmy zapiekance chwilę odetchnąć. Po ok. 5 minutach możemy podawać ciasto pokrojone w trójkąty. Nam najlepiej smakuje podawane z białym sosem śmietanowo-serowym z dodatkiem imbiru. Sos jest bardzo prosty :) 200 ml słodkiej śmietanki 12% rozgrzewamy w rondelku, dodajemy startego żółtego sera, sporo imbiru w proszku i odrobinę pieprzu. Doprowadzamy do rozpuszczenia sera i zgęstnienia sosu :) Gotowe
vegetanieKolejny przepis na szybki sos do makaronu, (obok ostatnio dodanego sosu szpinakowego ), czyli to co pracujące panie domu lubią najbardziej ! Do sosu wykorzystałam ser
Kulinarne przygody GatityCzyli nic innego, jak kartwelski serowy chleb. Dziś u mnie w wersji imertyńskiej, z sosem "adżapsandał", przypominającym węgierskie leczo. (na 2 średnie placki) Ciasto: 400g mąki pszennej jogurt naturalny (ile ciasto wypije) 10g świeżych drożdży, pół łyżeczki cukru szczypta soli Nadzienie: kulka mozarelli pół kostki tłustego twarogu (dodałam również kawałeczek oscypka, by farsz był bardziej słony, był to całkiem(...)puchły. Tak przygotowane chlebki pieczemy do zrumienienia w 200 stopniach z termoobiegiem lub 220 bez. Adżapsandał, który prezentuję tutaj, nie jest typowym dodatkiem do chaczapuri. Jest to sos gruziński, jednak zwykle serowe chlebki jada się z sosem czosnkowym lub po prostu polane świeżym masełkiem. Ja jednak miałam chęć na zestawienie dwóch różnych przepisów. Moim zdaniem do bardzo dobre połączenie. Posiekane
Kuchenna Kontrrewolucyaprostu do kawy na drugie śniadanie. Użyłam tu jeszcze truskawek ale sos można zrobić z owoców jakie lubicie. Zapraszam gorąco na pyszne placuszki. Placuszki bananowo - serowe z sosem truskawkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzisiaj coś wyjątkowego i zarazem prostego, a mianowicie maccheroni al ferretto w sosie śmietanowo – serowym z truflami. To oryginalny makaron w kształcie skręcanych rurek, który idealnie pasuje do tego dania. Sos przygotowałam na bazie śmietany kremówki z dodatkiem sera grana padano. Ten rodzaj sera jest delikatniejszy w smaku niż parmezan, więc jeśli chcecie użyć parmezanu, dodajcie go mniej. Kwintesencją
Oryginalny smakoliwek lub olejem, na dnie ułożyć pierwszą warstwę ziemniaków. Położyć kurczaka z czosnkiem i cebulą. Posypać kostkami papryki. Dać drugą warstwę ziemniaków i wylać na to sos śmietanowo- serowy. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni na około 35-40 min Można podawać z sosem czosnkowym Sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu (najlepiej WINIARY) 3 łyżki jogurtu naturalnego
Kuchnia moimi oczamisztucznych aromatów Dla porównania, konkurencyjne firmy zazwyczaj mieszają wcześniej liofilizowane składniki, przez co potrawy znacząco tracą na smaku. Ja miałam okazję przetestować pięć dań głównych: - farfalle w sosie szpinakowo - serowym - risotto z pęczaku i soczewicy z musem z awokado - kurczaka w pięciu smakach z ryżem - schab w sosie koperkowym - schab w sosie z zielonego pieprzu - potrawkę meksykańską śniadania (wegańskie
Poranek na słodko