Dziś schab nieco inaczej niż zawsze, bo w wersji pikantnej w sosie serowym który warto sobie przyswoić ponieważ jest przepyszny kiedyś próbowałam go z zwykłymi ziemniakami i również nadał im niesamowitego smaku. Czytaj więcej
PychotkaaaSyta i smaczna zapiekanka makaronowa z mieszanką grzybów leśnych. Są tutaj podgrzybki, prawdziwki i kozaki. Wszystko zapieczone w kremowym sosie serowym. 250 g makaronu rigatoni lub penne 1 duża cebula 1 szklanka grzybów leśnych 3 jajka 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 100 g sera pleśniowego 100 g sera żółtego sól pieprz czarny majeranek masło klarowane
https:KKuchniaMniamWydaje się zachęcające - natomiast niezbyt dobrze przyrządzone. Odrobinę za dużo sosu własnego, czyt. wody, w której to pływała porcja rozwalonego mięcha. Będącym w lokalu bardzo polecam kluski śląskie z sosem serowym, przepyszne danie, rewelacyjne!! Przepięknie podane. Ponadto jadłam jeszcze placki ziemniaczane, które absolutnie nie zrobiły na mnie wrażenia...Lekko przypalone, suche i niesłone. Cóż samo miejsce bardzo mi się podobało
pieprzny smaczekDziś mam dla Was przepis na kolejne, makaronowe pyszności! Tym razem zapraszam na wspaniałą zapiekankę z cukinią w sosie serowym. Idealna na obiad, jaki kolację na ciepło. Niezwykle sycąca i błyskawiczna do zrobienia – świetnym pomysł właśnie wtedy, kiedy nie mam czasu na siedzenie przy „garach”. Koniecznie spróbujcie! Ps. oprócz cukinii możecie dołożyć jeszcze plastry bakłażana i pomidorów
Ostra na Słodkowiększego problemu można pominąć jajko, należy jednak pamiętać o odpowiedniej proporcji mleka i mąki. Dodałam też dwie duże łyżki dobrze utartego puree z dyni pozostałego po przyrządzaniu domowego sosu serowego do makaronu, dzięki czemu naleśniki zyskały piękny żółty kolor, jednak myślę, że nic się nie stanie, jeśli pominiesz ten krok. Nie ma potrzeby obawiać się wegańskich naleśników – smaży się
Roślinna - blog wegańskismaczny, ale również szybko się go przygotowuje i można go komponować na wiele sposobów w zależności od tego na co mamy w danej chwili ochotę. Tym razem postawiłam na sos serowy z pieczarkami i brokułami i może nie było to zbyt dietetyczne danie, ale na pewno pyszne. Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu (u mnie penne
Simply FoodPieczarki w serowym sosie to znakomita przystawka na każdą okazję. Swym aromatem i smakiem zdobędą nie jedno podniebienie. Pamiętajmy tylko o wyborze jak najmniejszych pieczarek i dobrej porcji sera ,najlepiej grana padano lub parmezanu ale jakiego sera użyjesz to już twoja własna inicjatywa. Ja cenię grana padano za jego ziarnistą strukturę ,która wyczuwana jest później w sosie i jego włoskie
Niezły Młynekchwil. Jest bardzo wygodne przy większej ilości gości - można przygotować je wcześniej a przed podaniem zapiec i gotowe. Dodatkowy plus to fakt, że mało kto tego nie zje ;) Kremowy sos serowy przygotowałam na bazie sera camembert i śmietany. Ważne, żeby dobrze go mieszać aby nie powstały grudki. Wisienką na torcie są prażone migdały, które dodają tu przyjemnej chrupkości
Milion Smakówmuszkatołowa Powiązana jest z potrawami słodkimi i ostrymi – ciastami, puddingami, kremami, ciastkami i pikantnymi ciastami. Świetnie komponuje się z wieloma odmianami serów oraz jest dodatkiem do sufletów i sosów serowych. Doskonale pasuje w zestawieniu z pomidorami, kurczakiem i czarną fasolką. Dopełnia smak potraw z jajek i warzyw takich jak kapusta, szpinak, brokuł, fasola, cebula i oberżyna. Nadaje smak włoskiej
Zasmakuj Kuchniwyspaszczesliwa.blogspot.com/2016/06/nieborow-i-arkadia.html 6. PYSZNIE I ZDROWO Piekłam, gotowałam i jadłam z radością:) Hity czerwca to : ciasto czekoladowe bezglutenowe, sałatka z młodymi ziemniaczkami i tuńczykiem oraz makaron z aromatycznym bazyliowo serowym sosem. Mniam .Wpadnijcie po przepisy. http://wyspaszczesliwa.blogspot.com/2016/06/makaron-z-sosem-orzechowo-serowym.html http://wyspaszczesliwa.blogspot.com/2016/06/saatka-ze-szparagami-i-tunczykiem.html http://wyspaszczesliwa.blogspot.com/2016/05/ciasto-czekoladowe-z-truskawkami.html BĄDŹCIE Z WYSPĄ SZCZĘŚLIWĄ RÓWNIEŻ W LIPCU
WYSPA SZCZĘSLIWAwymyśliłam. Miałam pomidorowy makaron a w lodówce zielony brokuł czekał na zjedzenie, no to pozostało coś białego dodać i danie gotowe. Zrobicie sobie obiad ze mną? Pomidorowe pappardelle z sosem serowym i brokułem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniesycące. Dodatek kolorowego makaronu sprawia, że talerz się do nas uśmiecha :) Idealna alternatywa dla chemicznych sosów w torebkach, które tylko leżały koło brokuła. Smacznego :) Prawdziwie brokułowy sos serowy Danie Danie główne Kuchnia Wege Porcje 2-3 Porcje 2-3 Składniki 450-500 g brokuł 125 g ser mozzarella light 200 g jogurt grecki gałka muszkatołowa sól
Kucharzycailość składników, minimum potrzebnego na przygotowanie czasu. Maksimum satysfakcji nad talerzem i smak, który zostaje w pamięci na długo. Soczyste mięso ryby podkręcone kaparami i skórką z cytryny, szybki serowy sos. To jak, macie te 15 minut? Cytrynę myjemy pod bieżącą wodą, parzymy wrzątkiem, osuszamy i ścieramy zesterem lub na drobnej tarce skórkę. Potrzebna nam jej tylko łyżeczka. Pietruszkę siekamy
Karo in the Kitchenwody rozpuszczamy kostkę rosołową i rozmieszane dodajemy do sosu. Mieszamy. Taki sos już jest gotowy, to zwykła podstawowa wersja sosu beszamelowego. 5. Ale do tego dania najbardziej pasuje sos serowy, więc dodajemy serek topiony. Można też dodać żółty ser starty na tarce, ale szybciej rozpuszcza się topiony serek. Ważne, by serek topiony był o smaku jakiegoś sera
dobra gospodyni dom wesołym czynipasują do delikatnego, wyśmienitego mięsa dorsza. Na pocieszenie mogę powiedzieć, że do tych ostatnich jeszcze powrócę. A tymczasem zapraszam na filet z dorsza w towarzystwie białych szparagów i ziołowego sosu serowego. Prosto a jednocześnie wykwitnie.” Czytaj więcej
Wiem co jem