Szwajcarska zapiekanka serowa

Szwajcarska zapiekanka serowa

Szwajcarska zapiekanka serowa

Kuchnia szwajcarska czerpie z tradycji kuchni niemieckiej, francuskiej i włoskiej, przez co jest bardzo zróżnicowana regionalnie. Podstawą tej kuchni są sery. Te najbardziej popularne to: Sbrinz, Emmentaler, Appenzeller, Freiburger Vacherin, Gruyere. Makaron króluje we włoskojęzycznych rejonach Szwajcarii, gdzie jada się klasyczne włoskie specjały. Do przygotowania szwajcarskiej zapiekanki makaronowej wykorzystałam oryginalne sery dojrzewające: Emmentaler i Gruyere o łagodnym, słodko-orzechowym smaku oraz App... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smakowity Blog Kulinarny

Autor

IwonaIwona

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, boczek, włoska, sos serowy, francuskie, sosy, zapiekanka makaronowa, zapiekanki, zapiekanka, cydr, polewa, słodkie, ser biały, makaron z serem, zapiekanka z serem, makaron smażony, makaron z patelni, smażony ser, boczek w sosie, makaron na słodko, sos do makaronu, masło orzechowe

Inne przepisy z Smakowity Blog Kulinarny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.