
Schabowe pod puszystą pierzynką Kiedy zostaną nam schabowe dnia poprzedniego, możemy je wykorzystać na danie obiadowe trochę w urozmaiconej wersji. Przykryć je warzywami, wtedy nie będę suche a aromatyczne warzywa sprawią, że potrawa będzie soczysta i pyszna. Składniki: · ½ kg schabu · ½ opakowanie mrożonej brukselki · 1 marchew · ½ cebuli · &nb... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...