bułkę tartą i mieszamy. Formujemy kotleciki dowolnego kształtu i rozmiaru, które to obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż zarumienią się z obu stron. Podajemy z sosem czosnkowym , serowym lub domową salsą albo ziemniakami i surówką. Praktyczne rady: Jeśli używacie gotowaną fasolę (nie z puszki) i jest ona troszkę sucha, to polecam dodać do blendera kilka kropel wody
Lamarida.plPyszne, łatwe do zrobienia pulpeciki zapiekane w sosie śmietanowo-serowym. Zawsze to jakaś odmiana od sosu pomidorowego, który tradycyjnie występuje w tego typu daniach. Pulpety fajnie smakują z ryżem czy kaszą i jakąś ostrzejszą surówką, np. z porów :) Składniki na ok. 4 porcje: Pulpety: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 0,5 łyżeczki
Simply Foodbułkę tartą i mieszamy. Formujemy kotleciki dowolnego kształtu i rozmiaru, które to obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju aż zarumienią się z obu stron. Podajemy z sosem czosnkowym , serowym lub domową salsą albo ziemniakami i surówką. Praktyczne rady: Jeśli używacie gotowaną fasolę (nie z puszki) i jest ona troszkę sucha, to polecam dodać do blendera kilka kropel wody
Lamarida.plJeżeli już znudziły ci się kotlety mielone to wrzuć je do sosu cebulowo - serowego. Danie absolutnie pyszne, idealne na obiad. Podane z puree ziemniaczanym .... mmm Dla 2 osób 200 g mięsa mielonego wieprzowego lub drobiowego 1 kostka rosołowa 1 serek topiony 2 średnie cebule 1 jajko 1/2 czerstwej bułki 1 łyżka masła natka pietruszki 1 łyżka mąki sól
Jadło i czytadłoryneczkach. Zachęcam zatem do zrobienia tego mega pysznego dania z prawdziwkami. Smak prawdziwków jest jedyny i niepowtarzalny więc nie zastępujcie innym gatunkiem grzybów. Żytnie muszle z prawdziwkami w sosie śmietanowo - serowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniepodsmażamy na patelni. Jajka i żółtka mieszamy z połową parmezanu, do smaku sól i pieprz. Do makaronu dodajemy boczek, i sos, mieszamy i podgrzewamy do momentu kiedy sos jajeczno serowy się ogrzeje ale jeszcze nie zetnie. Przed podaniem posypujemy obficie parmezanem
Gotowanie jest łatwegołąbków zamiast kapusty dodałam kalarepkę. W połączeniu z sosem kalarepko serowym wyszedł bardzo ciekawy smak Składniki •1/2 kg mięsa mielonego z łopatki • 1 duża kalarepka z liśćmi • 1 marchewka • 1/2 szklanki ryżu • sól •pieprz • gałka muszkatołowa szczypta • 1 szkl śmietany 30 % • 1 szklanka mleka • 2/3 szklanki wody • 2 serki topione
W królestwie smaków Beatyświąteczne śniadanie. W zanadrzu miałam jeszcze zeszłoroczne suszone, ale co świeże to świeże. Udało się w Wielki Piątek i na wielkanocnym stole były jaja zapiekane ze smardzami w sosie śmietanowo serowym. Powiem krótko - wielka pycha i tylko szkoda, że tak mało. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna Pyzafajny, prosty przepis, na ciasto ucierane na bazie masła; przepis jest też bazą do wypieków ciast np. z malinami czy jeżynami, owoce, które użyjemy to nasz wybór - Oponki serowe z sosem malinowym- to zdecydowanie mój powrót do lat dzieciństwa, bo takie oponki, przygotowywała również moja babcia - Piernik- niesamowicie wilgotny, aromatyczny i lekko ostry w smaku; zachwycił mnie całkowicie, a samo
SMYKWKUCHNIPolska na słodko" i wspólnie z innymi blogerami podziwiać fach znakomitego cukiernika Pawła Małeckiego. W kilkuosobowych grupach przygotowaliśmy trzy ciasta: Ciasto ucierane z jabłkami i kruszoną maślaną Oponki serowe z sosem malinowym Piernik z powidłami śliwkowymi, marcepanem i czekoladą. Paweł Małecki zdradził nam kilka trików, które na pewno wykorzystam w kuchni, a także odpowiadał na wszystkie pytania, z uśmiechem pozował
Kuchnia Bon Appetitprzygotowaniu, a bardzo aromatyczna. I inna. A to w kuchni bardzo lubię. Urozmaicenie i nowe smaki. Przygotowałam ją po raz pierwszy do obiadu makaronowego z kurczakiem w sosie pieczarkowo - serowym. Sprawdziła się świetnie. Dodała pikanterii i lekkości całemu daniu. Gorąco polecam!;) Składniki: 2 cukinie 1 duża czerwona cebula pęczek rzodkiewki garść kiełków rzodkiewki (lub innych ulubionych) sól, pieprz, lubczyk, słodka
Zasmakuj KuchniSerowy makaron to na pewno nie tradycyjna polska potrawa. Pierwszy raz zetknęłam się z tą potrawą w filmie z Jeniffer Lopez ”The Wedding Planner” z 2001r
Magiczny GarnekPowinęła mi się noga i zawaliłam. Niejeden z Was czekał na dzisiejszy obiecany przepis na domowe lody, a tu nie pojawia się rano żaden wpis. Już
Anioszek w kuchnidzisiejszy obiad proponuję pyszny makaron z warzywami duszony w sosie śmietanowo- serowym. Potrawę warto przygotować szczególnie latem, kiedy mamy dostęp do świeżych warzyw i kiedy chcemy przygotować coś na "szybko", bo nie chce nam się długo stać przy garach. SKŁADNIKI: 250g makaronu spaghetti, 1 cukinia, 1 papryka czerwona, 100g pomidorków cherry, 1 cebula, 1 szklanka śmietany 30%, 50g sera
Tradycyjna kuchnia Kasimałe kawałeczki. Podpiekłam na suchej patelni. Posypałam ziołami prowansalskimi,granulowanym czosnkiem z odrobiną soli. Polałam niewielką ilością oliwy z oliwek. Smacznego! Zapraszam na MAKARON Z JARMUŻEM W SOSIE ŚMIETANOWO SEROWYM
potrawyregionalne