Klasycznie, usmażoną w ten sposób rybkę, skrapia się octem winnym i lekko soli. Podaje z frytkami i puree z groszku. Jako dodatek sprawdzą się też ziemniaczki puree, dip paprykowy lub sos tatarski. Polecam na rodzinny obiad. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 300 g filetu z dorsza (użyłam polędwicy) sól, pieprz 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki zimnego(...)Porcje ryby maczamy w cieście i partiami kładziemy na mocno rozgrzany olej. Smażymy z obu stron, do lekkiego zrumienienia, przez około 3 minuty. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem paprykowym (wszystkie składniki mieszamy w miseczce
cool and mintybieżącą zimną, aby się nie posklejały. Kluski najlepiej smakują z sosami, podsmażaną cebulką, czy skwarkami Pyszne też są podsmażane na patelni. Dzisiejsze kluski podałam z mięsem mielonym w sosie paprykowym na bazie pasty paprykowej i sosu sweet chili . Smacznego! The post Kluski ziemniaczano-serowe appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięDzisiaj zapraszam na klasyczne danie kuchni arabskiej - shoarmę drobiową. Mięso z kurczaka użyte do tego przepisu można zastąpić jagnięciną, wołowiną lub indykiem. Mięso podałem z sosem paprykowym i sosem czosnkowym oraz frytkami i sałatką z białej kapusty. Wyszło pysznie. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mięsa z piersi kurczaka, 4 goździków, 4 ziarenek ziela angielskiego, 1 łyżeczki suszonych ziaren kolendry
Wyprawy kulinarnePieczone młode ziemniaki Danie, które może stanowić samodzielny posiłek, bądź też jako dodatek do mięsa, ryby itp. Podałam ziemniaczki z sosem paprykowym i sosem czosnkowym . Danie to wygląda rewelacyjnie, smakuje równie dobrze, jest łatwe w przygotowaniu i oczywiście tanie. Polecam gorąco. Składniki: młode ziemniaki oliwa rozmaryn sól słodka papryka czosnek Sposób przygotowania: Ziemniaki dokładnie myjemy, jeśli potrzeba szorujemy szczotką
na moim stole...Pomidory autorka: jaimojprywatnyswiat | blog: ja i mój prywatny świat CUKINIA Kechup z cukinii autorka: zacisze kuchenne | blog: zacisze kuchenne Ketchup z cukinii autorka: Mariolka90 | blog: Ugotować Sos cukiniowo-paprykowy autorka: 2milutka | blog: Wanilia i Kardamon Sos z cukinii na zimę autorka: kobieta przy garach | blog: domowe gotowanie Cukinia w pomidorach autorka: czarrna | blog: czarrna od kuchni przetwory(...)sobotni Sos z pieczonych warzyw autorka: PatiGotuje | blog: PatiGotuje Kiszona czerwona papryka autorka: dariad | blog: Magiczna kuchnia Darii Papryka marynowana autorka: Ewa - w mojej kuchni | blog: w mojej kuchni Sos paprykowy autorka: sammakko | blog: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty Przetwory:Buraczki w słoiku autorka: Zielona_Pokrzywa | blog: Zielona Pokrzywa Buraczki z papryką na słodko autorka: Di gotuje | blog: Di gotuje SAŁATKI WIELOWARZYWNE
Weekendy w domu i ogrodzieklasycznie. Babci, która zaprosi rodzinkę na wakacyjny obiad. Albo zakochanym w lecie i zakochanym w drugiej osobie romantykom, którzy przygotowują menu na nastrojową kolację. Makaron z pulpecikami i sosem pomidorowo-paprykowym to danie uniwersalne. Pomidorowe pyszności O wyjątkowości tego dania decydują pomidory malinówki, którymi o tej porze roku warto się nasycić. Razem z soczystą papryką stworzą idealny dodatek do smakowitych(...)natury i jej kolorowych darów. Naprawdę grzechem byłoby z nich nie skorzystać. Dzisiejszy przepis to sposób na wykorzystanie tego, co mamy teraz pod ręką. Makaron z pulpecikami i sosem pomidorowo-paprykowym Składniki na 9 pulpecików: 300 g mięsa mielonego 1,5 łyżki bułki tartej (14 g) 1 małe jajko ½ małej cebulki (30 g) ½ łyżeczki soli (4 g) 1 łyżeczka majeranku
KulinarneImpresje.plpółplasterki a cebulkę w piórka. Wymieszać. Sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu, zmiażdżony czosnek i koperek wymieszać. Ewentualnie doprawić do smaku sola i pieprzem. odstawić do przegryzienia. Sos paprykowy: Po 2 łyżki majonezu, jogurtu, keczupu, paprykę wymieszać i doprawić do smaku. Frytki usmażyć lub upiec w piekarniku. Na talerzach ułożyć sałatę, kurczaka i frytki. Danie polać sosem czosnkowym
Smakołyki Asipysznym sosem. Składniki: · 2 torebki ryżu · 1 fileta z kurczaka · Sos śmietanowo paprykowy w słoiczku · Por · Papryka czerwona · Olej do smażenia(...)prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy solą oraz przyprawą. 2. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu wykładamy na dno naczynia żaroodpornego. 3. Ryż smarujemy połową sosu śmietanowo paprykowego. 4. Na sos wykładamy mięso. 5. Por kroimy w krążki oraz paprykę w paseczki, prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Wykładamy na mięso
Kulinarna Chwilakolejny ląd - moje serce. Gorąco polecam. Macedończycy bardzo często jadają faszerowane papryki, najczęściej z mięsem i ryżem. U nas na blogu wersja light. Faszerowana papryka w pysznym sosie pomidorowo-paprykowym. Faszerowana papryka w pysznym sosie pomidorowo-paprykowym Składniki: Farsz: 6 -7 średnich białych papryk 500 g pieczarek 250 g brązowego ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki suszonego tymianku(...)góry, tak by ściśle do siebie przylegały i się nie przewracały. Zalewamy bulionem (mniej więcej do ¾ wysokości papryki). Gotujemy 15 minut od zagotowania. Po tym czasie wlewamy sos pomidorowo-paprykowy i gotujemy jeszcze około 30 minut. Podajemy z sosem, w którym gotowały się nasze papryki. Smacznego! Autor: Córka
Moja Mama GotujeKlopsiki w pikantnym sosie lutenica Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym Klopsiki w sosie pomidorowym i ryżem Klopsiki z ryżem i natką pietruszki Klopsiki z ryżem do zupy Klopsiki w sosie paprykowym Klopsiki w sosie śmietanowym Klopsiki ze szpinakiem , składniki na 12 klopsików ze szpinakiem: 250 g mięsa mielonego z wieprzowiny garść świeżych liści szpinaku 1 ząbek czosnku ½ cebuli 1 jajko
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskądinąd popularna na świecie potrawa ma więcej wariacji. Można do niej dodać m.in. czerwoną fasolę, czosnek, a nawet ser. Typową bazą jest jednak mniej lub bardziej pikantny sos pomidorowo-paprykowy. Przepis poniżej jest(...)względem dość „zachowawczy”, ale oczywiście zachęcamy do eksperymentów zgodnych z własnymi upodobaniami. Jajka po ranczersku 2015-09-20 11:47:27 Jajka po ranczersku sadzone na lekko pikantnym pomidorowo-paprykowym sosie, podane na kukurydzianej tortilli. Tradycyjne meksykańskie śniadanie. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 duże (L) jajka 300g dojrzałych mięsistych pomidorów 1/2 średniej papryki (125g) 1/2 małej czerwonej
Kulinarna Pokusaurozmaicić, i w ten sposób na moim stole pojawiły się tym razem racuchy ziemniaczane. Wyszły przepyszne. Bardzo delikatne i mięciutkie. Najlepiej smakują w towarzystwie ostrych sosów. Ja podałam je z salsą paprykową ETERNO , która świetnie podkręciła smak dania. Sos ten idealnie nadaje się także do wędlin, serów, ryb, pizzy czy zapiekanek- na pewno sprawdzę to osobiście:) Składniki: 4 szklanki(...)tarce na drobnych oczkach ziemniaków 1 1/2 szklanki mleka 3 łyżki tartej bułki 2 jajka 4 łyżki mąki pszennej 15 g drożdży łyżeczka cukru sól, pieprz tłuszcz do smażenia sos paprykowy do podania Sposób przygotowania: Mleko delikatnie podgrzewamy w garnuszku. Drożdże ucieramy z cukrem i łyżką ciepłego mleka. Odstawiamy. Resztę mleka zagotowujemy. Ziemniaki odciskamy z nadmiaru soku na sitku
Pobite gary Barbarytymiankiem 31. Pierś faszerowana serem i warzywami , 32. pierś kurczaka zapiekana z warzywami , 33. Pierś kurczaka w sosie z sałaty lodowej 34. Sałatka z kurczaka i zielonym dressingiem 35. Roladki z kurczaka z serem i wędzonką 36. Roladki z kurczaka z pastą paprykową 37. Roladki z kurczaka z serem i pomidorami 38. Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką(...)Szaszłyki z kurczaka i warzyw 45. Kotlety z kurczaka i ogórków 46. Smażone kotleciki z kurczaka panierowane 47. Kurczak à la KFC 48. Kurczak z warzywami i pieczarkami w sosie paprykowym 49. Pulpety w sosie cytrynowym 50. Bitki drobiowe z kurkami The post Najlepsze przepisy z kurczaka na Obiad Wielkanocny appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięjest chudą rybą, bardzo delikatną w smaku o apetycznym białym mięsie. Zwana jest także złocicą europejską.Jest ona jedną z nawykwintniejszych ryb morskich.Dziś serwuję ją z pikantnym sosem paprykowym, który wspaniale współgra z jej delikatnością oraz brokułami.Składniki:filety z soli (ja miałam mrożone)1 cebulasólpieprz białymąka2 jajkabułka tartaNa sos:łyżka masła2 serki topione o wyraźnym smaku(...)Filety lekko rozmrażamy (polecam kupić te bez lodu). Posypujemy solą, pieprzem białym, przekładamy pokrojoną cebulą i wkładamy do lodówki na 1h. W tym czasie przygotowujemy sos. Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy 2 serki topione paprykowe, mieszamy aż serki dokładnie się rozpuszczą. Na koniec dodajemy śmietanę jogurtową i posypujemy obficie koperkiem.Filety wyjmujemy z lodówki, panierujemy : w mące, jajku, bułce tartej
Walijskie PichcenieWołowina z pieczarkami to nasz pomysł na obiad. Sos jest pikantny, gdyż została do jego przygotowania wykorzystana pikantna pasta paprykowa , która była przygotowana do słoików na zimę. Pastę można wykorzystać kupną, ale zrobić sos z dodatkiem koncentratu pomidorowego z pieprzem Cayenne. Przed podaniem obsypujemy natką pietruszki. Na blogu są już przepisy na danie z wołowiny: Bitki wołowe tradycyjne , Bitki wołowe(...)dalsze 15-20 minut (musimy sprawdzić czy wołowina jest już miękka), na koniec wlewamy śmietankę i podgotowujemy, aby sos zgęstniał. Dzięki obecności pieczarek, przypraw i mąki powstanie pyszny, pikantny sos paprykowy. Podajemy wołowinę z pieczarkami posypaną natką pietruszki, jemy z tym czym lubimy! Można nawet jeść z chlebem. The post Wołowina z pieczarkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię